Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Organigrama ISJ a intrat la apă

• conducerea MECI a primit o variantă privind reducerea de personal la inspectoratul nemtean • acum se asteaptă avizul pentru operarea efectivă a restructurării •

Conducerea Inspectoratului Scolar Neamt s-a supus cererii conducerii Ministrului Educatiei, Cercetării si Inovării si a identificat o variantă privind restructurarea organigramei proprii cu 20%, începînd cu data de 1 septembrie. Deocamdată nu s-a operat si practic restructurarea, propunerea privind noua organigramă fiind trimisă la minister, pentru a primi „binecuvîntarea“. „Am avut de respectat o decizie a MECI si am încercat solutionarea ei. Ne-am pliat pe ceea ce ne-a solicitat Ministerul Educatiei, Cercetării si Inovării si am avansat o variantă de lucru. Acum, să vedem ce va zice MECI. Vom renunta la una, două persoane din institutie si ca să ne încadrăm în procentul de 20% privind desfiintarea de posturi, am mai redus din norme, le-am mai cuplat astfel încît specilizările să fie neapărat acoperite de către specialisti, care, pe lîngă asta se vor ocupa si de management, si de formare continuă si de activitătile curente“, a declarat profesor Luminita Georgeta Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Învătămîntul nu a fost ocolit deloc de restructurare anul acesta. Criza economică a făcut ca mii de catedre la nivel de tară să nu se mai înfiinteze, pentru că nu sînt bani cu care să fie plătiti cei care le-ar fi ocupat. În Neamt, restructurarea a făcut ca numărul lucrătorilor din învătămînt să scadă cu peste 400, în comparatie cu anul scolar trecut. După ce s-au redus peste 400 de norme didactice din cele peste 150 de scoli coordonatoare din judet, zilele trecute a venit decizie de la MECI să se treacă la desfiintări de posturi si la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, la Casa Corpului Didactic, la palatele copiilor din judet si nu în ultimul rînd la cluburile sportive scolare. Decizia trebuie pusă în aplicare începînd cu data de 1 septembrie, termen care reprezintă începerea anului scolar 2009-2010. Pentru a se respecta decizia celor din minister, la Inspectoratul Scolar s-au făcut tot felul de analize, pentru a se vedea de unde se pot tăia posturi, astfel încît activitatea institutiei să se desfăsoare fără probleme.
În această vară, reprezentantii Inspectoratului Scolar au mai avut de îndeplinit o misiune dificilă, aceea de a reduce mai bine de 400 de norme din învătămîntul nemtean. Decizia, si aceasta tot a ministerului de resort, a fost pusă în practică după ce directorii unitătilor de învătămînt lucraseră la normarea pe anul viitor si ajunseseră la finalul etapei. Acum, fată de anul scolar trecut mai există 8.230 de norme didactice. În general s-a reusit să se facă reducerea de posturi comasînd clasele mai mici, sau mutînd elevii din scolile mici în scoli coordonatoare.

Articol afisat de 2425 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de angelica la data 04.09.2009 16:18
PACAT...CA S-AU REDUS NORMELE DIDACTICE!!
De ce scolile din mediul rural trebuiesc vitregite!?Ce vina au acesti copilasi..ca s-au nascut la tara si nu la oras?De ce se fac reduceri unde nu trebuie si nr. parlamentarilor,angajatilor lor personali[si ai gvernantilor,ministerelor..etc.]ramane acelasi sau a crescut!?Opuneti-va si faceti corp comun,,domnilor inspectori" si nu acceptati aceste masuri!Mai mult decat pierderea scaunelor..nu au ce sa va faca.Fiti demni si fermi!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective