Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ADRIAN PORUMBOIU, PÃCÃLIT DE O NEMTEANCÃ

ADRIAN PORUMBOIU, PÃCÃLIT DE O NEMTEANCÃ

• o firmã administratã de Adrian Porumboiu a fost înselatã de o societate din Neamt, cumpãrînd o fermã agricolã intabulatã prin fals • în timp ce reprezentantii firmei Ulerom Vaslui încearcã sã convingã instantele de judecatã cã au fost cumpãrãtori de bunã credintã, artizanul afacerii este la un pas de a ajunge în instantã • Elena Tãlmãcel este cercetatã, printre altele, pentru înselãciune si fals material în înscrisuri materiale •

Cunoscutul afacerist vasluian Adrian Porumboiu a fost tras pe sfoarã de administratorul unei societãti comerciale cu sediul în comuna Icusesti. Firma Ulerom Vaslui, care se ocupã cu producerea biodiesel-ului, face parte din grupul Racova, aflat sub controlul afaceristului Adrian Porumboiu. În urmã cu mai bine de un an, firma Ulerom a cumpãrat de la societatea Satem Impex SRL Roman baza agricolã din Fãlciu, judetul Vaslui. Problemele au apãrut în momentul în care s-a constatat cã vînzarea a fost fãcutã pe baza unor falsuri grosolane, comise de administratorul societãtii nemtene. De altfel, Elena Tãlmãcel, în vîrstã de 55 de ani, administratorul firmei Satem Impex SRL, a fost cercetatã penal de lucrãtorii de la Serviciul de investigare a fraudelor economice. În urmã cu cîteva luni, dosarul a fost înaintat procurorilor cu propunere de trimitere în judecatã a învinuitei pentru înselãciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, vînzarea unor active ale unei firme aflatã în lichidare judiciarã si sustragere de sub sechestru.
Toatã povestea a iesit la ivealã dupã ce lichidatorul judiciar al unei firme din Piatra Neamt a depus o plîngere penalã la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Roman. În respectiva sesizare, lichidatorul arãta cã firma Satem Impex SRL îsi intabulase dreptul de proprietate asupra unor bunuri folosind în acest sens o decizie a Curtii de Apel Bacãu care fusese falsificatã. Dosarul a fost declinat la Parchetul Judetean Neamt care i-a delegat pe ofiterii de la Serviciul de investigare a fraudelor economice sã facã cercetãri.
ÃŽn urma anchetei desfãsurate, politistii au constatat cã firma Satem Impex SRL a fãcut afaceri cu o societate din Piatra Neamt de la care avea de recuperat o sumã importantã de bani. ÃŽntrucît firma din Piatra Neamt intrase în faliment, pentru stingerea datoriilor a fost cedatã firmei Satem Impex SRL baza agricolã Fãlciu. Tranzactia s-a fãcut în baza unui act sub semnãturã privatã între Satem si lichidatorul firmei din Piatra Neamt. De asemenea, a fost perfectat si un proces verbal de predare-primire a bazei agricole. Mai departe, dupã ce a intrat în posesia bazei de la Fãlciu, Elena Tãlmãcel, administratorul firmei Satem Impex SRL, a cedat ferma societãtii Ulerom Vaslui. Tranzactia a fost fãcutã tot printr-un act sub semnãturã privatã. Cu ocazia încheierii tranzactiei, Tãlmãcel a primit si o parte din valoarea tranzactiei. Pentru a ajunge sã facã aceastã tranzactie cu oamenii lui Porumboiu, Tãlmãcel avea nevoie de un act notarial care sã ateste cã firma pe care o conduce este proprietara bazei. Cum documentul nu exista, Tãlmãcel a solicitat instantei autentificarea actului de dare în platã pe care îl primise de la lichidator. Prin aceastã manevrã, Tãlmãcel spera sã primeascã o hotãrîre judecãtoreascã care i-ar fi permis sã intabuleze baza agricolã. Din nefericire pentru ea, Tribunalul Neamt a anulat actul respectiv, acelasi lucru fiind fãcut de toate instantele superioare. Ultima cale de atac a fost la Curtea de Apel Bacãu, unde instanta a constatat cã deciziai Tribunalului Neamt este corectã. Mai mult, magistratii bãcãuani au hotãrît cã imobilele se retin urmînd sã intre în posesia statului. Cu toate acestea, Elena Tãlmãcel se prezintã la Oficiul de Cadastru Vaslui unde depune o cerere, prin care solicita intabularea dreptului de proprietate asupra constructiilor de la baza agricolã Fãlciu. Solicitarea a fost depusã în baza unei hotãrîri judecãtoresti a Curtii de Apel Bacãu, falsificatã grosolan. Hotãrîrea nu era cea de respingere, ci o alta care arãta cã firma Sotem este proprietarã a bazei agricole. Expertizele efectuate de specialisti aveau sã arate cã Elena Tãlmãcel a prezentat la Oficiul de cadastru Vaslui o sentintã falsã, documentul fiind tehnoredactat la un computer. Atît stampilele, cît si semnãturile fuseserã scanate de pe documentul original emis de Curtea de Apel Bacãu. ÃŽntrebatã de anchetatori cu privire la provenienta falsului, Tãlmãcel a declarat cã a primit „decizia“ de la o persoanã de la Curtea de Apel, însã nu-si mai aminteste cum aratã respectiva persoanã. Verificãrile au arãtat cã cei de la Curtea de Apel Bacãu au eliberat doar o singurã hotãrîre. Expertul grafolog, dar si specialistul care a efectuat expertiza tehnic stiintificã au fost de pãrere cã falsul este opera Elenei Tãlmãcel. Mai mult decît atît, în timpul anchetei politistii au aflat cã bunurile Elenei Tãlmãcel, asupra cãrora se instituise sechestru asigurator, fuseserã vîndute, cumpãrãtor fiind chiar fiul femeii.
Toatã aceastã anchetã a generat o serie de procese. Astfel, Oficiul de Cadastru Vaslui a cerut în instantã anularea documentului întocmit pe baza falsului prezentat de Elena Tãlmãcel. Reprezentantii firmei Ulerom au solicitat, la rîndul lor, instantei de judecatã sã i se recunoascã dreptul de proprietate asupra bazei agricole, spunînd cã ei au fost cumpãrãtori de bunã credintã. De asemenea, mai existã litigii între lichidatorul firmei din Piatra Neamt si societatea lui Porumboiu. Si toate acestea pentru o bazã agricolã care a fost evaluatã la 1.216.474 lei.

Articol afisat de 2627 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective