Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„SÃ-I RÃPUNEM PE PORTOCALII“

„SÃ-I RÃPUNEM PE PORTOCALII“

• reprezentantii PSD care detin functii de conducere în institutiile nemtene nu îsi fac probleme cã ar putea fi schimbati dacã ministrii rosii îsi vor da demisia, în cazul ruperii coalitiei • „Certurile sînt sus, la centru, si nu ne privesc pe noi“, a afirmat Eduard Corduneanu • „Trebuie sã ne adunãm fortele si sã fim uniti pentru a rãzbate si a-i rãpune pe «portocalii», altfel nu este bine“, a declarat Cristian Iorgu Liciu, seful de la Protectia Consumatorului •

Sefii nemteni ai institutiilor descentralizate care au fost sustinuti de PSD pentru a ajunge în fruntea acestora declarã cã nu se tem în nici un fel de faptul cã ar putea sã-si piardã posturile. De asemenea, ei mai declarã cã vor demisiona imediat ce partidul le-o va cere, dar altii au evitat sã se lanseze în pronosticuri referitoare la viitorul lor, preferînd sã lase timpul sã decidã. Se pare cã totusi, mãcar psihic directorii rosii de la Neamt sînt pregãtiti pentru tãvãlugul schimbãrilor prin institutiile pe care le conduc, în cazul în care ministrii de resort cu care sînt colegi de partid vor renunta la mandate.
Printre institutiile deconcentrate care sînt conduse în Neamt de
pesedisti se numãrã Agentia Judeteanã pentru Protectia Mediului si
Comisariatul Judetean al Gãrzii Nationale de Mediu. Eduard
Corduneanu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, a
declarat cã nu are emotii în legãturã cu modul în care se va termina acest scadal la nivel central si nu are griji nici dacã se va întîmpla ca sefii pesedisti de la deconcentrate sã fie scosi pe tusã. „Lucrez de atîtia zeci de ani încît chiar nu-mi mai fac grijã de locul de muncã, pentru cã ceva voi gãsi. Si nici nu mã intereseazã acest scandal, dovadã cã acum sînt pe teren. Noi, aici, la bazã, trebuie sã ne facem treaba. Certurile sînt sus, la centru, si nu ne privesc pe noi“, a declarat pesedistul Eduard Corduneanu, care este si consilier judetean.
Inginer Ion Pãvãleanu, directorul Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt, a declarat cã este asa de indiferent fatã de ceea ce se întîmplã pe plan politic, încît chiar nu-l intereseazã, cel putin în momentul de fatã, ceea ce se întîmplã cu actuala guvernare. Cît despre o posibilã schimbare din functie, sustine cã nici asta nu-l intereseazã. La drept vorbind, salarizarea directorului Sistemului de Gospodãrire a Apelor, care are statut de functionar public, adicã nu mai are voie sã desfãsoare si alte activitãti în timpul liber, e foarte slabã, ceea ce înseamnã cã schimbarea, dacã s-ar produce, ar fi o eliberare. Optimist într-un viitor care sã nu-i creeze disconfort este si seful Directiei Agricole, inginerul Doru Spiridonescu. „Nu mã tem în nici un fel si de nimic în eventualitatea cã PSD va iesi de la guvernare. Atîta timp cît am o diplomã în buzunar nu-mi fac griji cã as putea rãmîne pe drumuri si muritor de foame. Pe de altã parte, în momentul în care voi primi un ordin sau un fax prin care mi se va cere demisia o voi face imediat pentru cã asa mi se pare cel mai decent si de bun simt. Totusi, deocamdatã nu a fost nimic stabilit oficial asa cã prefer sã astept sã vãd ce se va mai întîmpla la nivel înalt din punct de vedere politic. Indiferent ce hotãrîri vor fi luate cred cã noi, cei din teritoriu, va trebui sã ne supunem deciziilor de la centru“, a declarat Doru Spiridonescu, directorul general al Directiei Agricole Neamt, unul dintre sefii sustinuti de PSD.
Si directorul Directiei de Sãnãtate Publicã Neamt, doctorul Dan Morenciu, se aflã în aceeasi situatie, doar cã el a preferat sã fie mai rezervat si sã evite comentariile asteptînd întîi ca liderii Partidului Social Democrat sã ia o decizie politicã. „Din cîte stiu eu, situatia la nivel politic nu este foarte clarã asa cã nu pot face nici un fel de previziuni despre ce se va întîmpla în perspectivã. Prefer sã astept sã vãd ce se va întîmpla si, în functiile de dispozitiile pe care le vom primi, vom decide la momentul potrivit ce vom avea de fãcut“, a precizat doctorul Dan Morenciu, directorul DSP Neamt. Cristian Iorgu Liciu, directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Neamt sustine cã este constient de faptul cã demisia ministrilor PSD echivaleazã cu pierderea functiei, dar cã acest lucru nu reprezintã nici un fel de problemã atîta timp cît miza este rãpunerea PDL. „Asta este politica si fiecare ar trebui sã fie constient de acest lucru. Dacã pleacã ministrii, sigur cã si noi, directorii deconcentratelor trebuie sã facem acelasi lucru. Trebuie sã ne adunãm fortele si sã fim uniti pentru a rãzbate si a-i rãpune pe «portocalii», altfel nu este bine. Functia este trecãtoare, iar dacã se impune sã-mi dau demisia nu este nici un fel de problemã. Din contra, trebuie sã fim solidari cu ministrii PSD pentru ca împreunã sã ne atingem scopul“, a declarat Cristian Iorgu Liciu.

Articol afisat de 1882 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective