Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Blestemul Statiunii Negulesti

Blestemul Statiunii Negulesti

• propunerea presedintelui CJ de a transmite statiunea cãtre SC Drupo nu a fost acceptatã de cãtre pesedisti si penelisti • „Ceea ce au fãcut consilierii PSD si PNL este un joc ieftin“, a declarat Vasile Pruteanu, care a spus cã atîta vreme cît va fi presedinte va lupta cu toate fortele ca Negulestiul sã intre în circuitul turistic national •

O sedintã de Consiliul Judetean cu doar douã proiecte pe ordinea de zi, care se anunta a fi linistitã si rapidã, s-a dovedit a fi una dintre cele mai tensionate de cînd functioneazã actualul legislativ, pentru cã proiectul principal - trecerea statiunii Negulesti de la Apa Serv la Drupo a fost refuzatã de cãtre consilierii judeteni PSD si tratatã cu indiferentã de cãtre cei de la PNL, care s-au abtinut.

Soarele de dinaintea furtunii

Fãrã sã bãnuiascã ceea ce avea sã urmeze, presedintele Vasile Pruteanu le-a vorbit colegilor prezenti - 30 de consilieri, pentru cã au lipsit pedelistii Valericã Frãtilã, Simion Maftei si Georgicã Stefan si pesedistul Eduard Corduneanu, despre posibilitatea ca Statiunea Negulesti sã primeascã „binecuvîntarea“ reintrãrii în circuitul national. Primul pas însã vizeazã scoaterea obiectivului din gestiunea Companiei Judetene Apa Serv. „Consiliul Judetean Neamt a aprobat, în anul 2003, majorarea capitalului social al Companiei Judetene Apa Serv S.A Neamt cu imobilul Statiunea Negulesti. ÃŽn prezent, Compania Judeteanã Apa Serv este operator regional licentiat pentru serviciul de alimentare cu apã si de canalizare. Potrivit prevederilor Ghidului solicitantului, Compania Apa Serv nu poate avea alt obiect de activitate decît captarea, tratarea si distributia apei, colectarea si epurarea apelor uzate, precum si alte activitãti conexe acestora.
ÃŽn aceste conditii se impune reducerea capitalului social al societãtii cu imobilul Statiunea Negulesti, deoarece acesta nu se încadreazã în obiectul de activitate impus de POS Mediu si astfel se impune emiterea în regim de urgentã a unei hotãrîri de consiliu judetean în acest sens. ÃŽn vederea punerii în functiune a Statiunii Negulesti, pentru început doar a restaurantului, barului si a spatiilor de cazare din pavilionul central, propun ca imobilul de la Negulesti sã fie transmis cãtre SC Drupo Neamt, prin majorarea capitalului social cu valoarea acestuia. La data de 31 august 2009, valoarea imobilului este de 3.678.940,76 lei. Propun aprobarea majorãrii capitalului social al SC Drupo Neamt, la care Consiliul Judetean Neamt este actionar unic, cu valoarea imobilului Statiunea Negulesti si scoaterea lui de la Apa Serv“, a declarat presedintele Vasile Pruteanu, manifestînd un caracter persuasiv fatã de coelgii sãi.
Cei prezenti în salã au ascultat „vorbele de suflet“ ale liderului din CJ si chiar n-au avut nici un comentariu de fãcut, nici un amendament de adus. Pãreau cã acceptã si varianta ca statiunea sã fie datã cãtre Drupo, care ar fi pus-o gaj pentru a primi un împrumut, în loc sã fie directionatã cãtre SC Troleibuzul, asa cum se discutase initial. „ÃŽmpreunã cu consilierii judeteni din Neamt dorim dezvoltarea turismului si vom gãsi împreunã posibilitatea legalã pentru a se întîmpla asta. Oamenii din zonã au îmbrãtisat ideea aceasta. Si vreau sã disparã orice suspiciune cum cã ar exista vreun gînd de înstrãinare a ei, pentru cã Drupo este societatea CJ si la noi va rãmîne“, a mai spus Vasile Pruteanu.

Surprize-surprize...

Dupã pledoaria care parcã nu fãcea a bine, s-a trecut la numãrãtoarea voturilor. Civilizat, fiecare si-a exprimat optiunea, electronic. La numãrãtoare, stupoare. „Cu 15 voturi pentru, unsprezece împotrivã si cinci abtineri, hotãrîrea a trecut“ - a fost anuntul initial, care, la numai douã secunde a fost anulat tot de cãtre presedinte. „Nu, hotãrîrea nu a trecut!“, a fost ceea ce a spus dupã ce a mai consultat o datã situatia voturilor exprimate. Si dupã expresia fetei, lui Vasile Pruteanu i-a cam fugit pãmîntul de sub picioare. A anuntat destul de tãios cã roagã presa ca dupã sedintã sã rãmînã la scurte declaratii. Si dupã cîteva minute, seful legislativului judetean s-a dezlãntuit pe cei unsprezece pesedisti care au fost contra si cinci penelisti care s-au abtinut.

Sãgeti de foc portocaliu

„N-as vrea sã fie declaratii emotionale de dupã aceastã sedintã. Dar sînt mîhnit cã azi PSD si PNL, care au clamat de foarte multe ori cã vor dezvoltarea turismului, iatã, nu sînt de acord cu deschiderea statiunii Negulesti. Mi-am pus mari sperante în acest proiect. Aveam niste informatii despre cum ar fi avut ordin consilierii sã voteze si de asta le-am prezentat planurile. Si au fost si ei acolo. Nu stiu ce va cîstiga comunitatea din Neamt prin pozitiile celor douã partide, dar nu mã asteptam la asa ceva. Puteau sã vinã consilierii celor douã partide cu puncte de vedere, sã arate de ce nu sînt de acord ca statiunea sã treacã la Drupo si sã fie redeschisã. Dar s-au comportat asemeni elevilor la scoalã, cînd vin cu lectia neînvãtatã si lasã capul în jos, fãrã sã rãspundã. S-a fãcut cã au fost usor jenati consilierii judeteni de ordinul pe care l-au primit. Cum se vor uita cei din PSD la primarul de Piatra Soimului, care e din acelasi partid si care era foarte încîntat de idee? Ce va zice populatia despre gestul lor? Ceea ce au fãcut consilierii PSD si PNL este un joc ieftin si regretabil. Noi ne dorim ca Drupo sã devinã mai puternicã. Acesti consilieri au fost de acord cu proiectul la sedinta pe comisii si atunci nu au spus nimic. ÃŽnteleg cã existã o anumitã disciplinã de partid, dat atunci cînd vrei binele judetului, judeci altfel“, a declarat Vasile Pruteanu.
Seful legislativului judetean a mai spus cã pentru sedintele urmãtoare va initia un proiect de hotãrîre în baza cãruia statiunea sã treacã de la Apa Serv cãtre Consiliul Judetean, desi institutia nu are voie sã investeascã în redeschiderea ei, dar mãcar sã o administreze. „Cît voi fi presedinte voi milita pentru ca statiunea sã intre în circuitul turistic“, a încheiat Vasile Pruteanu.
Ca sã treacã un astfel proiect este nevoie de votul favorabil a douã treimi din legislativ, adicã 23 de sustinãtori. Matematic, celor 18 voturi pedeliste din legislativ le-ar fi de ajuns penelistii, care de data aceasta au preferat sã asiste la circ de pe margine. Chiar dacã s-ar fi dat cu PDL, acum socoteala tot n-ar fi iesit, pentru cã au lipsit trei pedelisti. Dar cum sîntem în plinã campanie electoralã, desi oficial aceasta încã nu a început, momentul a fost prielnic pentru o rãfuialã scurtã si cu efect. Pãcat de statiune...

Articol afisat de 2031 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective