Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verificarea instalatiilor interioare de gaze sînt în grija consumatorilor

Instalatiile de gaz interioare trebuie verificate si supuse reviziei de către proprietarul locuintelor în care acestea se află. Pentru ca utilizarea gazelor naturale să se desfăsoare în conditii de sigurantă, este nevoie de atentie si responsabilitate, atît din partea consumatorilor, cît si din partea E.ON Gaz Distributie. E.ON Gaz Distributie are în administrare sistemul de distributie a gazelor naturale. Conform legislatiei si normelor în vigoare, instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale sînt în proprietatea si în administrarea consumatorilor. Acestia au obligatia legală să întretină instalatiile interioare de gaze naturale si să respecte normele de utilizare ale acestora pentru functionarea în conditii de sigurantă.
Efectuarea verificării si a reviziei tehnice periodice a instalatiilor de utilizare este obligatorie (verificarea o dată la doi ani, revizia o dată la zece ani), iar în conformitate cu ultimele modificări ale legislatiei din domeniul gazelor naturale responsabilitatea pentru efectuarea acestor operatiuni le revine consumatorilor. În acest sens, consumatorul are obligatia să selecteze un operator autorizat de către Autoritatea Natională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru realizarea acestor operatiuni. La rîndul ei, E.ON Gaz Distributie are obligatia - stabilită prin lege - de a se asigura că au fost efectuate operatiunile de verificare si de revizie la instalatiile de utilizare ale clientilor, în termenul stabilit de reglementările în vigoare si în baza documentelor care atestă acest fapt. „Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, compania noastră oferă în continuare servicii de verificare si revizie a instalatiilor interioare de utilizare a gazelor naturale. Astfel, consumatorii pot opta pentru serviciile de verificare si revizie oferite de către compania noastră, caz în care vor primi din partea E.ON Gaz Distributie un contract pe care trebuie să-l semneze si să-l returneze prin intermediul angajatilor companiei. În cazul în care consumatorul optează pentru alt operator autorizat ANRE, acesta trebuie să stie că firma respectivă are obligatia de a întocmi patru exemplare ale fisei de evidentă a lucrărilor tehnice periodice efectuate (completate, semnate si stampilate). Un exemplar trebuie să rămînă la client, unul rămîne la firma autorizată, iar două exemplare trebuie predate de către firma autorizată la operatorul sistemului de distributie (E.ON Gaz Distributie), respectiv la furnizorul de gaze naturale (E.ON Gaz România). În cazul neprezentării acestui document care atestă efectuarea operatiunilor de verificare / revizie a instalatiei de utilizare a gazelor naturale, în conformitate cu legislatia în vigoare, compania noastră este obligată să sisteze distributia gazelor naturale pînă la efectuarea acestor operatiuni. Dorim să precizăm încă o dată faptul că aceste măsuri sînt absolut necesare pentru prevenirea unor accidente care s-ar putea produce ca urmare a exploatării necorespunzătoare a instalatiilor interioare de utilizare a gazelor naturale prin montarea unor instalatii improvizate sau utilizarea de aparate neconforme, montate improvizat si fără aprobări legale“, a declarat inginer Sorin Munteanu, reprezentant al Departamentului relatii publice din cadrul E.ON. Distributie.

Articol afisat de 1119 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective