Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SEFII CASEI NU-S „AMÃRÃŽTI“

• sistemul sanitar este aproape de colaps si toatã lumea se plînge de lipsa banilor din sistem • totusi, cei care coordoneazã banii Sãnãtãtii nemtene, nu sînt chiar atît de sãraci • Valericã Frãtilã, directorul CAS Neamt, detine douã terenuri, un apartament, are o vilã în constructie, un spatiu comercial si 4 autovehicule • are si ceva datorii • adjuncta Gabriela Zamfir a cîstigat anul trecut peste 1 miliard de lei vechi numai din salarii • are masini, un apartament, bijuterii din aur si argint în valoare de 7.500 de euro, un depozit consistent în bãnci si actiuni de 1 miliard de lei •

Sistemul sanitar românesc traverseazã în aceastã perioadã cea mai acutã crizã financiarã din ultimii 20 de ani. Spitalele nu mai au bani pentru medicamente, angajatii din sistemul medical protesteazã în stradã pe motiv cã salariile sînt mult prea mici iar banii pentru medicamente gratuite sau compensate sînt pe sponci. În plus, clãdirile spitalelor sînt în majoritatea cazurilor într-o stare jalnicã, numai cît nu cad pe bolnavi iar despre dotãri, Dumnezeu cu mila. Si totusi, cei care lucreazã în sistemul sanitar nu sînt chiar atît de sãraci pe cît se plîng iar lefurile pe care le încaseazã, cel putin unii directori, sînt chiar frumusele, îndestulãtoare pentru conditiile de trai din România. Studiind declaratiile de avere ale sefilor Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate Neamt constati cã majoritatea sînt oameni înstãriti, cu case, masini, terenuri, depozite în bãnci, bijuterii din aur dar si cu lefuri consistente, ce ajung si la aproximativ 90 de milioane de lei vechi lunar. Proaspãtul sef al CJAS Neamt, numit în urmã cu nici douã luni, Valericã Frãtilã este unul dintre directorii destul de înstãriti. Acesta detine douã terenuri, unul arabil la Girov si altul în comuna Stefan cel Mare, are un apartament cu trei camere în Piatra Neamt, o vilã în constructie în comuna Alexandru cel Bun si un spatiu comercial de 500 de mp în Piatra Neamt. De asemenea, presedintele CJAS Neamt figureazã în declaratia de avere cu 4 autovehicule, un Volskwagw Golf din 2008, un Volskwagen Polo din 1998 si douã autoutilitare. Valericã Frãtilã însã are si datorii destul de mari, el luînd în 2007 un credit de la o bancã, în valoare de 84.000 de euro iar scandeta pentru returnarea acestor bani este anul 2017. Cît priveste veniturile din salarii, anul trecut presedintele CJAS Neamt a avut o leafã mai mult decît modestã, de aproximativ 300 de milioane de lei pe an, ceea ce înseamnã cam 25 de milioane de lei lunar.

Gabriela Zamfir, stã bine

Adjuncta presedintelui CJAS si cea care timp de cîteva luni a ocupat postul de presedinte-director general al CJAS Neamt, economist Gabriela Zamfir (foto) stã mult mai bine financiar decît seful ei. Cel putin asa reiese din declaratia de avere. Aceasta detine un teren intravilan la Gîrcina în suprafatã de 1.500 de mp si cu o valoare de impozitare de 15.000 de euro pe care l-a achizitionat anul trecut. De asemenea, aceasta mai are un apartament în Piatra Neamt si douã autoturisme, un BMW din 2001 si un Opel Astra din 1993. Ea mai detine bijuterii din aur si argint în valoare de 7.500 de euro si are si un depozit consistent în bãnci. Gabriela Zamfir detine un depozit bancar ce avea un sold la zi în momentul completãrii declaratiei de venit de 100.000 de lei RON, adicã de un miliard de lei vechi. Ea mai are fãcute si investitii în sisteme private de pensii si asigurãri în valoare de 120 de milioane de lei vechi. Economista sefã la Casã mai are actiuni la o firmã în valoare de 1 miliard de lei si la o societate împreunã cu sotul sãu în valoare de 20 de miliarde de lei vechi. În privinta veniturilor salariale, fosta presedintã a Casei si actuala directoare adjunctã a avut pe parcursul anului trecut remuneratii în valoare totalã de 107.095 de lei RON adicã peste 1 miliard de lei vechi. Asta înseamnã cã salariul lunar a fost în medie de aproape 90 de milioane de lei vechi. Sotul, care este administrator la o firmã privatã a adus în casã venituri în valoare de 4 miliarde de lei vechi. În afara veniturilor salariale, directoarea adjunctã a CJAS a mai încasat anul trecut dividende în valoare de 200 de milioane de lei iar sotul de 1,8 miliarde de lei. Acesta a mai contribuit la bugetul familiei si cu pensia sa care a fost în valoare de 240 de milioane de lei anual dar si cu aproape 100 de milioane de lei, bani primiti ca membru în consiliul de administratie al Centrului Teritorial de Calcul Electronic.

Nici adjuncta Atomulesei nu se plînge

Si o altã directoare adjunctã a Casei de Asigurãri Neamt nu se poate plînge cã o duce prost din punct de vedere financiar desi nu se poate compara cu colega ei, Gabriela Zamfir. Marieana Atomulesei, care este director executiv al Directiei de Management si Economie din cadrul CJAS are un teren si o casã de locuit în Piatra Neamt, ambele dobîndite în urma cãsãtoriei si douã autoturisme: un Chevrolet Aveo din 2007 si un Volskwagen din 2009 iar anul trecut a vîndut un autoturism Dacia Logan cu 2.000 de euro. A avut anul trecut un venit salarial în valoare de 832 de milioane de lei vechi lunar pe cînd sotul sãu, care este inginer proiectant a contribuit la bugetul familiei cu mai putin de 9 milioane de lei, el fiind în concediu pentru cresterea copilului. Directoarea economicã a Casei Neamt nu are nici datorii dar nici economii în bãnci, ea neavînd nici bijuterii, nici depozite bancare si nici alte surse de venit.

Articol afisat de 1210 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective