Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cristina Păvălută, sef peste Asistenta Socială si Protectia Copilului

TXT DESCHIDERE

• fostul director, Mihai Hanganu, a primit răspuns nefavorabil la plîngerea prealabilă prin care a contestat schimbarea sa •

Cristina Păvălută va deveni, temporar, director general al Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt. Ea va detine functia pînă la ocuparea prin concurs a postului, fără a se putea depăsi perioada de maximum sase luni într-un an calendaristic. Pe perioada exercitării temporare a functiei, Cristina Păvălută va beneficia de un salariu de bază compus din salariul de încadrare de 1.624 de lei, si indemnizatie de conducere, de 55%, respectiv, 893 de lei.
Printr-o hotărîre a Consiliului Judetean din 29 aprilie 2009, au fost aprobate organigrama si statul de functii aferente aparatului de specialitate al DGASPC, valabile cu data de 1 iunie 2009, fiind înfiintată functia publică de director general. „Pentru că ocuparea prin concurs a posturilor din institutiile bugetare este suspendată, am propus ocuparea temporară a acestei functii de către doamna Cristina Păvălută, care ocupă în prezent functia publică de director executiv adjunct al Directiei Generale Buget Finante din cadrul Consiliului Judetean Neamt“, a declarat presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu.
Cristina Păvălută este absolventă a Facultătii de Stiinte Economice din cadrul Universitătii Alexandru Ioan Cuza Iasi, specializarea finante-contabilitate si a cursurilor de master în domeniul management public, organizate de Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, cu vechime în specialitatea studiilor de 17 ani si 7 luni.

Mihai Hanganu, cu speranta în contencios-administrativ

În baza hotărîrii Consiliului Judetean de la finele lui aprilie, de la 1 iunie, ex-directorul DGASPC Neamt, Mihai Hanganu, a rămas fără functia de conducere. Acesta a contestat legalitatea hotărîrii referitoare la aprobarea organigramei si statului de functii ale directiei, precum si eliberarea sa din functie, sustinînd că respectivul articol a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare. În plîngerea prealabilă depusă la Consiliul Judetean, Mihai Hanganu precizează că „s-au încălcat flagrant si abuziv prevederile legale referitoare la categoria functionarilor publici“. După o însiruire a neregulilor care consideră că au fost „atinse“ de către CJ, Mihai Hanganu precizează că dacă nu va fi revocată hotărîrea din 29 aprilie, „mă văd nevoit să mă adresez instantei de contencios administrativ, potrivit Legii 544/ 2004 privind contenciosul administrativ“. Rămîne de văzut dacă ex-directorul va apela la această cale în încercarea de a-si face dreptate. „Consider că hotărîrea CJ nr. 70/29.04.2009 este legală, adoptarea ei făcîndu-se cu respectarea prevederilor legale în domeniu, astfel încît plîngerea prealabilă formulată este neîntemeiată“, a declarat seful CJ Neamt. „Eliberarea din functie a domnului Mihai Hanganu s-a făcut ca urmare a reorganizării DGASPC Neamt, avîndu-se în vedere faptul că atributiile corespunzătoare functiei de director general diferă cu mai mult de 50% fată de cele aferente functiei de director executiv, astfel încît acesta nu putea fi numit/reîncadrat în functia de director general“, a declarat Cristina Mititelu, director executiv în cadrul Consiliului Judetean Neamt. Pentru a prelua sarcinile de director executiv al DGASPC Neamt, Cristina Păvălută mai are nevoie de avizul consilierilor judeteni, pe care ar trebui să îl primească joi, 25 iunie.

Articol afisat de 2999 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective