Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 9 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Steven Seagal se va îndrãgosti de România“

• Elliot Freeman, discipolul lui Steven Seagal, a plecat ieri de la Piatra Neamt cu impresia cã a trãit 5 zile de basm în România • „Nu pot uita îmbinarea perfectã a muntilor, cerului si a pîrîului din locatia în care am fost gãzduit“, a precizat Freeman • americanul a rãmas încîntat de lipsa de orgoliu de care au dat dovadã diferiti oameni din lumea karate-ului din România •

„Poveste de basm“ ar fi titlul unei istorioare care l-ar avea ca personaj principal pe Elliot Freeman, maestru de aikido care a supervizat Seminarul Self-defence organizat de clubul de aikido Mizuno Piatra Neamt. Americanul, conducãtor al Three Rivers Dojo, o mare scoalã de aikido din SUA, si discipol al lui Steven Seagal, a plecat de la Piatra Neamt încîntat de tot ceea ce a vãzut. Colaborarea cu românii a fost excelentã în opinia sa, lipsa de orgoliu arãtatã de invitatii la stagiu fiind o surprizã pentru el, iar felul în care au rãspuns programului impus a fost de asemenea un lucru apreciat. „Totul s-a desfãsurat la cele mai înalte standarde. Nu pot spune altfel, pentru cã asa a fost. Am avut parte de oameni de calitate care au vrut sã învete cîte ceva, desi sînt purtãtori de centuri negre în diferite stiluri de arte martiale“, a concluzionat Freeman. A trecut repede peste partea de muncã pentru care a venit în România, afirmînd cã îsi doreste ca acest eveniment sã devinã unul international. A povestit apoi despre locurile si sentimentele trãite la Hanul „Vitoria Lipan“ si la Piatra Neamt. Freeman a precizat: „ÃŽi voi povesti lui Steven Seagal ce am vãzut aici, îi voi arãta fotografii si sînt convins cã se va îndrãgosti de România. Vom vorbi si despre eventualitatea sosirii sale la Piatra Neamt“.
Povestile despre mîncarea româneascã, ospitalitatea acestui popor nu sînt niciodatã uitate. Asa s-a întîmplat si acum, iar Elliot Freeman nu a contenit sã laude tot ce a vãzut si a simtit. „Este cel mai frumos loc pe care l-am vizitat si în care am trãit. Am venit pe întuneric, dupã lungi ore de mers cu masina, iar dimineata m-am trezit într-un basm. Nu pot uita îmbinarea perfectã a muntilor, cerului si a pîrîului din locatia în care am fost gãzduit“, a mai spus oaspetele celor de la Mizuno. Pãlinca i-a plãcut mult, „pentru cã face bine la sãnãtate“, la fel si vinul românesc, unul rosu, care l-a încîntat si pe care îl va recomanda unui prieten care are cramã în SUA. Cît priveste mîncarea, Freeman si elevul sãu, Daniel Woods, au gustat din multitudinea de feluri de bucate care se pot face din carne. „Cîrnati de toate felurile si gusturile, grãtar, amestecuri de carne cu legume. Am mîncat si m-am minunat“, s-a exprimat nord-americanul. Fiind fiu de româncã, Elliot a înteles acum de ce a trãit în casa sa numai într-o atmosferã plãcutã. „Sentimentul de familie pe care l-am trãit mereu în casã la mama mea l-am regãsit acum în România. Aici toti mi-au arãtat cã sînt bine primit si cã sînt de-al lor. Imediat mi-am dat seama de asta si pot spune cã sînt fericit cã am ajuns în acest colt de lume minunat“, au fost cuvintele invitatului lui Daniel Ene, presedintele Mizuno Piatra Neamt, înainte sã plece spre mãnãstirile din judet.
Cei doi, Ene si Freeman, alãturi de elevul celui de al doilea, vor mai vedea pînã pe 11 iunie Iasul si Sibiul, însã ar putea ajunge si în Bucuresti.

Articol afisat de 1713 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective