Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 25 Martie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alexandra Dascălu - primul jandarm cu fustă

• Alexandra Dascălu va fi prima femeie jandarm din judetul Neamt • tînăra este elev fruntas la Scoala Militară de Subofiteri Jandarmi din Fălticeni • are 19 ani si a absolvit Liceul Sportiv Piatra Neamt •

Pietreanca Alexandra Dascălu, în vîrstă de 19 ani, va fi prima femeie jandarm din Neamt. Tînăra, care se află în practică la Inspectoratul Neamt, încearcă să se familiarizeze cu misiunile de pază si protectie institutională. Absolventă a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamt, unde a practicat handbalul, Alexandra este în anul II la Scoala Militară de Subofiteri Jandarmi din Fălticeni. Spune că îi place foarte mult ceea ce face si că îsi doreste, ca după finalizarea scolii, să activeze în cadrul Jandarmeriei Neamt. „În clasa a XI-a m-am gîndit să devin jandarm. Părintii au fost de acord si chiar m-au sustinut. M-am gîndit că este o meserie potrivită, în conditiile în care îmi place si am practicat sportul. Este o meserie de viitor care îti oferă sigurantă. Stiam că va trebui să respect ordinele, disciplina, însă viata de sportiv m-a ajutat foarte mult în acest sens. Doresc să ajung la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt, după care să urmez cursurile unei facultăti, cel mai probabil de Drept. Îmi place ceea ce fac, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să trec peste orice obstacol“, a declarat tînăra jandarmerită. Alexandra Dascălu s-a acomodat foarte repede cu stilul cazon, chiar dacă în anul său sînt 13 fete si 137 de băieti.
Ca si în anii anteriori, Ministerul Administratiei si Internelor îsi împrospătează fortele. Pentru sesiunea de admitere 2009 în institutiile militare de învătămînt, Jandarmeria Română a scos la concurs 385 locuri în MAI si 30 de locuri în MApN. În cadrul învătămîntului universitar, durata studiilor este de 4 ani, locurile disponibile fiind la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti - specialitatea jandarmi-forma de învătămînt de zi - 80 locuri pentru bărbati si femei, din care 3 pentru cetătenii de etnie rromă; Academia Fortelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu -specialitatea management economico financiar - 5 locuri pentru bărbati si femei; Academia Tehnică Militară Bucuresti - 21 locuri pentru bărbati si femei, conform specialitătilor (armament, blindate, constructii si fortificatii, transmisiuni, calculatoare). În cazul învătămîntului postliceal, durata studiilor este de 2 ani.
La Scoala Militară de Subofiteri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăsani - 155 locuri pentru bărbati si femei (5 pentru cetătenii de etnie rromă); Scoala Militară de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares” Fălticeni - 150 locuri pentru bărbati si femei (5 pentru romi; Scoala Militară de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti - 4 locuri pentru bărbati si femei (auto si tehnică de comunicatii).
Cei care doresc să urmeze o scoală de jandarmi, obligatoriu trebuie să întrunească unele conditii: cetătenia română si domiciliul în tară; să fie absolventi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă vîrsta de pînă la 28 de ani, să fi obtinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generală de minimum 8; să fie declarati apt medical, fizic si psihic; să aibă înăltimea de minimum 1,70 m bărbatii si 1,65 m femeile.
Pe durata scolarizării, elevii si studentii beneficiază de scolarizare gratuită, masă, cazare si echipament gratuite, asistentă psihologică, soldă lunară; repartitie etc. Informatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 0233/230391, interior 126 sau 133.

Articol afisat de 1969 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective