Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SCULATÃ DIN MORTI PENTRU DOSAR

SCULATÃ DIN MORTI PENTRU DOSAR

• procurorii au decis exhumarea unei bãtrîne pentru a vedea dacã a murit ca urmare a unui accident rutier • femeia era decedatã de mai bine de un an cînd s-a constatat cã nu poate fi finalizat dosarul • oamenii legii acuzã medicul de familie cã a eliberat un certificat de deces fãrã sã anunte politia • „Au gãsit politistii si procurorii Acarul Pãun în persoana mea“, declarã medicul respectiv •

Un accident rutier produs acum trei ani, o victimã care a decedat acum un an, o exhumare ce a avut loc în februarie 2008 si un medic de famile acuzat de abuz în serviciu sînt doar cîteva dintre reperele unei povesti care ar putea fi comicã dacã n-ar fi tragicã. Totul a început în urmã cu trei ani si s-a terminat la începutul acestei luni cînd politistii au decis sã încheie un dosar vechi. Din pãcate, unul nu putea fi finalizat pentru cã partea vãtãmatã a murit de peste un an dar a fãcut-o farã sã anunte pe nimeni. Concret, politistii nemteni aveau în lucru un dosar de cercetare penalã referitor la un accident rutier produs la sfîrsitul anului 2006 si în care fusese accidentatã grav Elena Iliescu, în vîrstã de 67 de ani, din Straja, comuna Tarcãu. Dupã accident, victima a stat o bunã bucatã de timp prin spitale, ea suferind mai multe interventii chirurgicale. Întrucît nu fuseserã finalizate cercetãrile, oamenii legii au decis cã mai au nevoie de cîteva date de la victimã si au cãutat-o. Dar bãtrîna decedase în noiembrie 2007. Atunci politistii au cãutat certificatul de deces al acesteia si au constatat cã fusese eliberat de medicul de familie Alina Ciocîrlan iar drept cauzã a mortii fusese scris în actul respectiv o afectiune patologicã. Politistii au considerat cã trebuiau anuntati de moartea victimei si au fãcut o sesizare la Parchetul Piatra Neamt, iar procurorii au decis sã cearã exhumarea cadavrului. Asta pentru a se constata stiintific dacã moartea acesteia a fost patologicã sau a fost o consecintã directã a accidentului rutier în care fusese implicatã. Lucru esential în finalizarea dosarului si efectuarea încadrãrii juridice în cazul soferui implicat în accident. Elena Iliescu suferise în urma impactului cu microbuzul care a lovit-o o fracturã de coloanã cervicalã, motiv pentru care a si fost operatã de douã ori.

„Sînt mai mult decît surprinsã“

ÃŽn ciuda acestor interventii, victima nu si-a mai revenit niciodatã complet, ea fiind imobilizatã la pat. Dupã exhumare, medicii legisti nemteni au recoltat probe histopatologice pentru care se asteaptã rezultatele de laborator. Procurorii au fost nemultumiti de faptul cã medicul de familie a eliberat certificatul de deces fãrã sã anunte autoritãtile mai ales cã, dupã pãrerea lor, era vorba despre o moarte suspectã. De aceea, intentioneazã sã înceapã o cercetare penalã împotriva doctoritei Alina Ciocîrlan pe care o acuzã de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. La rîndul sãu, medicul din comuna Tarcãu a fost mai mult decît surprinsã atunci cînd a aflat cã ar putea face obiectul unei cercetãri penale, mai ales cã nu i se reprosase nimic. „Acum aud pentru prima datã despre acest lucru si sînt mai mult decît surprinsã. Cred cã poltistii au gãsit în persoana mea un fel de «Acarul Pãun» în capul cãruia sã se spargã toate oalele. Din cîte îmi amintesc au, femeia respectivã avea mai multe afectiuni cronice si nici mãcar nu am stiut cã a fost victima unui accident rutier. Ea era imobilizatã la pat dar nu am fost informatã nici de ea sau familia ei si nici de vreun politist despre faptul cã ar fi fost accidentatã si ar fi ajuns la pat din aceastã cauzã. De asemenea, în momentul în care a murit nu am stiut cã ar fi trebuit sã anunt politia mai ales cã avea o anumitã vîrstã si mai multe afectiuni cronice care nu aveau nici o legãturã cu vreun accident de orice fel“, a declarat Alina Ciocîrlan, medic în comuna Tarcãu.
În urmã cu cîtiva ani, un alt medic dintr-o comunã din zona Romanului, a eliberat un certificat de deces pentru victima unui omor. În toate cazurile de morti violente si suspecte medicii de familie au obligatia de a anunta politia care va decide dacã este cazul sã se efectueze necropsia cadavrului.

Articol afisat de 2126 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective