Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vîrlan, Georgescu si Stan au preluat învãtãmîntul

ÃŽnvãtãmîntul nemtean are, de marti, 12 mai, oficial, conducere nouã: Luminita Vîrlan, inspector scolar general, si Liliana Georgescu si Viorel Stan, inspectori scolari generali adjuncti. Ei au fost instalati în functie de cãtre prefectul Mihai Archip, care în discursul sãu a scãpat cîteva bîlbe, datorate, poate, emotiilor specifice unui astfel de moment. Prefectul a dat citire ordinelor de ministru, în baza cãrora fostilor adjuncti ai ISJ - Gabriela Banu si Grigorutã Oniciuc le-au încetat contractele de management educational, avînd dreptul sã se întoarcã la catedra rezervatã si i-a numit pe cei trei, începînd cu generalul. Apoi le-a multumit celor fosti trei sefi ai învãtãmîntului nemtean, desi ex-generalul Lãcãtusu nu s-a prezentat la predarea stafetei. „Multumesc pentru eforturile depuse în aceastã perioadã de cãtre fosta conducere. ÃŽi multumesc si domnului Lãcãtusu pentru activitatea depusã, care este acum pe o functie la care nu-i stiu exact titulatura (Mihai Lãcãtusu este reprezentant regional al ARACIP pentru învãtãmînt profesional si tehnic - n.r.)“, a spus prefectul, care ulterior, spre amuzamentul usor al celor prezenti a citit ordinul de numire în interesul învãtãmîntului a profesoarei Luminita Vîrlan, cea care va ocupa functia pînã la organizarea concursului, „dar nu mai tîrziu de sfîrsitul anului 2008-2009, pardon, anul scolar 2008-2009“. La auzul primei date, extrem de incertã, generalul Vîrlan a tresãrit usor. Apoi a citit ordinele pentru numirea adjunctilor, desi în cazul lui Viorel Stan ar fi vrut sã renunte la demers, dar a recunoscut cã asa este legal. „Vã asigur de sprijinul meu si al institutiei prefectului. Sînt sigur cã veti duce la îndeplinire cu succes toate sarcinile care vã revin prin functiile preluate. (...) Recunosc cã nu este cuvîntul punctul meu forte“, a mai spus Mihai Archip.
Apoi a venit rîndul celor trei nou-numiti sã ia cuvîntul si sã se adreseze colegilor din ISJ. „Colegilor din inspectorat vreau sã le spun cã activitatea inspectorului general este în mare mãsurã legatã de colaborarea cu dumnealor. Vreau sã existe o colaborare onestã si corectã, sã existe discernãmînt profesional si vã asigur cã veti avea în mine nu doar un colaborator loial, ci si un prieten. Prietenilor mei de-o viatã, elevii, le transmit cã voi face totul pentru binele lor si vreau sã am un parteneriat deschis cu familiile lor. De asemenea, mã intereseazã sã colaborez bine si cu sindicatele, în avantajul învãtãmîntului nemtean“, a declarat inspectorul general Luminita Vîrlan.
Adjunctul Liliana Georgescu s-a declarat optimist în depãsirea perioadei critice pe care o traverseazã învãtãmîntul în prezent. „Ne asumãm o mare responsabilitate într-o perioadã criticã, dar îmi exprim încrederea cã o vom depãsi fãrã prea mari convulsii“, a spus Liliana Georgescu, iar colegul sãu romascan, Viorel Stan, a adãugat: „ÃŽi cunosc pe colegii din ISJ si mã bucurã cã voi colabora cu ei. Sînt sigur cã vom forma o echipã care se va baza pe sprijin reciproc“.
Dupã plecarea celor trei noi sefi ai ISJ, ex-adjunctii Oniciuc si Banu si-au luat rãmas bun de la inspectorii scolari. Cu vocea tremuratã, Gabriela Banu le-a spus cã este bucuroasã cã împreunã au format o echipã care a fãcut ca învãtãmîntul nemtean sã nu primeascã reprosuri din partea reprezentantilor MECI si nici a altora, iar Grigorutã Oniciuc a spus cã dacã regretã ceva este cã se desparte de colegii cu care a reusit sã formeze o echipã grozavã, care i-au devenit prieteni.

Articol afisat de 2139 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Eli la data 13.05.2009 17:26
nici nu stiti voi!...
stiti ce fel de om este stan? intrebati romascanii! vai de capul vostru!!! o sa plangeti in pumni!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective