Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liber la licitatie pentru drumul Roznov-Girov

Drumul judetean Roznov - Girov va fi modernizat în perioada urmãtoare. Deocamdatã s-a semnat contractul de finantare, urmînd sã se organizeze licitatia internationalã pentru desemnarea constructorului. Desi sînt si cetãteni care nu agreazã ideea autoritãtilor, de a moderniza doar o parte din ceea ce se vrea a deveni centura municipiului Piatra Neamt, reprezentantii Neamtului sustin cã implementarea acestui proiect reprezintã una dintre cele mai mari realizãri ale judetului. „Nu e nici pe departe realizarea unei centuri. Modernizarea se opreste la mijlocul drumului. Omul vine cu masina de la Roznov la Girov si apoi, ca sã ajungã la Tîrgu Neamt, trece prin Piatra. Cã de la Girov la Dobreni, tot traseul e crater lîngã crater. E o prostie sã se lucreze pe bucãti. Se pune o portiune la punct si se distruge cealaltã. Treaba trebuie fãcutã cu cap, sã se modernizeze de la un capãt la celãlalt“, a declarat Eugen Burkhardt, stabilit în Piatra Neamt, unde are o afacere proprie.
Autoritãtile nemtene sînt însã foarte mîndre de proiectul lor, la demararea cãruia a fost de fatã si secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Locuintelor, Rãzvan Murgeanu. Acesta a semnat contractul în baza cãruia se acordã o finantare externã de 6,5 milioane de euro, pentru modernizarea traseului pe 156A Roznov-Girov. Proiectul se deruleazã prin Agentia de Dezvoltare Regionalã Nord Est. Din valoarea totalã a proiectului, judetul Neamt va contribui cu un procent de 2%. Presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, a spus despre ziua de vineri, 26 iunie, cea în care s-a semnat contractul de finantare, cã este o zi specialã, pentru cã drumul pe care vor demara lucrãrile este unul cu mari probleme pentru toti participantii la trafic între Roznov, Girov si cãtre Piatra Neamt sau alte directii. El spune cã la finalul lucrãrilor, circulatia în muncipiul Piatra Neamt va fi descongestionatã. Cam odatã cu demararea lucrãrilor pe acest traseu vor începe si altele, pe strada Petru Movilã din Piatra Neamt. Contractul de finantare pentru aceastã lucrare va fi semnat în circa douã sãptãmîni. De asemenea, se urmãreste ca pe DJ 156A lucrãrile sã nu se opreascã între Roznov si Girov, ci sã se modernizeze si tronsonul Roznov-Tazlãu, demersurile privind organizarea licitatiei urmînd a se încheia, cel mai sigur, pînã la toamnã.

Articol afisat de 1304 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective