Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevii navetisti, sacrificati pe motiv de crizã financiarã

Criza financiarã care se rãsfrînge si asupra Ministerului Educatiei s-ar putea sã îi afecteze si pe elevii navetisti, care ar putea rãmîne fãrã sprijin la achitarea transportului. ÃŽn judetul Neamt, circa 4.000 de elevi fac naveta de la sat la oras, pentru a ajunge la cursuri. Desi nu este nimic oficial cã acest lucru se va întîmpla, existã hîrtii care sã demonstreze intentia guvernantilor de a face acest lucru. Proiectul de ordonantã de urgentã al Guvernului Boc prevede ca ministerul sã nu mai deconteze 50% din pretul abonamentului de transport al elevilor si studentilor. Dacã se va întîmpla acest lucru, numãrul elevilor care abandoneazã scoala va creste semnificativ, tocmai din imposibilitatea de a-si plãti transportul. Eugenia Condurat, contabil sef în cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat cã pentru a beneifica de reducerea de 50%, elevii nemteni trebuie sã depunã cerere la conducerea unitãtii de învãtãmînt în care studiazã. La rîndul ei, unitatea se adreseazã Inspectoratului Scolar Neamt, pentru a se deconta transportul. Luna trecutã s-au înregistrat întîrzieri majore la alocarea banilor pentru naveta elevilor. Dupã cum a declarat o elevã de la Grup Scolar Economic Administrativ, în februarie s-au dat banii reprezentînd restanta pe noiembrie, decembrie si ianuarie. Acelasi lucru li s-a întîmplat si elevilor navetisti din alte unitãti de învãtãmînt din judet. Dacã se va întîmpla ca decontarea sã nu se mai acorde prin lege, atunci abandonul scolar „în floare“ va fi justificat. De la începutul anului scolar si pînã în prezent, în judetul Neamt, aproape 300 de copii n-au atins clanta usii de la clasã si probabil nici nu vor mai face acest lucru de acum, intentia lor de a abandona fiind clarã.

Articol afisat de 1722 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de van kiparos la data 10.03.2009 10:39
Bun simt
Desi scolile nemtene, si nu numai , sunt pline de tot felul de elevi certati cu disciplina scolara , iata ca cel putin 300 de elevi sunt plini de buna crestere:ei nu vor sa distruga clantele usilor scolilor si stau cuminti acasa.Viitor de aur tara noastra are!
Ad�ugat de gyovy la data 10.03.2009 13:20
Pai cum sa aiba canalele de manele si de telenovele audienta?
Doar asa.Lasand copiii sa stea acasa.Ca doar nu-i vrea nimeni destepti.Nu? Cine are nevoie de oameni educati,cu putere de discernamant si care la un moment da,mai si pot protesta? Nimeni.Masele trebuie sa fie compuse din prosti infometati,pentru a fi usor de manipulat si de contolat.Loviturile date educatiei,nu se petrec numai la noi,ci in multe alte tari,mult mai dezvoltate,unde s-au facut pasi importanti in acest sens.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective