Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 8 Aprilie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceva mai mult´┐Ż liniste prin scoli

Num´┐Żrul de incidente ´┐Żnregistrat luna trecut´┐Ż ´┐Żn unit´┐Żtile de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt din Neamt a sc´┐Żzut fat´┐Ż de perioada anterioar´┐Ż. Astfel, au raportat c´┐Żtre Inspectoratul Scolar c´┐Ż au ´┐Żnregistrat fenomene de violent´┐Ż 37 de scoli, cu 13 mai putine comparativ cu februarie. Num´┐Żrul total de elevi care au produs acte de violent´┐Ż este 253, cu 23 mai putini ca ´┐Żn februarie. Dintre acestia, 34 s´┐Żnt fete si diferenta de 219 s´┐Żnt b´┐Żieti. Dup´┐Ż cum a declarat Elena Ciurea, purt´┐Żtor de cuv´┐Żnt al Inspectoratului Scolar Neamt, 41 de elevi implicati ´┐Żn fenomene de violent´┐Ż s´┐Żnt ´┐Żn clasele I-IV (trei fete si 38 de b´┐Żieti). Din clasele gimnaziale, 129 de elevi au comis diverse acte prin care au ´┐Żnc´┐Żlcat regulamentul scolar - 19 dintre ei s´┐Żnt fete si 110 b´┐Żieti. ´┐Żn licee, colegii si grupuri scolare s-au produs acte de violent´┐Ż de c´┐Żtre 52 de elevi - cinci fete si 47 b´┐Żieti. ´┐Żn scolile de arte si meserii, 31 de elevi au „c´┐Żlcat pe bec“, sapte fete si 24 de b´┐Żieti. „Totalul cazurilor de violent´┐Ż ´┐Żnregistrate ´┐Żn martie ´┐Żn scoli este de 422, cu 49 mai putine dec´┐Żt ´┐Żn februarie. Dintre acestea, 142 de cazuri au fost ´┐Żncadrate la violent´┐Ż verbal´┐Ż si psihologic´┐Ż (expresii jignitoare, tachinare, h´┐Żrtuire etc). Comparativ cu luna anterioar´┐Ż raport´┐Żrii, num´┐Żrul acestor incidente a sc´┐Żzut cu 15. Alte 81 de cazuri au fost socotite ca fiind de violent´┐Ż fizic´┐Ż (bruscare, lovire, ´┐Żmpingere). Si la acest capitol s-a ´┐Żnregistrat o sc´┐Żdere cu 25 a num´┐Żrului de incidente de acest gen. ´┐Żn martie au mai fost cinci incidente considerate comportamente care intr´┐Ż sub incidenta legii (furturi), cu trei mai putine fat´┐Ż de raportarea trecut´┐Ż. A r´┐Żmas neschimbat num´┐Żrul de situatii ´┐Żn care s-a adus ofens´┐Ż statului sau autorit´┐Żtii cadrului didactic - 56 de incidente“, a declarat inspector scolar Elena Ciurea. ´┐Żn 138 de cazuri s-au ´┐Żnregistrat comportamente deviante ´┐Żn relatia cu scoala (´┐Żnt´┐Żrzieri la ore, p´┐Żr´┐Żsirea clasei ´┐Żn timpul orei). Si la acest capitol s-a ´┐Żnregistrat o sc´┐Żdere, fiind cu sase mai putine dec´┐Żt ´┐Żn februarie 2009.
Din totalul de 422 de cazuri de incidente, 403 i-au avut ca protagonisti pe elevi (cu 19 mai putine dec´┐Żt ´┐Żn februarie) iar ´┐Żn restul de 19 au fost implicati elevi si terti (cu 30 mai putine fat´┐Ż de raportarea lunar´┐Ż anterioar´┐Ż). Nici un cadru didactic din Neamt nu a fost implicat ´┐Żn vreun scandal care s´┐Ż fie centralizat la Inspectoratul Scolar.

Articol afisat de 1527 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective