Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 25 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alexandra Dascãlu - primul jandarm cu fustã

• Alexandra Dascãlu va fi prima femeie jandarm din judetul Neamt • tînãra este elev fruntas la Scoala Militarã de Subofiteri Jandarmi din Fãlticeni • are 19 ani si a absolvit Liceul Sportiv Piatra Neamt •

Pietreanca Alexandra Dascãlu, în vîrstã de 19 ani, va fi prima femeie jandarm din Neamt. Tînãra, care se aflã în practicã la Inspectoratul Neamt, încearcã sã se familiarizeze cu misiunile de pazã si protectie institutionalã. Absolventã a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamt, unde a practicat handbalul, Alexandra este în anul II la Scoala Militarã de Subofiteri Jandarmi din Fãlticeni. Spune cã îi place foarte mult ceea ce face si cã îsi doreste, ca dupã finalizarea scolii, sã activeze în cadrul Jandarmeriei Neamt. „ÃŽn clasa a XI-a m-am gîndit sã devin jandarm. Pãrintii au fost de acord si chiar m-au sustinut. M-am gîndit cã este o meserie potrivitã, în conditiile în care îmi place si am practicat sportul. Este o meserie de viitor care îti oferã sigurantã. Stiam cã va trebui sã respect ordinele, disciplina, însã viata de sportiv m-a ajutat foarte mult în acest sens. Doresc sã ajung la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt, dupã care sã urmez cursurile unei facultãti, cel mai probabil de Drept. ÃŽmi place ceea ce fac, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult sã trec peste orice obstacol“, a declarat tînãra jandarmeritã. Alexandra Dascãlu s-a acomodat foarte repede cu stilul cazon, chiar dacã în anul sãu sînt 13 fete si 137 de bãieti.
Ca si în anii anteriori, Ministerul Administratiei si Internelor îsi împrospãteazã fortele. Pentru sesiunea de admitere 2009 în institutiile militare de învãtãmînt, Jandarmeria Românã a scos la concurs 385 locuri în MAI si 30 de locuri în MApN. ÃŽn cadrul învãtãmîntului universitar, durata studiilor este de 4 ani, locurile disponibile fiind la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti - specialitatea jandarmi-forma de învãtãmînt de zi - 80 locuri pentru bãrbati si femei, din care 3 pentru cetãtenii de etnie rromã; Academia Fortelor Terestre „Nicolae Bãlcescu” Sibiu -specialitatea management economico financiar - 5 locuri pentru bãrbati si femei; Academia Tehnicã Militarã Bucuresti - 21 locuri pentru bãrbati si femei, conform specialitãtilor (armament, blindate, constructii si fortificatii, transmisiuni, calculatoare). ÃŽn cazul învãtãmîntului postliceal, durata studiilor este de 2 ani.
La Scoala Militarã de Subofiteri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drãgãsani - 155 locuri pentru bãrbati si femei (5 pentru cetãtenii de etnie rromã); Scoala Militarã de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares” Fãlticeni - 150 locuri pentru bãrbati si femei (5 pentru romi; Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti - 4 locuri pentru bãrbati si femei (auto si tehnicã de comunicatii).
Cei care doresc sã urmeze o scoalã de jandarmi, obligatoriu trebuie sã întruneascã unele conditii: cetãtenia românã si domiciliul în tarã; sã fie absolventi de liceu cu diplomã de bacalaureat; sã aibã vîrsta de pînã la 28 de ani, sã fi obtinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generalã de minimum 8; sã fie declarati apt medical, fizic si psihic; sã aibã înãltimea de minimum 1,70 m bãrbatii si 1,65 m femeile.
Pe durata scolarizãrii, elevii si studentii beneficiazã de scolarizare gratuitã, masã, cazare si echipament gratuite, asistentã psihologicã, soldã lunarã; repartitie etc. Informatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 0233/230391, interior 126 sau 133.

Articol afisat de 2071 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective