Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vînat în frigiderul politistului

Vînat în frigiderul politistului

• carnea ridicatã din frigiderul sefului Politiei Tasca este de vînat a concluzionat expertiza dispusã de anchetatori • la fel ca si carnea gãsitã la alti suspecti • analizele au arãtat cã este vorba de carne de mistret, cãprioarã si iepure • zece persoane sînt cercetate pentru luare si dare de mitã, favorizarea infractorului si braconaj •

Ancheta declansatã de lucrãtorii Biroului Anticoruptie Neamt pe Valea Muntelui, privind un grup de braconieri care ar beneficia de protectia unor politisti, a fãcut un pas important spre finalizare. Recent, anchetatorii au primit de la laboratorul specializat din orasul Odorheiu Secuiesc rezultatele analizei cãrnii ce a fost confiscatã de la locuintele celor vizati în acest dosar. Astfel, s-a stabilit cã toatã carnea, inclusv cea ridicatã din frigiderul sefului Postului de Politie Tasca, este de vînat (mistret, cãprioarã si iepure). Rezultatele au ajuns pe masa procurorului de caz, iar ancheta va continua. Trebuie precizat cã împotriva persoanelor cercetate în acest dosar s-a dispus începerea urmãririi penale. Este vorba de zece persoane, printre care se aflã si seful Postului de Politie Tasca, agentul Gheorghe Bobu. Faptele pentru care sînt cercetati învinuitii sînt de luare si dare de mitã, favorizarea infractorului si braconaj.
Cercetãrile au demarat dupã ce Serviciul de Informatii si Protectie Internã (SIPI) a fost informat cu privire la existenta unei grupãri care face legea în fauna pãdurilor din comunele Bicazu Ardelean, Tasca si Bicaz Chei. Imediat dupã primirea datelor, SIPI a dispus interceptarea convorbirilor telefonice ale suspectilor. Pe baza informatiilor obtinute de cãtre cei de la SIPI, politistii anticoruptie au descins la locuintele suspectilor. Cu aceastã ocazie au fost ridicate mai multe zeci de kilograme de carne care a fost expertizatã.
Tot cu ocazia descinderii în zonã, anchetatorii ar fi ridicat în vederea expertizãrii mai multe blãnuri, trofee dar si arme de vînãtoare. La locuinta politistului Bobu au fost gãsite douã arme, pentru care subofiterul a prezentat toate documentele legale. Toate armele au fost ridicate, inclusiv cîteva kilograme de carne gãsite în frigider. Se pare cã politistul le-ar fi declarat celor de la anticoruptie, cã produsele ridicate din frigiderul sãu ar fi de vitel. Expertiza efectuatã a scos la ivealã faptul cã omul legii avea si carne de vînat. Urmeazã ca cercetãrile sã fie finalizate, iar procurorul sã dispunã o solutie legalã în dosar: întocmirea rechizitoriului si trimiterea în judecatã a învinuitilor, sau scoaterea acestora de sub urmãrire penalã.

Articol afisat de 2595 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective