Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„TE ÃŽMPUSC, BÃ!“

„TE ÃŽMPUSC, BÃ!“

• un bãcãuan se plînge cã un agent de la Politia Rutierã Neamt l-a amenintat cã-l împuscã • incidentul a avut loc la începutul acestui an în Piatra Neamt • agentul acuzat este Florin Alcaziu, unul dintre politistii cercetati în dosarul „mitã de la portughez“ • bãcãuanul a depus plîngere penalã împotriva politistului si a solicitat instantei anularea provesului verbal de contraventie •

„Vino cu mine, dacã nu vrei sã te împusc!!!“. Asa i-ar fi spus agentul Florin Alcaziu de la Politia Rutierã Neamt unui sofer bãcãuan, oprit în trafic pentru comiterea unei presupuse abateri. Incidentul a avut loc la începutul lunii februarie si face obicetul unui dosar penal, care se aflã în lucru la Parchetul Judetean Neamt. ÃŽn paralel, soferul bãcãuan a solicitat instantei anularea procesului verbal de contraventie, procesul aflîndu-se la al patrulea termen. ÃŽn ceea ce-l priveste pe politistul acuzat, trebuie spus cã el este cercetat într-un alt dosar penal, în care este acuzat alãturi de colegul sãu Adrian Popa cã ar fi încasat o mitã de 400 de lei de la un turist portughez.
Dar iatã ce declarã bãcãuanul Cristian L. în plîngerea depusã la Judecãtoria Piatra Neamt, în care solicitã anularea procesului verbal de contraventie: „Mã deplasam cu masina marca BMW din directia Piatra Neamt cãtre Buhusi fiind cu mama pe care o luasem de la spital fiind grav bolnavã (cancer de gradul 4, care se manifestã prin vãrsãturi continue si rãu de masinã în deplasare). De la spital si pînã la Peco Petrom au avut loc douã opriri din cauza bolii ei, voma mereu. A doua oprire e chiar la statia Rompetrol unde am fost chiar filmat de camerele video. Mã deplasam cu viteza de 40 km/orã cînd un echipaj de politie, venind din spate, m-a semnalizat sã opresc. ÃŽn scurt timp am oprit, întîmpinîndu-mã un agent de circulatie care s-a adresat în felul urmãtor: «Politia Rutiera Neamt, vã rog sã-mi dati actele la control!» «Vã rog sã-mi spuneti motivul pentru care am fost oprit si sã vã legitimati!» Da’ tu cine esti sã-ti spun cine sînt, nu vezi cã sînt politist? Iesi afarã din masinã si vino cu mine dacã nu vrei sã te împusc!»“, sustine bãcãuanul.

Motive de sanctionare

Dar iatã ce mai sustine petentul în plîngerea sa: „S-a repezit la mine în timp ce ieseam din masinã urlînd sã deschid portbagajul. I-am arãtat portbagajul, care era descuiat, dupã care i-am spus cã merg sã iau telefonul sã sun la 112 pentru cã nu-mi zicea motivul pentru care am fost oprit. Am plecat dupã telefon si în acel moment am fost dat cu capul de masinã si tras de mînã cã nu am voie sã folosesc telefonul, nici sã sun la urgente, cã el face legea în stradã si iarãsi am fost amenintat cã voi fi legat, împuscat si dus la politie. Actele erau deja la agentul de circulatie Alcaziu Florin, care vorbea în continuare foarte urît si jignitor. I-am explicat situatia, cã vin de la spital, cu mama si sã-mi spunã motivul opririi. Mi-a rãspuns rãspicat: «sã verific dacã ai bãut!» «Nu am bãut nimic! De dimineatã stau la spital cu mama!» Am suflat în tester, valorile înregistrate arãtînd 0, dupã care a început sã caute motive de sanctionare spunîndu-mi la final cã am încãlcat linia continuã. Am rãspuns clar cã în fata mea era un dîmb mai mare, m-am asigurat cã nu vine nici o masinã din fatã si nici din spate, pentru a efectua aceastã manevrã. Eram singur pe sosea la acea orã, l-am evitat sã nu o zdruncin pe mama. Am fost amendat cu suma de 360 ron pentru cã am depãsit linia continuã, însã soseaua e plinã de guri de canal si dîmburi ceea ce duce la distrugerea masinilor. Am stat afarã din masinã timp de 30 de minute, timp în care agentul Alcaziu Florin întocmea procesul verbal în masina politiei. Am cerut sã se grabeascã cã mamei îi este foarte rãu si trebuie în acest caz sã ajung din nou la spital. Mi-a raspuns cã nu-l intereseazã soarta celor care mor si nu-i treaba lui sã se uite în masinã sã vadã cu cine sînt si dacã îi e rãu si cã nu am decît sã mã descurc, cã nu-l intereseazã problemele altor oameni. ÃŽn acest timp cît am stat afarã situatia mamai s-a agravat fiindu-i din ce în ce mai rau iar eu m-am ales cu o rãcealã asteptînd sã mi se întocmeascã procesul verbal. Am sunat la 112 , am confirmat cele ce am scris mai sus, convorbirea a fost înregistratã, am luat legãtura cu politia din Piatra Neamt, însã nu a intervenit nimeni, spunîndu-mi sã vin la politie în ziua urmãtoare“, se aratã în plîngerea bãcãuanului.

Se cer daune morale

ÃŽn procesul verbal de contraventie, soferul nemultumit a precizat cã a ocolit gropile si dîmburile de pe sosea. „Agentul de circulatie a specificat cã am evitat “cocoasa” trecînd peste marcajul continuu. Acele denivelãri nu sînt semnalizate corespunzãtor si au o înãltime de cel putin 13 cm în loc de 3 cm sau 5 cm cum este normal. ÃŽn urma celor petrecute doresc ca procesul verbal sã fie anulat si daune morale întrucît am fost agresat si amenintat, fãrã a mã opune controlului masinii si testãrii alcoolemiei“, se aratã în încheierea plîngerii penale. Bãcãuanul a înaintat o plîngere si la Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, însã reclamatia a fost trimisã procurorilor, care au competentã în astfel de cazuri. „Este o reclamatie fãcutã si la Politia Neamt, însã a fost declinatã la Parchetul de pe lîngã Tribunalul Neamt, întrucît persoana reclamatã este lucrãtor de politie“, a declarat inspectorul Constantin Irina, din cadrul Biroului de Presã al IJP Neamt. Am încercat sã luãm un punct de vedere oficial si din partea politistului acuzat, însã nici de aceastã datã el nu a putut fi contactat. Subcomisarul Lelian Andries, purtãtorul de cuvînt al Politiei Rutiere ne-a spus cã agentul Alcaziu este încã în concediu de odihnã si nu a rãspuns la telefon. ÃŽn aceste conditii, îl asteptãm pe subofiter sã ne contacteze pentru a-si expune un punct de vedere oficial vizavi de acuzatiile care i se aduc.

Articol afisat de 2106 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective