Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DROGURI DIN OLANDA, LA PIATRA NEAMT

DROGURI DIN OLANDA, LA PIATRA NEAMT

• trei nemteni au fost prinsi în flagrant în timp ce ridicau de la o firmã de curierat rapid un colet în care se afla aproape o jumãtate de kilogram de droguri • analizele de laborator au arãtat cã este vorba de canabis • nemtenii si alti doi bãcãuani, membrii ai retelei, au fost arestati preventiv •

Trei tineri din Piatra Neamt riscã ani grei de închisoare, dupã ce au fost prinsi în flagrant în timp ce ridicau de la o firmã de curierat un colet în care se afla o cantitate importantã de droguri. Actiunea a avut loc la începutul sãptãmînii trecute si s-a desfãsurat sub coordonarea unui procuror din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism. La anchetã au mai participat lucrãtori din cadrul Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate Bacãu, acestia fiind sprijiniti de Serviciul Judetean de Informatii si Protectie Internã dar si alte structuri teritoriale ale Directiei Generale de Informatii si Protectie Internã.
Oamenii legii au urmãrit destructurarea unei retele de traficanti de droguri, care alimentau piata de narcotice din judetele Neamt si Bacãu. De altfel, anchetatorii aveau informatii privind activitatea infractionalã a membrilor retelei de traficanti de droguri, indivizii fiind monitorizati cu atentie de structurile de informatii ale politiei. Dupã ce au adunat suficiente probe incriminatoare si au obtinut o informatie conform cãreia un important transport de droguri urma sã ajungã în România, politistii au actionat.
Astfel, în ziua de 22 septembrie, trei indivizi din Piatra Neamt, N.N.V., A.M.B.C. si C.I., au fost depistati în momentul în care primeau un colet în care se afla disimulatã cantitatea de 485,8 grame canabis. Pentru ca lucrurile sã nu scape de sub control, lucrãtorii de la Crimã Organizatã au solicitat sprijinul jandarmilor si al politistilor din cadrul IJP Bacãu. Coletul fusese trimis din Olanda cu o firmã de curierat rapid, iar rezultatele de laborator aveau sã confirme cã el continea canabis, un drog considerat de mare risc. Imediat dupã realizarea flagrantului, procurorii au emis pe numele celor trei nemteni ordonante de retinere pentru o perioadã de 24 de ore. A doua zi, o instantã a Tribunalul Bacãu a emis pe numele lor mandate de arestare preventivã pe o perioadã de 29 zile pentru comiterea infractiunii de trafic international de droguri.
Ancheta nu s-a oprit însã aici, politistii fãcînd, concomitent, 7 perchezitii domiciliare în judetul Bacãu, ocazie cu care au fost depistati alti 7 membri ai grupãrii infractionale a cãrei „obiect de activitate“ era traficul de droguri de risc pe raza judetelor Bacãu si Neamt. Doi dintre indivizi au fost retinuti de cãtre procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism-Serviciul Teritorial Bacãu pentru o perioadã de 24 ore, iar a doua zi Tribunalul Bacãu a emis pe numele lor mandate de arestare preventivã pe o perioadã de 29 zile, pentru trafic de droguri si asociere în vederea comiterii de infractiuni. ÃŽn cazul celorlalti cinci bãcãuani, instanta a dispus cercetarea lor în stare de libertate. Conform anchetatorilor, cercetãrile nu se vor opri în acest punct. Oamenii legii vor încerca sã-i identifice si pe expeditorii drogurilor, acestia urmînd sã fie cãutati cu ajutorul politistilor olandezi. De asemenea, ancheta vizeazã identificarea tuturor membrilor retelei de traficanti care alimentau cu droguri consumatorii din Bacãu si Neamt.

Articol afisat de 2547 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective