Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

VOTUL LA NEAMT ASA CUM A FOST

• după numărătoarea voturilor, PDL a obtinut un scor de 41, 9%, PSD-PC de 32%, PRM - 8, 64%, iar PNL - 8, 5% • EBA a avut 7. 899 de sustinători (5, 87%) • liderul PNL Neamt este nemultumit de rezultatul obtinut la europarlamentare • deputatul PSD Ioan Munteanu s-a declarat „satisfăcut“ de procentul luat de partid • 18. 164 de votanti la europarlamentare au fost trecuti pe liste suplimentare, în toate cele 465 de sectii de votare din judet • Zi bună si mai putin bună a fost cea de ieri, pentru liderii partidelor politice, după încheierea numărării voturilor. Datele finale prezentate de către Biroul Electoral Judetean arată că Partidul Democrat Liberal conduce bine în judetul Neamt. Desi participarea la vot a fost extrem de slabă - 30, 44%, prezentîndu-se la urne doar 142. 873 de alegători din 469. 268 cîti erau pe listele permanente si pe cele speciale, PDL a iesit învingător, cu 41, 91%. Adică s-a bucurat de sustinerea a 56. 406 votanti. Pe locul doi a iesit Alianta electorală PSD - PC, cu un procent pe judet de 32%, avînd 43. 074 de sustinători. Supriza cea mai mare a apărut din partea Partidului România Mare, care în Neamt a iesit pe locul III, cu un procent de 8, 64% (11. 635 de voturi). Formatiunea lui Vadim a reusit să o depăsească pe cea liberală, care s-a bucurat de 11. 450 de voturi si un procent de 8, 5%. Următoarea clasată a fost fata presedintelui, EBA. Ea a adunat 7. 899 de voturi, ceea ce reprezintă 5, 87% din totalul de optiuni exprimate în judetul Neamt. Dintre formatiunile nereprezentative, 1, 32% (1. 783 de voturi) a obtinut Partidul National Tărănesc Crestin Democrat, urmat de independentul Pavel Abraham, care a primit 1. 544 de voturi (1, 14%), Forta Civică (542 de voturi) - 0, 4%, iar pe ultimul loc Uniunea Democrată Maghiară din România (232 de voturi) - 0, 17%.

În Piatra Neamt si Roman, tot PDL îi fruncea

În municipiul Piatra Neamt, în cele 75 de sectii de votare s-au expirmat 25. 804 voturi. Dintre acestea, 10. 168 au fost în favoarea portocaliilor - 39, 4%, 6. 144 de voturi au fost pentru pesedisti - 23, 8%, 3. 272 de voturi au fost pentru Vadim si Becali - 12, 68%, 2. 601 voturi provin de la simpatizanti liberali, iar pentru independenta Elena Băsescu s-au adunat 2. 519 voturi, reprezentînd un procent de 9, 76%. Situatia a fost cam aceeasi si în municipiul Roman, unde s-au înregistrat 13. 538 de voturi. 37, 8% dintre votantii romascani sînt sustinători ai PDL, 27, 89% sustinători au PSD, în mod egal - 11% - sustin PNL si PRM, iar 5, 67% dintre votanti au mers la urne pentru că îsi doresc să ajungă în Parlamentul European fiica cea mică a presedintelui Traian Băsescu, EBA. Spre deosebire de toate alegerile de pînă acum, de această dată, cel putin în judetul Neamt, procentul votantilor care au fost trecuti pe listele suplimentare pentru că nu au votat în localitatea de domiciliu este de 12, 71%, ceea ce este un procent extrem de mare, lăsînd loc interpretărilor. Conform statisticii BEJ, 18. 164 de votanti la europarlamentare au fost trecuti pe liste suplimentare, în toate cele 465 de sectii de votare din judet. Pentru alegerile de pe 9 iunie s-au primit 512. 736 de buletine de vot, iar dintre acestea, 369. 861 de voturi au rămas neîntrebuintate si au fost anulate. 134. 565 de voturi au fost valabil exprimate (94, 18%), iar 8. 308 au fost declarate nule (5. 81%).

Vorbe de la lideri

Asa cum era de asteptat si normal de altfel, liderii judeteni ai principalelor partide politice au comentat rezultatul obtinut la alegerile de duminică, în functie de procentul înregistrat de formatiunile politice pe care le conduc. De departe, cel mai supărat este senatorul PNL Ovidius Mărcutianu, presedintele interimar al PNL Neamt. „Sînt foarte nemultumit de rezultatul votului, dar si de prezenta la vot. Rezultatul obtinut în Neamt mi-l asum în totalitate, atît ca presedinte interimar, cît si în calitate de coordonator de campanie electorală. Se pare că nu am găsit solutia pentru a pătrunde în sufletul oamenilor si a-i convinge să meargă la vot si să aleagă PNL. Vom analiza rezultatele obtinute la alegerile de duminică în Biroul Permanent Judetean, dar si în Biroul Permanent Central si vom stabili împreună măsurile ce trebuie luate. Vreau să le multumesc tuturor celor care au mers la vot în general si, în special, celor care au votat PNL. Îi rog pe cetăteni să fie alături de conducerea PNL, la toate nivelurile, pentru a putea contracara evolutia crescătoare în viata politică a partidelor de extremă dreaptă si pentru ca la alegerile din toamnă să reusim pentru prima dată în România de după 1990, să avem un presedinte bun, dintre unul bun si unul rău. Sper să nu se mai întîmple ca în trecut, cînd am fost nevoiti să-l alegem pe candidatul mai putin rău dintre doi răi“, a declarat senatorul Mărcutianu. Acesta a mai spus că nu doreste să mai comenteze modalitătile în care partidele de la putere au reusit să cîstige aceste alegeri. Desi duminică, deputatul PSD Ioan Munteanu era foarte supărat de cele constate pe teren, ieri a revenit la sentimente mai bune. Parlamentarul s-a declarat multumit de rezultatul obtinut de PSD în judetul Neamt. „Sînt satisfăcut de rezultatul pe care l-am obtinut, însă se putea si mai bine. Pot să spun că sînt nemultimit de activitatea unor presedinti de organizatii teritoriale care, după părerea mea, nu si-au făcut treaba. Vom face o analiză a celor petrecute, însă asteptăm să mai treacă supărarea si stresul“, a declarat Ioan Munteanu. Presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan, nu a putut fi contactat.

La Bicaz, scor dublu în favoarea PD-L

Electoratul bicăjean, prezent la vot în procent de doar 27, 5%, nu s-a dezis nici la electoralele europarlamentare din Duminica Rusaliilor, de democrat liberalii cu care fac casă bună de prin ‘96 încoace. Mai mult, comparativ cu alegerile locale si parlamentare ale lui 2008, cînd au existat si unele „sincope“ ce favorizau PSD-ul, la actualele alegeri, în toate cele 10 sectii de vot, PD-L-ul a trecut linia de sosire a ceasului 21. 00 din zi, pe primul loc. Procentual, 43, 78%, cît a înregistrat PD-L, a condus la detasarea netă a acestei formatiuni politice de restul partidelor. Astfel, PSD a înregistrat doar 21, 99%, PRM - 14, 2%, PNL - 8, 54%, EBA - 6, 698%, Abraham - 1, 899%, PNTCD - 1, 793%, PC - 0, 686% si UDMR - 0, 369%. „Desi a fost o prezentă slabă la vot, si de astă dată Partidul Democrat - Liberal a dovedit că se bucură de apreciere din partea electoratului bicăjean. Procentul de 43, 78%, cu care Bicazul s-a înregistrat a fi în favoarea politicii democrat - liberale, ne obligă, ca pe viitor, să fim alături de toti bicăjenii si de problemele acestora. Ca lider a filialei locale a PD-L, doresc să multumesc electoratului bicăjean pentru maturitatea politică de care a dat dovadă si pentru faptul că duminică si-a rupt din timp pentru a merge la vot“, a declarat Constantin Catrinoiu, primarul orasului Bicaz. De adăugat faptul că, la Bicaz, din cele 7. 420 de persoane cu drept de vot, au fost prezente la urnă 2. 040, exprimîndu-se prin voturi valabile 1. 896, restul de 144, intrînd, prin modul defectuos de a pune stampila, sub incidenta nulitătii

PRM în fata PNL, la Tîrgu Neamt

Alegerile europarlamentare de duminică, 7 iunie, au adus surprize la Tîrgu Neamt, unde s-a constatat că PRM a avut o evolutie ascendentă, urcînd în fata PNL. Aceasta în conditiile în care România Mare a avut o campanie electorală extrem de discretă, si nici la alegerile locale, din 2008, nu a strălucit, neprinzînd nici un loc de consilier. Numărarea voturilor a arătat că din cei 27% cetăteni prezenti la urne duminică, majoritatea au preferat PD-L, care a obtinut peste 40% din voturile valabil exprimate. Pozitia secundă este ocupată de PSD, cu circa 25%, urmează PRM, cu 12%, si PNL, cu 10%, iar candidatul independent Elena Băsescu a adunat peste 7% din voturile celor care s-au prezentat duminică la sectiile de votare din oras. Rezultatul alegerilor a fost o surpriză cît se poate de plăcută pentru organizatia locală a Partidului România Mare. Presedintele Gheorghe Tărăboantă, crede că oamenii au căpătat încredere în PRM ca urmare a certurilor din cadrul aliantei de la guvernare. „Nu am făcut o campanie deosebită la aceste alegeri, cred că oamenii au început să aibă încredere în noi. Au contat probabil situatiile neplăcute, certurile din cadrul aliantei, între PD-L si PSD, care au făcut ca noi să beneficiem de sustinere mai mare din partea electoratului. La nivel de oras sîntem pe locul trei, sîntem foarte multumiti si sperăm la si mai mult la alegerile din toamnă“, a declarat Gheorghe Tărăboantă. De partea cealaltă, Neculai Andoni, liderul liberalilor, declară că rezultatul este mai bun decît la europarlamentarele trecute, si crede că ascensiunea PRM are la bază victimizarea lui Becali. „Am mai crescut fată de europarlamentarele trecute cu două procente, dar nu este un rezultat care să ne multumească. Îl pun pe seama absenteismului, dar si a strategiei de campanie a PD-L, care s-a bazat pe sacose. Noi nu vom merge pe cumpărat voturi, ne bucurăm pentru cei 10% din cetătenii orasului care au stiut să respecte demnitatea, si sperăm că li se vor alătura si altii. Cresterea PRM la nivel local nu are nici o explicatie, nu au făcut campanie, probabil au cîstigat capital electoral din victimizarea lui Becali, omul tine întotdeauna cu victima“, este de părere Neculai Andoni. Cîstigătorul alegerilor pe Tîrgu Neamt a fost PD-L, cu peste 40%. Liderul organizatiei locale, Mircea Pintilie, vicepresedinte al Consiliului Judetean, spune că „rezultatele sînt mai mult decît bune“, si este de părere că principalele merite revin echipei locale. „S-a muncit foarte mult, este de felicitat pentru aceste rezultate echipa de la Tîrgu Neamt. Eu i-am ajutat mai mult din umbră, nu m-am putut implica foarte mult, fiindcă am avut responsabilităti în alt colegiu“, a precizat Mircea Pintilie.


Articol afisat de 2210 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Redactia MONITORUL)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de gyovy la data 09.06.2009 09:07
Nea` Neculai Andoni,sa se mai informeze si apoi sa faca astfel de comantarii politice.Oamenii simpatizeaza mai mult calaul de cat cu victima.O compatimesc pe victima,dar tind sa admire calaul.Sa stii matale de la mine treaba asta dom`Neculai.
Scorul PRM a fost chiar mai mare si a fost foarte mare si la celelalte alegeri,insa acum a fost mult mai mare decat au putut ei sa fure.Si asta pe fondul degradarii tot mai accentuate a nivelului de trai si a vietii in general,datorita tuturor partidelor politice care au tot alternat la guvernare,cu excptia PRM desigur.Iar lumea din aceste considerente a votat masiv PRM,indiferent ca le place sau nu unora.Dar nea`Neculai se face ca nu stie aceste lucruri,pentru ca si PNL a fost in fruntea bucatelor atata timp,asa ca tot se screme cu explicatii de doi lei.Daca ar fi fost lasate alegerile libere,PRM ar fi fost castigatorul lor.Va dati seama ca vreo 25%din voturi au fost pe liste suplimentare? Brusc prin judetul nostru,intr-o duminica au trecut aproape 20000 de oameni.O fi avut efect asa repede promovarea lui de catre Ilenuta din Plescoi?Nici vorba.Mafiei ii tremurau chilotii,pentru ca stia scorurile reale din sondaje si nu cele publicate spre prostirea populatiei.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective