Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verificarea instalatiilor interioare de gaze sînt în grija consumatorilor

Instalatiile de gaz interioare trebuie verificate si supuse reviziei de cãtre proprietarul locuintelor în care acestea se aflã. Pentru ca utilizarea gazelor naturale sã se desfãsoare în conditii de sigurantã, este nevoie de atentie si responsabilitate, atît din partea consumatorilor, cît si din partea E.ON Gaz Distributie. E.ON Gaz Distributie are în administrare sistemul de distributie a gazelor naturale. Conform legislatiei si normelor în vigoare, instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale sînt în proprietatea si în administrarea consumatorilor. Acestia au obligatia legalã sã întretinã instalatiile interioare de gaze naturale si sã respecte normele de utilizare ale acestora pentru functionarea în conditii de sigurantã.
Efectuarea verificãrii si a reviziei tehnice periodice a instalatiilor de utilizare este obligatorie (verificarea o datã la doi ani, revizia o datã la zece ani), iar în conformitate cu ultimele modificãri ale legislatiei din domeniul gazelor naturale responsabilitatea pentru efectuarea acestor operatiuni le revine consumatorilor. ÃŽn acest sens, consumatorul are obligatia sã selecteze un operator autorizat de cãtre Autoritatea Nationalã de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru realizarea acestor operatiuni. La rîndul ei, E.ON Gaz Distributie are obligatia - stabilitã prin lege - de a se asigura cã au fost efectuate operatiunile de verificare si de revizie la instalatiile de utilizare ale clientilor, în termenul stabilit de reglementãrile în vigoare si în baza documentelor care atestã acest fapt. „Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, compania noastrã oferã în continuare servicii de verificare si revizie a instalatiilor interioare de utilizare a gazelor naturale. Astfel, consumatorii pot opta pentru serviciile de verificare si revizie oferite de cãtre compania noastrã, caz în care vor primi din partea E.ON Gaz Distributie un contract pe care trebuie sã-l semneze si sã-l returneze prin intermediul angajatilor companiei. ÃŽn cazul în care consumatorul opteazã pentru alt operator autorizat ANRE, acesta trebuie sã stie cã firma respectivã are obligatia de a întocmi patru exemplare ale fisei de evidentã a lucrãrilor tehnice periodice efectuate (completate, semnate si stampilate). Un exemplar trebuie sã rãmînã la client, unul rãmîne la firma autorizatã, iar douã exemplare trebuie predate de cãtre firma autorizatã la operatorul sistemului de distributie (E.ON Gaz Distributie), respectiv la furnizorul de gaze naturale (E.ON Gaz România). ÃŽn cazul neprezentãrii acestui document care atestã efectuarea operatiunilor de verificare / revizie a instalatiei de utilizare a gazelor naturale, în conformitate cu legislatia în vigoare, compania noastrã este obligatã sã sisteze distributia gazelor naturale pînã la efectuarea acestor operatiuni. Dorim sã precizãm încã o datã faptul cã aceste mãsuri sînt absolut necesare pentru prevenirea unor accidente care s-ar putea produce ca urmare a exploatãrii necorespunzãtoare a instalatiilor interioare de utilizare a gazelor naturale prin montarea unor instalatii improvizate sau utilizarea de aparate neconforme, montate improvizat si fãrã aprobãri legale“, a declarat inginer Sorin Munteanu, reprezentant al Departamentului relatii publice din cadrul E.ON. Distributie.

Articol afisat de 1423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective