Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Greva de la Ambulantã a mutit înainte de a începe

Greva de la ambulantã care trebuia sã fie miercuri dimineatã, de la ora 9 la 9.30 a fost anulatã chiar cu cîteva minute înainte de a începe. Probabil, multi dintre lucrãtorii care veniserã la serviciu desi se aflau în ziua lor liberã doar pentru a lua parte la proteste nu au fost prea bucurosi de aceastã amînare dar, dacã-i ordin, cu plãcere. Federatia Nationalã Sindicalã Ambulanta a decis anularea protestului de o jumãtate de orã pe motiv cã ministrul Ion Bazac i-a chemat la întrevederi pentru a discuta în amãnunt nemultumirile angajatilor serviciilor de ambulantã. Discutiile dintre cele douã pãrti au avut loc tot miercuri iar dupã finalizarea lor, liderii sindicali nationali au emis un comunicat de presã prin care au anuntat cã ministrul le-a promis sã-i sprijine în initiativa de a încadra medicina de urgentã separat în grila de salarizare. Pentru cã în acest moment indicii de salarizare stabiliti în legea unicã erau foarte mici, reprezentantii sindicatelor erau de pãrere cã nu vor fi stimulate în nici un fel cadrele medicale tinere sã se îndrepte cãtre medicina de urgentã si astfel ar apãrea grave probleme de personal. De asemenea, sindicatul ambulantei sustine cã a primit promisiuni din partea ministerului cã se vor gãsi solutii si pentru acoperirea finantãrii serviciile de urgentã pe trimestrul IV al anului 2009. Din aceastã cauzã, în multe judete din tarã angajatii Serviciilor de Ambulantã nu si-au primit salariile integral. Liderii de sindicat au mai anuntat cã vor astepta 8 zile pentru a vedea dacã se vor respecta promisiunile ministrului iar în cazul în care acest lucru nu se va întîmpla, ei vor relua protestele.
Protestul care trebuia sã aibã loc miercuri dimineatã ar fi constat într-un sunet prelung de sirene al ambulantelor care ar fi trebuit sã dureze un minut. Apoi, angajatii care nu erau de serviciu trebuiau sã ia parte la un miting de protest în sediul Serviciului de Ambulantã Neamt iar finalul grevei ar fi fost marcatã de un minut de sunete de sirene. Întrucît legislatia interzice serviciilor de ambulantã sã facã grevã tocmai pentru a nu pune în pericol viata si siguranta pacientilor, sindicalistii au gãsit aceste forme de protest care nu împiedicã cu nimic desfãsurarea activitãtii la statiile de salvare. Practic, protestul, chiar esuat, a fost determinat de faptul cã în noul proiect al legii unice de salarizare coeficientul acordat angajatilor ambulantei este mult mai mic decît cel stabilit initial. Sindicalistii îsi doresc ca acesti coeficienti de ierarhizare sã fie majorati cu minimum un punct dar si sã fie asiguratã finantarea necesarã desfãsurãrii activitãtii serviciilor de ambulantã în trimestru patru.

Articol afisat de 1593 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective