Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

VOTUL LA NEAMT ASA CUM A FOST

• dupã numãrãtoarea voturilor, PDL a obtinut un scor de 41, 9%, PSD-PC de 32%, PRM - 8, 64%, iar PNL - 8, 5% • EBA a avut 7. 899 de sustinãtori (5, 87%) • liderul PNL Neamt este nemultumit de rezultatul obtinut la europarlamentare • deputatul PSD Ioan Munteanu s-a declarat „satisfãcut“ de procentul luat de partid • 18. 164 de votanti la europarlamentare au fost trecuti pe liste suplimentare, în toate cele 465 de sectii de votare din judet • Zi bunã si mai putin bunã a fost cea de ieri, pentru liderii partidelor politice, dupã încheierea numãrãrii voturilor. Datele finale prezentate de cãtre Biroul Electoral Judetean aratã cã Partidul Democrat Liberal conduce bine în judetul Neamt. Desi participarea la vot a fost extrem de slabã - 30, 44%, prezentîndu-se la urne doar 142. 873 de alegãtori din 469. 268 cîti erau pe listele permanente si pe cele speciale, PDL a iesit învingãtor, cu 41, 91%. Adicã s-a bucurat de sustinerea a 56. 406 votanti. Pe locul doi a iesit Alianta electoralã PSD - PC, cu un procent pe judet de 32%, avînd 43. 074 de sustinãtori. Supriza cea mai mare a apãrut din partea Partidului România Mare, care în Neamt a iesit pe locul III, cu un procent de 8, 64% (11. 635 de voturi). Formatiunea lui Vadim a reusit sã o depãseascã pe cea liberalã, care s-a bucurat de 11. 450 de voturi si un procent de 8, 5%. Urmãtoarea clasatã a fost fata presedintelui, EBA. Ea a adunat 7. 899 de voturi, ceea ce reprezintã 5, 87% din totalul de optiuni exprimate în judetul Neamt. Dintre formatiunile nereprezentative, 1, 32% (1. 783 de voturi) a obtinut Partidul National Tãrãnesc Crestin Democrat, urmat de independentul Pavel Abraham, care a primit 1. 544 de voturi (1, 14%), Forta Civicã (542 de voturi) - 0, 4%, iar pe ultimul loc Uniunea Democratã Maghiarã din România (232 de voturi) - 0, 17%.

În Piatra Neamt si Roman, tot PDL îi fruncea

În municipiul Piatra Neamt, în cele 75 de sectii de votare s-au expirmat 25. 804 voturi. Dintre acestea, 10. 168 au fost în favoarea portocaliilor - 39, 4%, 6. 144 de voturi au fost pentru pesedisti - 23, 8%, 3. 272 de voturi au fost pentru Vadim si Becali - 12, 68%, 2. 601 voturi provin de la simpatizanti liberali, iar pentru independenta Elena Bãsescu s-au adunat 2. 519 voturi, reprezentînd un procent de 9, 76%. Situatia a fost cam aceeasi si în municipiul Roman, unde s-au înregistrat 13. 538 de voturi. 37, 8% dintre votantii romascani sînt sustinãtori ai PDL, 27, 89% sustinãtori au PSD, în mod egal - 11% - sustin PNL si PRM, iar 5, 67% dintre votanti au mers la urne pentru cã îsi doresc sã ajungã în Parlamentul European fiica cea micã a presedintelui Traian Bãsescu, EBA. Spre deosebire de toate alegerile de pînã acum, de aceastã datã, cel putin în judetul Neamt, procentul votantilor care au fost trecuti pe listele suplimentare pentru cã nu au votat în localitatea de domiciliu este de 12, 71%, ceea ce este un procent extrem de mare, lãsînd loc interpretãrilor. Conform statisticii BEJ, 18. 164 de votanti la europarlamentare au fost trecuti pe liste suplimentare, în toate cele 465 de sectii de votare din judet. Pentru alegerile de pe 9 iunie s-au primit 512. 736 de buletine de vot, iar dintre acestea, 369. 861 de voturi au rãmas neîntrebuintate si au fost anulate. 134. 565 de voturi au fost valabil exprimate (94, 18%), iar 8. 308 au fost declarate nule (5. 81%).

Vorbe de la lideri

Asa cum era de asteptat si normal de altfel, liderii judeteni ai principalelor partide politice au comentat rezultatul obtinut la alegerile de duminicã, în functie de procentul înregistrat de formatiunile politice pe care le conduc. De departe, cel mai supãrat este senatorul PNL Ovidius Mãrcutianu, presedintele interimar al PNL Neamt. „Sînt foarte nemultumit de rezultatul votului, dar si de prezenta la vot. Rezultatul obtinut în Neamt mi-l asum în totalitate, atît ca presedinte interimar, cît si în calitate de coordonator de campanie electoralã. Se pare cã nu am gãsit solutia pentru a pãtrunde în sufletul oamenilor si a-i convinge sã meargã la vot si sã aleagã PNL. Vom analiza rezultatele obtinute la alegerile de duminicã în Biroul Permanent Judetean, dar si în Biroul Permanent Central si vom stabili împreunã mãsurile ce trebuie luate. Vreau sã le multumesc tuturor celor care au mers la vot în general si, în special, celor care au votat PNL. ÃŽi rog pe cetãteni sã fie alãturi de conducerea PNL, la toate nivelurile, pentru a putea contracara evolutia crescãtoare în viata politicã a partidelor de extremã dreaptã si pentru ca la alegerile din toamnã sã reusim pentru prima datã în România de dupã 1990, sã avem un presedinte bun, dintre unul bun si unul rãu. Sper sã nu se mai întîmple ca în trecut, cînd am fost nevoiti sã-l alegem pe candidatul mai putin rãu dintre doi rãi“, a declarat senatorul Mãrcutianu. Acesta a mai spus cã nu doreste sã mai comenteze modalitãtile în care partidele de la putere au reusit sã cîstige aceste alegeri. Desi duminicã, deputatul PSD Ioan Munteanu era foarte supãrat de cele constate pe teren, ieri a revenit la sentimente mai bune. Parlamentarul s-a declarat multumit de rezultatul obtinut de PSD în judetul Neamt. „Sînt satisfãcut de rezultatul pe care l-am obtinut, însã se putea si mai bine. Pot sã spun cã sînt nemultimit de activitatea unor presedinti de organizatii teritoriale care, dupã pãrerea mea, nu si-au fãcut treaba. Vom face o analizã a celor petrecute, însã asteptãm sã mai treacã supãrarea si stresul“, a declarat Ioan Munteanu. Presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan, nu a putut fi contactat.

La Bicaz, scor dublu în favoarea PD-L

Electoratul bicãjean, prezent la vot în procent de doar 27, 5%, nu s-a dezis nici la electoralele europarlamentare din Duminica Rusaliilor, de democrat liberalii cu care fac casã bunã de prin ‘96 încoace. Mai mult, comparativ cu alegerile locale si parlamentare ale lui 2008, cînd au existat si unele „sincope“ ce favorizau PSD-ul, la actualele alegeri, în toate cele 10 sectii de vot, PD-L-ul a trecut linia de sosire a ceasului 21. 00 din zi, pe primul loc. Procentual, 43, 78%, cît a înregistrat PD-L, a condus la detasarea netã a acestei formatiuni politice de restul partidelor. Astfel, PSD a înregistrat doar 21, 99%, PRM - 14, 2%, PNL - 8, 54%, EBA - 6, 698%, Abraham - 1, 899%, PNTCD - 1, 793%, PC - 0, 686% si UDMR - 0, 369%. „Desi a fost o prezentã slabã la vot, si de astã datã Partidul Democrat - Liberal a dovedit cã se bucurã de apreciere din partea electoratului bicãjean. Procentul de 43, 78%, cu care Bicazul s-a înregistrat a fi în favoarea politicii democrat - liberale, ne obligã, ca pe viitor, sã fim alãturi de toti bicãjenii si de problemele acestora. Ca lider a filialei locale a PD-L, doresc sã multumesc electoratului bicãjean pentru maturitatea politicã de care a dat dovadã si pentru faptul cã duminicã si-a rupt din timp pentru a merge la vot“, a declarat Constantin Catrinoiu, primarul orasului Bicaz. De adãugat faptul cã, la Bicaz, din cele 7. 420 de persoane cu drept de vot, au fost prezente la urnã 2. 040, exprimîndu-se prin voturi valabile 1. 896, restul de 144, intrînd, prin modul defectuos de a pune stampila, sub incidenta nulitãtii

PRM în fata PNL, la Tîrgu Neamt

Alegerile europarlamentare de duminicã, 7 iunie, au adus surprize la Tîrgu Neamt, unde s-a constatat cã PRM a avut o evolutie ascendentã, urcînd în fata PNL. Aceasta în conditiile în care România Mare a avut o campanie electoralã extrem de discretã, si nici la alegerile locale, din 2008, nu a strãlucit, neprinzînd nici un loc de consilier. Numãrarea voturilor a arãtat cã din cei 27% cetãteni prezenti la urne duminicã, majoritatea au preferat PD-L, care a obtinut peste 40% din voturile valabil exprimate. Pozitia secundã este ocupatã de PSD, cu circa 25%, urmeazã PRM, cu 12%, si PNL, cu 10%, iar candidatul independent Elena Bãsescu a adunat peste 7% din voturile celor care s-au prezentat duminicã la sectiile de votare din oras. Rezultatul alegerilor a fost o surprizã cît se poate de plãcutã pentru organizatia localã a Partidului România Mare. Presedintele Gheorghe Tãrãboantã, crede cã oamenii au cãpãtat încredere în PRM ca urmare a certurilor din cadrul aliantei de la guvernare. „Nu am fãcut o campanie deosebitã la aceste alegeri, cred cã oamenii au început sã aibã încredere în noi. Au contat probabil situatiile neplãcute, certurile din cadrul aliantei, între PD-L si PSD, care au fãcut ca noi sã beneficiem de sustinere mai mare din partea electoratului. La nivel de oras sîntem pe locul trei, sîntem foarte multumiti si sperãm la si mai mult la alegerile din toamnã“, a declarat Gheorghe Tãrãboantã. De partea cealaltã, Neculai Andoni, liderul liberalilor, declarã cã rezultatul este mai bun decît la europarlamentarele trecute, si crede cã ascensiunea PRM are la bazã victimizarea lui Becali. „Am mai crescut fatã de europarlamentarele trecute cu douã procente, dar nu este un rezultat care sã ne multumeascã. ÃŽl pun pe seama absenteismului, dar si a strategiei de campanie a PD-L, care s-a bazat pe sacose. Noi nu vom merge pe cumpãrat voturi, ne bucurãm pentru cei 10% din cetãtenii orasului care au stiut sã respecte demnitatea, si sperãm cã li se vor alãtura si altii. Cresterea PRM la nivel local nu are nici o explicatie, nu au fãcut campanie, probabil au cîstigat capital electoral din victimizarea lui Becali, omul tine întotdeauna cu victima“, este de pãrere Neculai Andoni. Cîstigãtorul alegerilor pe Tîrgu Neamt a fost PD-L, cu peste 40%. Liderul organizatiei locale, Mircea Pintilie, vicepresedinte al Consiliului Judetean, spune cã „rezultatele sînt mai mult decît bune“, si este de pãrere cã principalele merite revin echipei locale. „S-a muncit foarte mult, este de felicitat pentru aceste rezultate echipa de la Tîrgu Neamt. Eu i-am ajutat mai mult din umbrã, nu m-am putut implica foarte mult, fiindcã am avut responsabilitãti în alt colegiu“, a precizat Mircea Pintilie.


Articol afisat de 2536 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Redactia MONITORUL)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 09.06.2009 09:07
Nea` Neculai Andoni,sa se mai informeze si apoi sa faca astfel de comantarii politice.Oamenii simpatizeaza mai mult calaul de cat cu victima.O compatimesc pe victima,dar tind sa admire calaul.Sa stii matale de la mine treaba asta dom`Neculai.
Scorul PRM a fost chiar mai mare si a fost foarte mare si la celelalte alegeri,insa acum a fost mult mai mare decat au putut ei sa fure.Si asta pe fondul degradarii tot mai accentuate a nivelului de trai si a vietii in general,datorita tuturor partidelor politice care au tot alternat la guvernare,cu excptia PRM desigur.Iar lumea din aceste considerente a votat masiv PRM,indiferent ca le place sau nu unora.Dar nea`Neculai se face ca nu stie aceste lucruri,pentru ca si PNL a fost in fruntea bucatelor atata timp,asa ca tot se screme cu explicatii de doi lei.Daca ar fi fost lasate alegerile libere,PRM ar fi fost castigatorul lor.Va dati seama ca vreo 25%din voturi au fost pe liste suplimentare? Brusc prin judetul nostru,intr-o duminica au trecut aproape 20000 de oameni.O fi avut efect asa repede promovarea lui de catre Ilenuta din Plescoi?Nici vorba.Mafiei ii tremurau chilotii,pentru ca stia scorurile reale din sondaje si nu cele publicate spre prostirea populatiei.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective