Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trafic infernal în Piatra Neamt

• lucrãrile de schimbare a tevilor de canalizare de pe strãzile Petru Rares si Stefan cel Mare au paralizat traficul rutier • cele douã artere vor fi închise pînã pe 2 octombrie • politistii recomandã rute ocolitoare •

Lucrãrile de schimbare a tevilor de canalizare în mai multe zone din oras au stîrnit nemultumirea multor pietreni, fie ei soferi sau pietoni.
ÃŽnchiderea, începînd cu data de 29 septembrie, a strãzilor Petru Rares si Stefan cel Mare, a blocat practic traficul rutier. Ieri dimineatã, sute de autoturisme care veneau dinspre cartierul Dãrmãnesti, încercau cu greu sã-si croiascã drum spre centrul orasului. Multi sînt nemultumiti si de faptul cã îsi rup masinile în craterele rãmase pe strãzi, altii cã sînt nevoiti sã înghitã tone de praf sau sã se bage prin bãlti cu noroiul pînã la glezne. De altfel, adresa electronicã a primãriei este plinã de reclamatii referitoare la lucrãrile de pe strãzile municipiului. „Ati transformat tot orasul într-un urias santier plin de praf, de lucrãri neterminate, strãzi rupte, gãurite, borduri scoase, pavele aruncate prin boscheti... Nu contestã nimeni necesitatea lucrãrilor de canalizare si apã, dar este incredibilã situatia actualã. Toate cartierele sînt pline de praf, nu mai existã nici un drum neatins, toate au fost rupte, terminate, si abandonate. (...) Vine toamna, domnule primar, vine iarna... chiar credeti cã se mai reparã drumurile?“, scria cu obidã un pietrean. Un altul considerã cã orasul a devenit un fel de mãmãligã clisoasã si urît mirositoare.
Primãria pietreanã încearcã sã-i linisteascã pe pietreni transmitîndu-le cã nu mai au prea mult timp de asteptat, ci doar vreo 4 luni. „Lucrãrile apartin societãtii CJ - Apa Serv - si implicã obligativitatea aducerii carosabilului la starea initialã. Dat fiind faptul cã fondurile din care se executã aceste lucrãri sînt de tip ISPA (de preaderare la UE) a mai rãmas putin timp în care trebuie cheltuiti banii pentru retelele de apã si canalizare, pentru a nu pierde oportunitatea utilizãrii lor. Din acest motiv se lucreazã simultan în aproape întreg orasul si Apa Serv dã asigurãri cã în ianuarie 2010 lucrãrile vor fi finalizate“ se aratã într-un comunicat oficial al administratiei publice locale.
Date fiind conditiile în care se desfãsoarã traficul rutier, politistii le solicitã conducãtorilor auto, dar si pietonilor, sã înteleagã situatia si sã respecte indicatoarele rutiere montate în aceste zone. „Pe cele douã strãzi, Petru Rares si Stefan cel Mare, nu se circulã din cauza lucrãrilor care se efectueazã în acele zone. ÃŽn aceste conditii, le recomandãm conducãtorilor auto sã foloseascã alte rute ocolitoare pentru a evita aglomeratia. De asemenea, participantii la trafic sînt rugati sã respecte semnalele agentilor de circulatie care se aflã în principalele intersectii din zonele afectate de aceste lucrãri“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Articol afisat de 2099 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanf la data 30.09.2009 07:02
LUCRARILE LA BLOCURILE A.N.L.ETAPA A DOUA AU FOST OPRITE
TOTI LUCRATORII AU FOST RETRASI DIN SANTIERUL A.N.L.DE PE STRADA NUFARULUI .ASTEPTAM EXPLICATII DI OARTEA PRIMARIEI P. NEAMT .
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective