Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ursãrescu, presedinte interimar la PNL

Liberalii nemteni, pro-Tãriceanu?

• „Am spus-o si o repet: eu îl sustin pe Cãlin Popescu Tãriceanu si am argumente solide în acest sens. De altfel mai pot spune cã 90% dintre delegatii din Neamt sînt de aceeasi pãrere cu mine“, a declarat presedintele interimar al PNL Neamt • „Dacã domnul Ursãrescu spune cã 90% dintre delegati îl vor sustine pe Tãriceanu este opinia domniei sale. Eu declar în continuare cã personal îl voi sustine pe Crin Antonescu“, a replicat Serban Strãtilã • se pare cã Tãriceanu si Fenechiu s-au certat ieri pe tema organizatiei de la Neamt •

Dorinel Ursãrescu a fost desemnat, ieri, presedinte interimar al PNL Neamt, în urma unei decizii a Biroului Permanent Central al partidului. Acesta a declarat cã s-a luat în calcul modul în care a organizat filiala de la Roman si contributia avutã la alegerile parlamentare si locale din aceeasi parte a judetului. Dorinel Ursãrescu nu si-a ascuns sustinerea pentru candidatura lui Cãlin Popescu Tãriceanu la sefia PNL. „A fost o decizie a Biroului Permanent Central. Este de altfel în atributia acestui for sã ia astfel de decizii. Cred cã s-a luat în calcul contributia pe care am avut-o în organizarea alegerilor locale si parlamentare, cît si felul în care am organizat zona Roman. Vreau ca experienta pe care o am sã o transmit si filialei judetene în asa fel încît sã ne organizãm pe criterii de competentã. Din ce pot sã vã spun, convingerea mea este clarã. Am spus-o si o repet: eu îl sustin pe Cãlin Popescu Tãriceanu si am argumente solide în acest sens. De altfel mai pot spune cã 90% dintre delegatii din Neamt sînt de aceeasi pãrere cu mine“, a declarat Dorinel Ursãrescu, presedintele interimar al PNL Neamt.
Pãrerile rãmîn însã în continuare împãrtite în filiala nemteanã, alti lideri ai liberalilor fiind sustinãtori declarati ai celuilalt candidat la sefia PNL, Crin Antonescu. „Este un birou care, din punctul meu de vedere, va avea ca principalã sarcinã organizarea conferintei de alegeri a filialei. Modul în care a fost alcãtuit acest birou tine de competenta Biroului Permanent Central si nu pot comenta eu aceastã decizie. Dacã domnul Ursãrescu spune cã 90% dintre delegati îl vor sustine pe Tãriceanu este opinia domniei sale. Eu declar în continuare cã personal îl voi sustine pe Crin Antonescu. De altfel, la sedinta delegatiei permanente chiar Cãlin Popescu Tãriceanu a afirmat cã nu se poate acorda un mandat imperativ vreunui membru al vreunei delegatii judetene prezente la congres“, a precizat Serban Strãtilã, membru în Biroul Judetean interimar al PNL Neamt. Din lista aprobatã de Biroul Permanent Central al PNL fac parte Dorinel Ursãrescu (presedinte), Ovidius Mãrcutianu, Emil Bostan, Serban Strãtilã, Andrei Ignat, Neculai Stan, Acatrinei, Dumitrascu, Viorel Chirilã, Valentin Dãnãilã, Petru Frãsilã, Ghica, Pericicã, Liviu Negelschi, Lazãr, Liviu Bumbu si Pricope.

Misterul supleantilor

Marea problemã a listei Biroului Permanent Judetean interimar pare a fi reprezentatã de supleantii decisi de Biroul Permanent Central. Conducerea de la Bucuresti s-a orientat spre lideri liberali din Bãltãtesti, Girov, Grinties, Grumãzesti, Negresti, Petricani, Rãzboieni, Secuieni sau Tibucani. Despre respectivele persoane existã zvonuri cum cã ar functiona ca agenti de organizare pentru alte formatiuni politice, ipotezã pe care Dorinel Ursãrescu, de pildã, nu o respinge în totalitate. „Am auzit si eu unele lucruri în acest sens. Din punct de vedere al statutului PNL ei sînt membri de-ai nostri. ÃŽn ceea ce priveste unele declaratii de ale lor consider cã pot fi strict circumstantiale, fiind legate de criza de autoritate care a existat în PNL Neamt“, a spus seful interimar de la PNL Neamt. Nici Serban Strãtilã nu a respins ipoteza punîndu-o pe seama presiunilor care se fac asupra unora dintre membrii PNL în ideea de a trece la alte partide. „Nu am vãzut propunerea de Birou interimar si mi-e destul de greu sã comentez pe marginea ei. Pot însã sã vã spun cã se fac presiuni asupra unor alesi de ai nostri pentru a fi racolati de alte partide“, a mentionat Serban Strãtilã. Ieri, în sedinta Biroului Central al PNL ar fi avut loc o luptã durã între Cãlin Popescu Tãriceanu si Relu Fenechiu, dupã cum afirmã surse din presa centralã. Miza pare a fi fost organizatia judeteanã Neamt. Fenechiu a propus nevalidarea conducerilor proaspãt alese invocînd tot felul de motive. Tãriceanu s-a opus, iar Fenechiu a iesit pe hol si împreunã cu cîtiva apropiati a studiat îndelung statutul PNL. Cîstig de cauzã a avut fostul premier. Potrivit taberei lui Crin Antonescu, acesta ar controla pînã acum 900 si ceva de delegati, în timp ce Tãriceanu ar controla doar 500.

Articol afisat de 2035 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 10.03.2009 12:02
MERITA MAI MULT
Am un respect deosebit pentru domnul URSARESCU[ca parlamentar de NEAMT]s-a implicat in viata,,cetatii" si alegerile le-a pierdut pe nedrept si datorita unei legi negandite[trebuia sa intre deputat inaintea altor liberali cu voturi mai putine decat el].Ma bucur ca este statornic si nu a renuntat la liberalism..desi acestia l-au dezamagit.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective