Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Piatra Neamt - cel mai „verde“ oras din tarã

Piatra Neamt - cel mai „verde“ oras din tarã

• titlul a fost acordat în urma unui sondaj desfãsurat pe site-ul campaniei „Umbrela Verde“ • orasul moldav a devansat orase precum Sibiu, Timisoara, Cluj, Brasov •

Municipiul Piatra Neamt a fost desemnat de curînd în urma unei campanii declansatã la nivel national drept cel mai „verde“ oras din tarã. Clasamentul a fost fãcut în urma unei campanii de responsabilizare fatã de mediu initiat de compania Tuborg si intititulatã Umbrela Verde. Astfel, în perioada 3-19 februarie 2009, peste 2.400 de persoane au rãspuns afirmativ demersului companiei Tuborg - initiatoarea campaniei Umbrela Verde - de a desemna cele mai verzi orase din tarã noastrã. ÃŽn urma voturilor primite de la cei care au vizitat site-ul campaniei, Piatra Neamt a fost desemnat cel mai verde oras. „La aproape 2 ani de la lansarea campaniei Umbrela Verde, ne-am dorit foarte mult sã subliniem si aspectele pozitive legate de situatia mediului din tara noastrã. ÃŽncã din prima fazã a procesului de selectie a celor mai verzi orase din România, am fost plãcut surprinsi de reactiile extraordinare ale participantilor la acest sondaj, care a strîns peste 2.500 de voturi“, a declarat Alina Bratu, PR Manager Tuborg România, coordonator al proiectului Umbrela Verde. ÃŽn prima fazã a procesului de votare, vizitatorii site-ului au fost rugati sã enumere orasele pe care le considerã a fi cele mai verzi din România. ÃŽn urma comentariilor, a fost alcãtuitã o listã cu top 10 orase verzi din tarã, selectia fiind urmatã de o altã etapã de votare. Peste 2.400 de voturi au fost strînse în decursul unei sãptãmîni de scrutin, iar orasul cîstigãtor al titlului „Cel mai verde oras“ a fost Piatra Neamt. Pe locurile urmãtoare se gãsesc, în ordine, orasele Sibiu, Timisoara, Cluj Napoca si Brasov.
Reprezentantii municipalitãtii pietrene sînt mîndri de noul titlu obtinut pe care-l considerã o încununare a eforturilor lor de protejare a mediului. „ÃŽncã de la preluarea primului mandat, preocuparea mea principalã a fost aceea de a transforma Piatra Neamtul într-un oras turistic, un oras care sã se ridice la standardele europene. Dar proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice nu ar fi avut efectul dorit dacã nu ar fi fost completate de o regîndire a amenajãrii urbane, de îmbunãtãtirea esteticii orasului. Vreau ca acest oras sã devinã o comunitate prosperã si durabilã, un oras frumos si nepoluat, în care sã fie plãcut sã locuiesti, sã muncesti si sã-ti petreci timpul liber“, a declarat primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Cei care au votat orasul Piatra Neamt drept cel mai „verde“ din tarã se pare cã au apreciat cel mai mult spatiile verzi, parcurile, faptul cã amenajarea parcãrilor nu a dus la distrugerea pomilor, etc. „Preocupãrile noastre referitoare la amenajãrile urbanistice iau întotdeauna în considerare si aspectele referitoare la mediul înconjurãtor. Cred cã orasul are cea mai mare suprafatã de spatiu verde pe cap de locuitor din tarã, circa 20 de metri pãtrati. Avem în plan si alte amenajãri menite sã sporeascã spatiul verde si sã diminueze poluarea din zonã precum crearea de noi parcuri, împãdurirea dealului Cozla, etc“, a precizat viceprimarul Dragos Chitic.

http://tuborg.pressroom.ro/piatra-neamt-locul-1-in-topul-preferintelor-pentru-cel-mai-verde-oras-din-romania.html

Articol afisat de 2966 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ionutz_fii la data 24.02.2009 07:26
hopa!!!
domnilor de la primarie, nu va umflati in pene! noi, cei din piatra am votat, nu altii! si era normal sa ne votam orasul nostru, nu altele. sa nu uitam cate spatii verzi au fost distruse si facute locuri de parcare sau extinderi de magazine!! sa nu uitam cati arbori sunt taiati fara nici un motiv!! macar ar fi trebuit sa ne multumiti pentru voturi, nu sa vi se urce la cap!!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective