Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DOM’ DOCTOR, AM UN PLIC

DOM’ DOCTOR, AM UN PLIC

• cam acestea sînt cuvintele cu care ar putea fi momiti medicii de spionii lui Bazac • Ministerul Sãnãtãtii vrea sã organizeze flagranturi prin spitale pentru a descuraja spaga • pacientii deghizati vor fi dotati cu reportofoane si camere de filmat • în replicã, medicii sustin cã se simt umiliti si jigniti • „Cu aceastã politie cred cã se intentioneazã sã se reducã de tot numãrul medicilor din aceastã tarã. Nu cred cã medicii sînt primii infractori ai tãrii pentru a ne suspecta si a ne umili în acest fel“, a declarat doctorul Iosif Köseghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt •

Medicii nemteni sînt „Dunãre“ pe ministrul lor dupã, ce considerã ei, acesta a mai fãcut o gafã de proportii. Concret, medicii au aflat cã ministerul îsi doreste ca de la 1 iulie sã trimitã prin spitale echipe de asa zisi „pacienti“ care sã tenteze medicii cu plicuri cu bani. Cei care vor primi, vor fi demascati iar apoi vor urma sanctiunile care pot ajunge pînã la desfacerea contractelor de muncã. Intentia ministrului Ion Bazac a fost consideratã de medici drept una jignitoare si umilitoare pentru conditia lor de profesionisti. Colegiul Medicilor Neamt a anuntat cã va reactiona la aceastã propunere a ministerului. „Am auzit si anterior aparitiei în presã despre asemenea dorintã a ministerului dar am considerat cã sînt simple speculatii fãrã acoperire realã. Vãd cã ministrul îsi doreste acum sã le punã în practicã desi aceste teste de integritate ar fi trebuit sã fie ultimele pe lista de prioritãti a domniei sale. ÃŽn tara noastrã sînt acum aproximativ 48.000 de medici iar necesarul ar fi de 120.000. Din pãcate, medicii nostri, cei mai tineri si cei mai valorosi, preferã sã plece în strãinãtate din cauza salariilor de mizerie pe care le primesc aici. ÃŽn aceste conditii, cu aceastã politie pe care vrea s-o facã ministerul prin spitale, cred cã intentioneazã sã reducã de tot numãrul medicilor din aceastã tarã. Vorbesc acum în numele tuturor colegilor mei si declar cã mã simt ofensat, umilit si jignit totodatã în demnitatea mea de profesionist dar si de om. Nu cred cã medicii sînt primii infractori ai tãrii pentru a ne suspecta si a ne umili în acest fel. Pe de altã parte, legea incrimineazã conditionarea actului medical de primirea unor foloase materiale dar pacientul are dreptul sã-si exprime multumirea fatã de medicul sãu iar acest lucru nu este interzis. ÃŽn plus, dacã un pacient are o nemultumire poate sã reclame acest fapt la diverse foruri, inclusiv la acel tel-verde lansat tot de minister, asa cã nu vãd rostul acestor teste de integritate. E pãcat cã se întîmplã asta. Mai am o curiozitate: de ce nu s-a vorbit despre aceastã intentie înainte de alegeri, de ce tocmai acum?“, a declarat supãrat doctorul Iosif Köseghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt.
Supãrarea doctorilor a fost cauzatã de faptul cã Ministerul Sãnãtãtii a anuntat cã, de la 1 iulie, intentioneazã sã trimitã prin toate spitalele din tarã echipe de inspectori (medici si juristi) deghizati în pacienti. Ei vor fi dotati cu reportofoane si camere de filmat, iar rolul lor va fi acela de a-i înregistra pe medicii si pe asistentele medicale care acceptã „atentii“ din partea bolnavilor iar apoi vor face rapoarte cãtre minister. ÃŽn functie de acestea, cadrele medicale vor primi sanctiuni administrative sau, în cazurile mai grave, se poate merge chiar pînã la desfacerea contractului de muncã. Persoanele care vor lucra în aceste structuri de integritate vor urma niste cursuri de specializare probabil, pentru a învãta cum sã intre mai bine în pielea asa zisului bolnav. Testele de integritate nu sînt o noutate, ele fiind aplicate în mai multe structuri precum în politie sau justitie, dar timpul a dovedit cã nu au avut nici un fel de rezultate, doar au fost plãtiti din banii statului o serie de angajati inutili.

Articol afisat de 2174 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 12.06.2009 07:25
ceva normalitate????
O MASURA FOARTE FOARTE BUNA NUMAI SA SE POATA APLICA SI SA AIBA SI CONSECINTE!!!!sper din tot sufletul sa se normalizeze (sa zicem in cel mult 2ani) situatia si la noi in tara in ce priveste spaga la medici.sa dispara 95% din ea caci nu se paoate ca slujitorii juramantului lui Hipocrate sa-si bata joc in halul asta de oameni(N-AI BANI DE DAT SPAGA NU TE BAGAM IN SEAMA).si odata cu disparitia acestei spagi nerusinate sa le mareasca si lor salariile (nu ca unii dintre ei nu ar avea salarii mai mult decat decente).dar eu nu cred decat ca e un mare FASSS!
Ad�ugat de gyovy la data 12.06.2009 08:52
Intentia e foarte buna,dar tot pacientii vor avea de suferit.
In stilul binecunoscut al majoritatii medicilor,se vor bosumfla si vor trata pacientii ca atare.In plus spaga tot va functiona,pentru ca pentru sanatate,e in stare oricine,sa cheltuie oricat,mai ales cei cu dare de mana.Spaga se va lua dupa tratament,sau operatie si nu inainte,ca doar n-o fi nebun vreo unul din aia sub acoperire,sa se opereze doar ca sa duca flagrantul pana la capat.Cat despre Koseghi(cred ca am scris corect),ar trebui sa fie ultimul care sa deschida gura pe tema asta.Lasa-ne dom`doctor ca...te stie lumea.In spitalul nostru(n-am scris nostru din greseala)sunt altii care au probitate morala si profesionala si care ar putea vorbi despre asta.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective