Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Organigrama ISJ a intrat la apã

• conducerea MECI a primit o variantã privind reducerea de personal la inspectoratul nemtean • acum se asteaptã avizul pentru operarea efectivã a restructurãrii •

Conducerea Inspectoratului Scolar Neamt s-a supus cererii conducerii Ministrului Educatiei, Cercetãrii si Inovãrii si a identificat o variantã privind restructurarea organigramei proprii cu 20%, începînd cu data de 1 septembrie. Deocamdatã nu s-a operat si practic restructurarea, propunerea privind noua organigramã fiind trimisã la minister, pentru a primi „binecuvîntarea“. „Am avut de respectat o decizie a MECI si am încercat solutionarea ei. Ne-am pliat pe ceea ce ne-a solicitat Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Inovãrii si am avansat o variantã de lucru. Acum, sã vedem ce va zice MECI. Vom renunta la una, douã persoane din institutie si ca sã ne încadrãm în procentul de 20% privind desfiintarea de posturi, am mai redus din norme, le-am mai cuplat astfel încît specilizãrile sã fie neapãrat acoperite de cãtre specialisti, care, pe lîngã asta se vor ocupa si de management, si de formare continuã si de activitãtile curente“, a declarat profesor Luminita Georgeta Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Învãtãmîntul nu a fost ocolit deloc de restructurare anul acesta. Criza economicã a fãcut ca mii de catedre la nivel de tarã sã nu se mai înfiinteze, pentru cã nu sînt bani cu care sã fie plãtiti cei care le-ar fi ocupat. În Neamt, restructurarea a fãcut ca numãrul lucrãtorilor din învãtãmînt sã scadã cu peste 400, în comparatie cu anul scolar trecut. Dupã ce s-au redus peste 400 de norme didactice din cele peste 150 de scoli coordonatoare din judet, zilele trecute a venit decizie de la MECI sã se treacã la desfiintãri de posturi si la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, la Casa Corpului Didactic, la palatele copiilor din judet si nu în ultimul rînd la cluburile sportive scolare. Decizia trebuie pusã în aplicare începînd cu data de 1 septembrie, termen care reprezintã începerea anului scolar 2009-2010. Pentru a se respecta decizia celor din minister, la Inspectoratul Scolar s-au fãcut tot felul de analize, pentru a se vedea de unde se pot tãia posturi, astfel încît activitatea institutiei sã se desfãsoare fãrã probleme.
În aceastã varã, reprezentantii Inspectoratului Scolar au mai avut de îndeplinit o misiune dificilã, aceea de a reduce mai bine de 400 de norme din învãtãmîntul nemtean. Decizia, si aceasta tot a ministerului de resort, a fost pusã în practicã dupã ce directorii unitãtilor de învãtãmînt lucraserã la normarea pe anul viitor si ajunseserã la finalul etapei. Acum, fatã de anul scolar trecut mai existã 8.230 de norme didactice. În general s-a reusit sã se facã reducerea de posturi comasînd clasele mai mici, sau mutînd elevii din scolile mici în scoli coordonatoare.

Articol afisat de 2705 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 04.09.2009 16:18
PACAT...CA S-AU REDUS NORMELE DIDACTICE!!
De ce scolile din mediul rural trebuiesc vitregite!?Ce vina au acesti copilasi..ca s-au nascut la tara si nu la oras?De ce se fac reduceri unde nu trebuie si nr. parlamentarilor,angajatilor lor personali[si ai gvernantilor,ministerelor..etc.]ramane acelasi sau a crescut!?Opuneti-va si faceti corp comun,,domnilor inspectori" si nu acceptati aceste masuri!Mai mult decat pierderea scaunelor..nu au ce sa va faca.Fiti demni si fermi!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective