Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Profesoara ucigasã la un pas de libertate

Profesoara ucigasã la un pas de libertate

• profesoara din Grumãzesti, care si-a ucis învãtãtorul în anul 2005, are toate sansele sã fie pusã în libertate • psihiatrii de la Spitalul Grajduri spun cã aceasta s-a vindecat • magistratii ieseni au admis cererea de externare a Cristinei Croitoru • rãmîne de vãzut dacã decizia va fi atacatã de procurori •

Cristina Croitoru, profesoara în vîrstã de 41 de ani, din comuna Grumãzesti, care în anul 2005 l-a ucis cu sînge rece pe cel care a învãtat-o tainele abecedarului, are toate sansele sã ajungã acasã.
Psihiatrii de la Spitalul la Grajduri au stabilit, în urma unei expertize, cã femeia s-a vindecat si cã se poate trata acasã. Mai departe, magistratii Judecãtoriei Iasi au admis cererea de externare a Ramonei Croitoru. La baza deciziei a stat atît expertiza psihiatricã, cît si faptul cã pãrintii profesoarei au declarat în fata instantei cã vor avea grijã de fiica lor. Mai trebuie spus cã profesoara nu va mai profesa niciodatã, ea fiind pensionatã pe caz de boalã la putin timp dupã comiterea faptei, cînd a fost internatã în Spitalul de Pishiatrie Grajduri cu diagnosticul „schizofrenie paranoidã“. Pînã la punerea în libertate a Cristinei Croitoru nu mai este decît un pas, procurorii ieseni urmînd sã decidã astãzi dacã va ataca sau nu hotãrîrea judecãtorilor ieseni.
Crima, care la vremea respectivã a socat o tarã întreagã, a fost comisã în luna iulie 2005, cînd Cristina Croitoru, atunci în vîrstã de 37 de ani, l-a ucis cu sînge rece pe fostul sãu învãtãtor, Ion Gãinã, de 70 de ani. În vara lui 2005, Cristina Ramona Croitoriu, profesoarã de limbã românã la un cunoscut liceu iesean, a fãcut parte din comisia de bacalaureat, dupã care si-a luat concediu si a plecat la pãrinti, în satul Topolita, comuna Grumãzesti. Profesoara îsi fãcuse un obicei ca în ficare an sã stea cîteva sãptãmîni la pãrinti, si ei fosti profesori. În seara de 14 iulie, dupã ce a stat la taclale cu pãrintii, profesoara s-a deplasat la locuinta vecinei pãrintilor sãi, Maria Cojocaru, pe care a luat-o la bãtaie fãrã nici un motiv. Dupã ce a revenit acasã, si-a amintit cã un profesor pensionar din sat ar fi agresat-o verbal, în urmã cu ceva timp. Fãrã a spune nimãnui nimic, profesoara a plecat direct acasã la Ion Gãinã, fost profesor de limba românã. A intrat în casã, a aprins lumina si pe masã a vãzut un cutit de bucãtãrie. Surprinsã de bãtrîn, profesoara a luat arma albã si l-a atacat, înainte ca bãrbatul sã aibã timp sã riposteze sau mãcar sã-si dea seama ce se întîmplã. Furia agresoarei a fost fãrã margini, profesorul fiind lovit cu cutitul de sapte ori, în zona toracelui. Trezitã din somn, sotia victimei a încercat sã o imobilizeze pe agresoare, însã nu a reusit. Ea a plecat dupã, iar cînd a revenit acasã si-a gãsit sotul într-o baltã de sînge, cu cutitul înfipt în gît. Profesoara a pãrãsit locul faptei ca si cum nimic nu se întîmplase si s-a dus linistitã acasã. De altfel, aici a si fost gãsitã de politisti, acestia retinînd-o fãrã probleme. În timpul audierilor, Cristina Croitoru si-a recunoscut fapta, spunîndu-i procurorului cã victima ar fi înjurat-o cu ceva timp în urmã si a vrut sã se rãzbune.
Medicii legisti au stabilit cã moartea victimei a fost violentã si s-a datorat socului hemoragic ca urmare a multiplelor plãgi înjunghiate cu sectionare a gîtului. Loviturile aplicate de profesoarã au fost atît de violente încît lama armei s-a îndoit.
Cristina Croitoru a fost arestatã preventiv, iar la putin timp a fost suspusã unei expertize psihiatrice care a stabilit cã în momentul în care a comis fapta nu a avut discernãmînt. În aceste conditii, instanta de judecatã a dispus internarea ei în Spitalul Grajduri.
Ramona Croitoru a terminat facultatea în 1993 si s-a angajat, începînd cu 1 septembrie 1993, la liceul Ion Neculce din Tîrgu Frumos. Dupã numai 2 ani, în 1995, profesoara s-a transferat la Liceul Economic 1, din Iasi, pentru ca, din 2000, sã profeseze la Colegiul National Mihail Sadoveanu, considerat unul din liceele de vîrf ale Iasului.

Articol afisat de 2555 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective