Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Naveta liceenilor de la Economic, „pasatã“ între contabile

• elevii riscã sã rãmînã cu transportul de acasã la scoalã nedecontat • în vreme ce contabila de la Economic sustine cã de la ISJ nu s-au decontat abonamentele, contabila inspectoratului o aratã cu degetul pe „finantista“ de la liceu • circa 400 de milioane de lei vechi reprezintã restanta pe care elevii ar trebui sã o încaseze, partial si pe anul trecut • ISJ va solicita ministerului banii respectivi, dar cum se va solutiona problema, nimeni nu stie •

Elevii navetisti de la Grup Scolar Economic se confruntã iar cu problema nedecontãrii transportului din localitatea de domiciliu si pînã la unitatea de învãtãmînt. Restantele privind decontarea se înregistreazã din ultima lunã a anului trecut, atunci cînd s-a dat numai o parte din bani, diferenta nefiind încasatã de cãtre elevi nici pînã în ziua de azi. „Pe decembrie 2008, s-a decontat partial transportul. Pentru ianuarie, s-au dat de la Inspectoratul Scolar banii ca sã se acopere toate cheltuielile. Cînd am vãzut cã trec lunile si noi nu ne primim sumele, cei de la casierie spunîndu-ne cã nu li s-au dat fondurile necesare, ne-am dus la Inspectorat. Asa am aflat cã pe decembrie nu s-au alocat toti banii, dar nu s-a prezentat nimeni de la liceu sã îi ridice. Pentru februarie, încã nu s-au dus abonamentele pentru decontat. De la Inspectorat am mai aflat cã pe decembrie nu se mai poate da diferenta, pentru cã fondurile neutilizate au fost redirectionate cãtre minister. Nu mai stim ce sã credem, pentru cã de la noi de la scoalã ni se spune cã nu primim banii pentru cã nu existã“, a declarat o navetistã, elevã la Grup Scolar Economic. Sefa clasei din care provine eleva respectivã a precizat cã a strîns abonamentele în timp util lunã de lunã, aceastã sarcinã revenindu-i datoritã functiei pe care o detine.

Prinde orbul, scoate-i ochii

Contabila sefã de la Grup Scolar Economic sustine cã a fãcut toate demersurile pentru ca elevii navetisti sã beneficieze de toate drepturile cuvenite, dar a apãrut o rupturã pe traseu. „Am adresele drept dovadã cã am cerut bani de la ISJ. Am fãcut si revenire cînd am vãzut cã se întîrzie. Suma neplãtitã pentru abonamentele elevilor era la un moment dat de circa 90.000 de lei. Am primit 40.000 de lei, cu care în luna ianuarie am achitat restantele din octombrie si noiembrie. ÃŽntre timp au venit si alte abonamente si suma de decontat tot creste. Eu cred cã existã posibilitãti de decontare a restantelor pe decembrie, lucru care se va întîmpla în mãsura în care ne vor veni banii solicitati. Acum ne-ar trebui 60.000 de lei, ca sã ajungem aproape la zi cu decontarea transportului elevilor“, a declarat contabila sefã de la Economic. De partea cealaltã, Eugenia Condurat, contabil sef al Inspectoratului Scolar Neamt, sustine cã „buba“ se datoreazã omoloagei sale de la liceul mentionat. „ÃŽn anul 2008, Liceul Economic a fãcut solicitãri pentu decontarea navetei elevilor, si banii, atîtia cîti am avut, i-am dat. Din pãcate, cu aceastã unitate avem probleme continuu. Lunã de lunã scolile solicitã decontarea. Cei de la Economic nici nu ne-au anuntat cã ar avea restante. ÃŽn ianuarie, de exemplu, au apãrut unitãti care ne-au anuntat cã au restante si atunci le-am dat diferentele neacoperite, integral. Este posibil sã gãsim pînã la urmã o solutie. Noi vom solicita la minister sã ni se aloce suma necesarã pentru acoperirea restantei. Dacã ministerul va accepta, vom da banii. Dacã nu, va rãmîne transportul acelor elevi nedecontat. Copiii care m-au cãutat au aflat cã la sfîrsitul anului erau banii în cont si nu au fost cheltuiti“, a declarat contabila sefã a ISJ, Eugenia Condurat.
La Economic, lunar ajung aproape 400 de elevi navetisti, pentru a participa la cursuri. De circa 2 ani, conform legislatiei în vigoare, transportul acestora se deconteazã integral. Elevii care stau în localitãtile în care se aflã unitatea de învãtãmînt si au domiciliul la o distantã mai mare de 50 de kilometri, primesc semestrial cîte 16 bilete de cãlãtorie (8 dus si 8 întors), decontate integral de cãtre minister.

Articol afisat de 2274 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dragos la data 18.03.2009 09:12
Indiferenta si nesimtire
Ceea ce se intampla la Economic este rezultatul managementului defectuos al directoarei Lazar si al acolitelor ei. Din pacate, asa cum se vede si in articol, Inspectoratul Scolar stie despre acest lucru dar nu ia nicio masura impotriva unei directiuni care si-a dovedit nu o data incompetenta.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective