Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Casã de preot perchezitionatã de politisti

• ieri dimineatã, o echipã de politisti au fãcut o perchezitie la locuinta din Agapia a preotului Florin Marin • „Nu mai înteleg absolut nimic si chiar nu stiu de ce mi-au perchezitionat casa“, a declarat Florin Marin • acesta spune cã, în continuare, i se refuzã accesul în imobil •

Calvarul prin care trece familia Marin, cãreia i se refuzã, de cãtre bodyguarzii angajati de Mãnãstirea Agapia, accesul în locuinta proprie, este departe de a se fi încheiat. Povestea a continuat ieri cu un nou episod, cînd 10 politisti au descins în Agapia si au fãcut o perchezitie la casa celor doi soti. „Nu mai înteleg nimic. Parcã am ajuns ultimii infractori. Azi (n.n., ieri) dimineatã, au venit 10 politisti de la Piatra Neamt ca sã-mi perchezitioneze casa. Mi-au prezentat o autorizatie emisã de Parchetul Neamt, dupã care, fãrã sã-mi spunã nimic, au intrat în casã. Nu stiu ce au cãutat. Or fi crezut cã am pistoale sau droguri! Este rusinos cã, la cererea maicii starete, politistii sã vinã si sã-mi caute prin casã si sã-mi mãsoare peretii. Vor sã ne distrugã psihic, pentru cã altfel nu-mi explic ce se întîmplã. Chiar nu stiu ce au urmãrit sau ce se urmãreste. Stim doar cã nici acum nu ne este permis accesul în propria noastrã locuintã. Au mai adus 3 bodyguarzi, iar casa este înconjuratã de paznici si cîini. Au pus lacãte la usi si la poartã si nu mã mai lasã sã intru deloc. Pe de altã parte, nu înteleg ce au cãutat politistii de la Piatra Neamt aici, atîta timp cît zona este în competenta Politiei Tîrgu Neamt“, a declarat Florin Marin (foto, în timpul unei manifestatii din 2007). Trebuie spus cã ieri dupã amiazã, mai multi cetãteni care au locuinte în apropierea familiei Marin, ne-au contactat si ne-au declarat cã-l sustin pe pãrinte. „Are dreptate domnul Marin care nu este singurul în situatia asta. Existã mai multe familii care s-au trezit cã terenul de sub case nu le mai apartine lor, ci mãnãstirii. Inclusiv tatãl meu care are o locuintã în zonã se aflã în aceeasi situatie cu domnul Marin. Existã un proces pe rol si sperãm cã o sã se facã dreptate“, ne-a declarat un iesean care a dorit sã-si pãstreze anonimatul.
Inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, a explicat prezenta politistilor la casa familiei Marin. „Mãnãstirea Agapia a depus o plîngere penalã privind comiterea unor infractiuni prevãzute de legea constructiilor si alt gen de fapte încadrate la infractiuni de protejarea a patrimoniului cultural. O echipã de politisti de la Serviciul de investigare a fraudelor s-a deplasat la locuinta familiei Marin, fiind delegati de Parchetul Neamt. S-au fãcut verificãri la fata locului pentru a se stabili dacã se construieste sau s-a construit ilegal. ÃŽn functie de rezultatul verificãrilor se va da solutia legalã prin parchet“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu.
Reamintim cã, începînd de luni dimineatã, Mãnãstirea Agapia, prin agentii de pazã pe care i-a angajat, le refuzã accesul în casa lor membrilor familiei Marin. Florin Marin spune cã are tot dreptul, atît el cît si familia sa, sã intre în locuinta pe care au cumpãrat-o legal, mai ales cã detine hotãrîri judecãtoresti în acest sens. Calvarul familiei Marin a început dupã ce, în anul 2001, au cumpãrat o casã în apropierea mãnãstirii. Ulterior, în urma unei retrocedãri dubioase, mãnãstirea a comunicat familiei Marin cã terenul de sub casã apartine lãcasului de cult. De aici a pornit toatã povestea, în situatia preotului fiind alte cîteva zeci de persoane din zonã.

Articol afisat de 2679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective