Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cristina Pãvãlutã, sef peste Asistenta Socialã si Protectia Copilului

TXT DESCHIDERE

• fostul director, Mihai Hanganu, a primit rãspuns nefavorabil la plîngerea prealabilã prin care a contestat schimbarea sa •

Cristina Pãvãlutã va deveni, temporar, director general al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt. Ea va detine functia pînã la ocuparea prin concurs a postului, fãrã a se putea depãsi perioada de maximum sase luni într-un an calendaristic. Pe perioada exercitãrii temporare a functiei, Cristina Pãvãlutã va beneficia de un salariu de bazã compus din salariul de încadrare de 1.624 de lei, si indemnizatie de conducere, de 55%, respectiv, 893 de lei.
Printr-o hotãrîre a Consiliului Judetean din 29 aprilie 2009, au fost aprobate organigrama si statul de functii aferente aparatului de specialitate al DGASPC, valabile cu data de 1 iunie 2009, fiind înfiintatã functia publicã de director general. „Pentru cã ocuparea prin concurs a posturilor din institutiile bugetare este suspendatã, am propus ocuparea temporarã a acestei functii de cãtre doamna Cristina Pãvãlutã, care ocupã în prezent functia publicã de director executiv adjunct al Directiei Generale Buget Finante din cadrul Consiliului Judetean Neamt“, a declarat presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu.
Cristina Pãvãlutã este absolventã a Facultãtii de Stiinte Economice din cadrul Universitãtii Alexandru Ioan Cuza Iasi, specializarea finante-contabilitate si a cursurilor de master în domeniul management public, organizate de Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, cu vechime în specialitatea studiilor de 17 ani si 7 luni.

Mihai Hanganu, cu speranta în contencios-administrativ

ÃŽn baza hotãrîrii Consiliului Judetean de la finele lui aprilie, de la 1 iunie, ex-directorul DGASPC Neamt, Mihai Hanganu, a rãmas fãrã functia de conducere. Acesta a contestat legalitatea hotãrîrii referitoare la aprobarea organigramei si statului de functii ale directiei, precum si eliberarea sa din functie, sustinînd cã respectivul articol a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare. ÃŽn plîngerea prealabilã depusã la Consiliul Judetean, Mihai Hanganu precizeazã cã „s-au încãlcat flagrant si abuziv prevederile legale referitoare la categoria functionarilor publici“. Dupã o însiruire a neregulilor care considerã cã au fost „atinse“ de cãtre CJ, Mihai Hanganu precizeazã cã dacã nu va fi revocatã hotãrîrea din 29 aprilie, „mã vãd nevoit sã mã adresez instantei de contencios administrativ, potrivit Legii 544/ 2004 privind contenciosul administrativ“. Rãmîne de vãzut dacã ex-directorul va apela la aceastã cale în încercarea de a-si face dreptate. „Consider cã hotãrîrea CJ nr. 70/29.04.2009 este legalã, adoptarea ei fãcîndu-se cu respectarea prevederilor legale în domeniu, astfel încît plîngerea prealabilã formulatã este neîntemeiatã“, a declarat seful CJ Neamt. „Eliberarea din functie a domnului Mihai Hanganu s-a fãcut ca urmare a reorganizãrii DGASPC Neamt, avîndu-se în vedere faptul cã atributiile corespunzãtoare functiei de director general diferã cu mai mult de 50% fatã de cele aferente functiei de director executiv, astfel încît acesta nu putea fi numit/reîncadrat în functia de director general“, a declarat Cristina Mititelu, director executiv în cadrul Consiliului Judetean Neamt. Pentru a prelua sarcinile de director executiv al DGASPC Neamt, Cristina Pãvãlutã mai are nevoie de avizul consilierilor judeteni, pe care ar trebui sã îl primeascã joi, 25 iunie.

Articol afisat de 3296 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective