Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Persoanele cu dizabilitãti, recrutate pentru angajare

• Fundatia Motivation a deschis la Piatra Neamt primul centru zonal, urmînd sã mai aibã douã în tarã • în judet sînt 1.400 de persoane cu deficiente • numai 20% dintre acestea au un loc de muncã •

Fundatia Motivation a lansat, marti, 24 martie, la Piatra Neamt, Proiectul „Facilitatea dreptului la muncã al personelor cu dizabilitãti locomotorii din România“. Pe principiul cã pe piata liberã a muncii, „competitivitate înseamnã omul potrivit la locul potrivit“, prin programul de integrare în muncã, initiat în 2007 în Bucuresti si Ilfov, Fundatia Motivation România si-a propus sã identifice locuri de muncã pentru persoanele cu dizabilitãti si sã medieze angajarea lor. „Experienta acumulatã în Bucuresti urmeazã sã fie extinsã si în alte regiuni din tarã. Fundatia Motivation România promoveazã integrarea persoanelor cu dizabilitãti pe piata muncii din Regiunea Nord-Est a României. Motivation anuntã deschiderea centrului regional de incluziune socialã de la Piatra Neamt, cofinantat cu fonduri europene. Potrivit legislatiei privitoare la protectia si promovarea drepturilor personelor cu handicap, institutiile publice sau private, cu peste 50 de salariati, au obligatia de a angaja un numãr de persoane cu dizabilitãti egal cu 4% din numãrul salariatilor. Cu toate acestea, doar 11% dintre persoanele cu dizabilitãti din România sînt în prezent angajate“, a declarat Daniela Buzducea, director de programe la Fundatia Motivation România.
ÃŽn judetul Neamt sînt înregistrate 14.363 de persoane cu dizabilitãti si 20% dintre acestea au serviciu. Autoritãtile judetene prezente la lansarea oficialã în Piatra Neamt a centrului regional al Fundatiei Motivation au recunoscut faptul cã acestei categorii de persoane nu i se acordã atentia cuvenitã. Vasile Sendrea, director de cabinet în cadrul Prefecturii Neamt, a declarat cã e timpul sã se tragã un semnal de alarmã, pentru angajarea persoanelor cu dizabilitãti. Mihai Hanganu, directorul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Neamt a spus cã proiectul celor de la Motivation vine ca o mãnusã pentru persoanele cu dizabilitãti din judet. „Una dintre cele mai bune terapii pentru persoanele cu handicap este munca. Acestor oameni le trebuie oferitã posibilitatea de a face lucruri utile si conducerile institutiilor trebuie sã înteleagã asta“. Valerian Percã, vicepresedinte al CJ Neamt, a relatat cum în cariera sa a lucrat cu multi copii cu dizabilitãti care erau ajutati sã îsi termine studiile, dar fãrã sanse de integrare profesionalã.
Gabi Comãnescu, director în cadrul Motivation a spus cã în perioada urmãtoare vor mai fi deschise douã centre regionale ale fundatiei, la Oradea si la Drobeta Turnu Severin.

Articol afisat de 1882 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective