Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Martie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Persoanele cu dizabilit´┐Żti, recrutate pentru angajare

• Fundatia Motivation a deschis la Piatra Neamt primul centru zonal, urm´┐Żnd s´┐Ż mai aib´┐Ż dou´┐Ż ´┐Żn tar´┐Ż • ´┐Żn judet s´┐Żnt 1.400 de persoane cu deficiente • numai 20% dintre acestea au un loc de munc´┐Ż •

Fundatia Motivation a lansat, marti, 24 martie, la Piatra Neamt, Proiectul „Facilitatea dreptului la munc´┐Ż al personelor cu dizabilit´┐Żti locomotorii din Rom´┐Żnia“. Pe principiul c´┐Ż pe piata liber´┐Ż a muncii, „competitivitate ´┐Żnseamn´┐Ż omul potrivit la locul potrivit“, prin programul de integrare ´┐Żn munc´┐Ż, initiat ´┐Żn 2007 ´┐Żn Bucuresti si Ilfov, Fundatia Motivation Rom´┐Żnia si-a propus s´┐Ż identifice locuri de munc´┐Ż pentru persoanele cu dizabilit´┐Żti si s´┐Ż medieze angajarea lor. „Experienta acumulat´┐Ż ´┐Żn Bucuresti urmeaz´┐Ż s´┐Ż fie extins´┐Ż si ´┐Żn alte regiuni din tar´┐Ż. Fundatia Motivation Rom´┐Żnia promoveaz´┐Ż integrarea persoanelor cu dizabilit´┐Żti pe piata muncii din Regiunea Nord-Est a Rom´┐Żniei. Motivation anunt´┐Ż deschiderea centrului regional de incluziune social´┐Ż de la Piatra Neamt, cofinantat cu fonduri europene. Potrivit legislatiei privitoare la protectia si promovarea drepturilor personelor cu handicap, institutiile publice sau private, cu peste 50 de salariati, au obligatia de a angaja un num´┐Żr de persoane cu dizabilit´┐Żti egal cu 4% din num´┐Żrul salariatilor. Cu toate acestea, doar 11% dintre persoanele cu dizabilit´┐Żti din Rom´┐Żnia s´┐Żnt ´┐Żn prezent angajate“, a declarat Daniela Buzducea, director de programe la Fundatia Motivation Rom´┐Żnia.
´┐Żn judetul Neamt s´┐Żnt ´┐Żnregistrate 14.363 de persoane cu dizabilit´┐Żti si 20% dintre acestea au serviciu. Autorit´┐Żtile judetene prezente la lansarea oficial´┐Ż ´┐Żn Piatra Neamt a centrului regional al Fundatiei Motivation au recunoscut faptul c´┐Ż acestei categorii de persoane nu i se acord´┐Ż atentia cuvenit´┐Ż. Vasile Sendrea, director de cabinet ´┐Żn cadrul Prefecturii Neamt, a declarat c´┐Ż e timpul s´┐Ż se trag´┐Ż un semnal de alarm´┐Ż, pentru angajarea persoanelor cu dizabilit´┐Żti. Mihai Hanganu, directorul Directiei Generale de Asistent´┐Ż Social´┐Ż si Protectia Copilului Neamt a spus c´┐Ż proiectul celor de la Motivation vine ca o m´┐Żnus´┐Ż pentru persoanele cu dizabilit´┐Żti din judet. „Una dintre cele mai bune terapii pentru persoanele cu handicap este munca. Acestor oameni le trebuie oferit´┐Ż posibilitatea de a face lucruri utile si conducerile institutiilor trebuie s´┐Ż ´┐Żnteleag´┐Ż asta“. Valerian Perc´┐Ż, vicepresedinte al CJ Neamt, a relatat cum ´┐Żn cariera sa a lucrat cu multi copii cu dizabilit´┐Żti care erau ajutati s´┐Ż ´┐Żsi termine studiile, dar f´┐Żr´┐Ż sanse de integrare profesional´┐Ż.
Gabi Com´┐Żnescu, director ´┐Żn cadrul Motivation a spus c´┐Ż ´┐Żn perioada urm´┐Żtoare vor mai fi deschise dou´┐Ż centre regionale ale fundatiei, la Oradea si la Drobeta Turnu Severin.

Articol afisat de 1908 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective