Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
POLITISTII VIDEO

POLITISTII VIDEO

• cele trei camere video de supraveghere a traficului rutier pe DN 15 sînt functionale • ele sînt amplasate la Dumbrava Rosie si Sãvinesti • în 36 de ore 1.100 de vitezomani au fost depistati de radarele fixe • proprietarii autovehiculelor vor fi înstiintati în scris cu privire la abaterea comisã • în viitorul apropiat, alte 3 camere vor fi amplasate pe soselele judetului •

Cele 3 camere de supraveghere video a traficului rutier, amplasate pe DN 15, si-au dovedit deja eficienta. Desi, la nivel declarativ, politistii spun cã scopul montãrii acestor camere nu a fost acela de a-i sanctiona pe vitezomani, ci de a-i face sã se deplaseze cu grijã, factorul economic nu ar trebui neglijat. Dacã tinem cont de faptul cã în numai 36 de ore au fost depistati 1.100 soferi care au „sãrit“ viteza legalã, rezultã cã din amenzi la bugetele celor douã comune vor intra sume importante de bani. Un calcul simplu, dacã folosim amenda minimã, respectiv 60 de lei plãtitã în 24 de ore, rezultã cã în cele 36 de ore s-au dat amenzi în valoare de peste 600 de milioane de lei vechi. Sistemul de supraveghere video a traficului rutier, implementat în cadrul Politiei Rutiere Neamt, a intrat în functiune luni, 16 martie, începînd cu prima orã. Sistemul dispune de 3 camere radar, instalate pe DN 15, dupã cum urmeazã: Dumbrava Rosie, km 319, pe sensul de mers Bacãu-Piatra Neamt; Dumbrava Rosie, la km 320, pe sensul de mers Piatra Neamt-Bacãu; Sãvinesti - la km 324. „Hotãrîrea de amplasare a „radarelor fixe” în aceste puncte negre de pe DN 15, a avut la bazã situatia accidentelor rutiere si consecintele acestora, produse în perioada 2002-2007. Astfel, în localitatea Sãvinesti, în zona unde a fost amplasatã camera video s-au înregistrat 14 accidente de circulatie soldate cu 4 persoane decedate, 6 persoane rãnite grav si alte 4 persoane rãnite usor. ÃŽn localitatea Dumbrava Rosie s-au înregistrat 13 accidente de circulatie care s-au soldat cu 6 persoane decedate, 4 persoane rãnite grav si 3 persoane rãnite usor.

„Surpriza“ este acasã

„Avem în vedere extinderea proiectului nostru si pe DN 15, Piatra Neamt- Bicaz, cu un radar fix în comuna Alexandru cel Bun si alte douã pe DN 2 (E-85), în comunele Secuieni si Botesti. Sistemul beneficiazã de un dispecerat care va fi deservit de 4 agenti de politie din cadrul Politiei Rutiere Neamt“, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinte de presã comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt. Ofiterul a mai precizat cã scopul amplasãrii acestor camere de supraveghere nu a fost acela de a sanctiona, ci de a preveni accidentele cauzate de viteza excesivã. Trebuie spus cã aparatele vor înregistra tot ce înseamnã vitezã peste 60 de km/h, cu 10 mai mult decît limita legalã în acea zonã. Cu toate acestea, dacã un conducãtor auto va fi prins circulînd cu o vitezã de 101 km/h, se va dispune suspendarea permisului de conducere, întrucît limita legalã a fost depãsitã cu peste 50 de km/h. Pe cele 4 monitoare, amplasate în dispecerat, politistii urmãresc traficul în zonã si iau cunostintã de abaterile comise. Ulterior, proprietarii masinilor primesc acasã o înstiintare în care li se cere sã comunice cine conducea autovehiculul în momentul comiterii abaterii. O noutate o reprezintã faptul cã proprietarul va afla exact care a fost contraventia comisã. Va urma întocmirea procesului verbal de contraventie, care va contine si poza probã. Soferii nu trebuie sã-si facã griji, întrucît intimitatea nu le va fi afectatã. Si asta, pentru cã în pozã se va vedea doar numãrul din spate al masinii. Comisarul Neculai Catanã, seful Politiei Rutiere Neamt, a declarat cã cei care vor încerca sã „fenteze“ camerele video, folosind diverse metode, gen plãcute murdare, vor fi identificati de echipajele mobile din trafic si sanctionati. De altfel, autoturismele Politiei Rutiere dotate cu radar, vor actiona în continuare pe traseul respectiv. Ieri, dupã amiazã, ziaristii din presa localã au putut vedea cum functioneazã sistemul de monitorizare. Concluzia trasã este clarã - sistemul este ultraperformant, iar imaginile pot fi prelucrate în asa fel încît sã nu existe loc de dubiu.

Articol afisat de 2631 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 18.03.2009 14:19
Doamne ce ma mai bucur! Cata grija la militia asta rutiera pentru siguranta traficului! Nemaivazut.Dar camerele nu sunt puse cu scopul de a sanctiona,ci de a preveni. Ah! Ce frumos! Nu mai pot.Sa ma opreasca cineva,altfel voi avea un orgasm naucitor.
Gata.A trecut orgasmul.Nu credeam sa-mi provoace atata placere "polutia"rutiera.Intr-adevar,camerele,ca si radarele mobile,ar trebui sa aiba rolul de prevenire.Dar conditia este ca ele sa fie foarte vizibile si foarte bine si mult semnalizate,in locurile unde riscul de producere a accidentelor,este foarte mare.Sa se duva cineva sa vada camerele alea si daca le vede din prima,ori vede in apropierea lor vreo avertizare cum ca trebuie sa reduca viteza,eu ii fac o agenta din alea bune care sunt acum la rutiera,drept cadou,sa faca ce-o sti omul cu ea.Asa ca sa nu creada vreo unul din toti nesimtitii astia de la rutiera ca ne prostesc,sau nu stim cu ce se manaca treburile astea.Scopul lor este cel consacrat si bine stiut:JAPCA.Cei care nu stiu,sa se intereseze cat de usor este sa le demontezi in instanta,toate prostiile alea de poze.Iar toata lumea sa stie,ca acele camere au doar rol de monitorizare,iar pozele cu viteza inregistrata de ele,nu au nici o valoare in instanta.Si inca ceva.
Ad�ugat de gyovy la data 18.03.2009 14:33
--------
Daca suntem doi sau mai multi soferi in masina si nu ne mai aducem aminte cine a condus acolo,cum se stabileste din poza cine era la volan.Dar cu jagardelele astea cu salarii de peste o mie de euro si program de F.F,care mai au putin si te scuipa atunci cand te opresc,nu poti face nimic in mod civilizat.Cum sa nu ia palme peste ochi in trafic?M-am bucurat cand am vazut ca pun camerele alea,pentru ca ma gandeam ca va fi vreun suport de cascheta si prin vreo intersectie.Dar de unde?Acum si-au mai gasit loc la monitoarele alea inca vreo patru academicieni de astia.Dar de ce era oare nevoie de patru oameni acolo? In alte tari,cinci sase oameni,supravegheaza 2.000 de km de autostrada.Astia aici,supravegheaza cinci sute de metri de drum national,cu patru oameni.Daca facem opt sute de kilometri de autostrada,vor avea de lucru toti somerii in birouri cu monitoare la politie.Criza ca la noi nu va mai fi nicaieri cu somaj zero.Da Doamne!O sa-mi deschid o fabrica de electronice,sa vand camere.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective