Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politisti cu cascheta-n cui

Politisti cu cascheta-n cui

• de teamã cã vor pierde soldele compensatorii, mai multi politisti au iesit la pensie • printre cei care au pãrãsit structurile Ministerului Administratiei si Internelor se aflã ofiteri cunoscuti, dar si sefi ai unor posturi comunale •

Politica oscilantã a guvernului, dar si mult mediatizata crizã mondialã i-a pus serios pe gînduri pe politistii aflati în pragul vîrstei de pensionare. De teamã cã Guvernul Boc va tãia soldele compensatorii pentru cadrele care pãrãsesc Politia, mai multi politisti au agãtat cascheta în cui, iesind la pensie. Numai de la începutul anului s-au pensionat 14 oameni ai legii, si anume 7 ofiteri si 7 subofiteri. Printre ofiterii care au renuntat la haina de politist se aflã nume grele: comisarul sef Ioan Adiaconitei-fost ofiter în cadrul Politiei Rutiere Neamt, comisarul sef Constantin Iosub-seful Serviciului Management Resurse Umane, comisarul sef Constantin Tiron-seful Serviciului Administrativ, comisarul sef Ioan Onu-adjunctul DPIR, comisarul sef Vasile Checheritã-din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale. Alãturi de acestia se mai aflã doi ofiteri, unul de la Politia Municipiului Piatra Neamt, celãlalt de la Politia Roman. Decizii de pensionare au primit si 7 subofiteri, multi dintre ei fiind sefi de posturi comunale. Toti au îndeplinit conditiile de pensionare si vor primi si solde compensatorii, în conformitatea cu legislatia în vigoare. Valoarea soldelor compensatorii diferã de la caz la caz, în functie de vechimea în muncã a politistului. Astfel, un politist care iese la pensie poate primi între 6 si 20 de solde compensatorii.
„As avea posibilitatea sã mai stau cîtiva ani, însã renunt. Dumnezeu stie ce se mai poate întîmpla. Mi-e teamã cã noul Guvern va da o lege si nu vom mai primi soldele compensatorii. Acum, dacã tot îndeplinesc conditiile de pensionare si legea încã mai este valabilã, nu mai stau. Vorba românului, ce-i în mînã, nu-i minciunã. Nu este de neglijat suma pe care o obtine un politist din aceste solde compensatorii. Ele se adaugã pensiei. Ar fi pãcat sã ai posibilitatea sã iesi la pensie si sã nu o faci, pentru cã nu se stie ce va fi“, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, un ofiter nemtean, proaspãt pensionar.
Inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, a precizat cã toti cei 14 politisti întruneau conditiile necesare iesirii la pensie. „ÃŽn Statutul Politistului este precizatã clar limita de vîrsta la care se poate pensiona un lucrãtor de politie. Tot acolo gãsim si limitele de vîrstã pînã la care pot fi mentinuti în politie, lucrãtorii care au împlinit vîrsta de 55 de ani. Cu aprobarea sefului Politiei si cu aprobãri de la Minister, un ofiter îsi poate prelungi activitatea în politie pînã la vîrsta de 57 de ani. Bineînteles, acest lucru este valabil dacã sînt întrunite conditiile impuse de lege. De asemenea, Ordonanta Guvernului 38/2003 prevede plãti compensatorii pentru lucrãtorii de politie care se pensioneazã. Fiecare politist pensionat primeste solde în functie de vechimea pe care o are în munca de politie. Cei 14 politisti nemteni, despre care discutãm, au primit deciziile de pensionare, îndeplinind toate conditiile“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.
Mai trebuie spus cã functiile rãmase vacante dupã pensionarea
comisarului sef Constantin Iosub, seful Serviciului Management Resurse Umane si a comisarului sef Constantin Tiron, seful Serviciului Administrativ, au fost preluate cu delegatie de alti ofiteri.
La comanda Serviciului Management a fost împuternicit comisarul Elena Dãnilã, iar la Logistic functia a fost preluatã cu delegatie de cãtre comisarul Marcel Gheorghiu.

Articol afisat de 3656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective