Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
TEPE PE MOBIL

TEPE PE MOBIL

• o nou´┐Ż escrocherie a fost brevetat´┐Ż: posesorii de celulare cu cartele telefonice primesc bip-uri de la un anumit num´┐Żr de telefon • dup´┐Ż ce l-au apelat au constatat c´┐Ż banii de pe cartel´┐Ż au disp´┐Żrut • este vorba despre un scam telefonic - un num´┐Żr de telefon cu supratax´┐Ż • o alt´┐Ż ´┐Żnsel´┐Żtorie const´┐Ż ´┐Żn trimiterea de false mesaje cu premii •

Mintea diabolic´┐Ż a escrocilor nu are limit´┐Ż, iar acest lucru a fost confirmat recent de o nou´┐Ż metod´┐Ż folosit´┐Ż pentru a obtine bani f´┐Żr´┐Ż s´┐Ż fac´┐Ż nimic. De aceast´┐Ż dat´┐Ż, escrocheria este aplicat´┐Ż prin intermediul telefonului mobil. Mai multi posesori de cartele telefonice Vodafone au c´┐Żzut, ´┐Żn ultimele zile, victime acestor escroci. Metoda este una foarte simpl´┐Ż si aduce profituri substantiale infractorilor. Astfel, clientii serviciului de telefonie amintit primesc un apel scurt de la num´┐Żrul +88213550860. Curiosi s´┐Ż vad´┐Ż cine i-a apelat, oamenii au sunat la num´┐Żrul respectiv si s-au trezit c´┐Ż au r´┐Żmas f´┐Żr´┐Ż toti banii de pe cartel´┐Ż. „M-am trezit ´┐Żntr-o dimineat´┐Ż si am v´┐Żzut c´┐Ż am un apel pierdut. Nu am dat atentie num´┐Żrului si l-am apelat s´┐Ż v´┐Żd ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat. M-am g´┐Żndit c´┐Ż m´┐Ż caut´┐Ż cineva de la serviciu. C´┐Żnd s-a f´┐Żcut leg´┐Żtura am constatat c´┐Ż-mi r´┐Żspunde un robot. Mi-am dat seama c´┐Ż este ceva necurat si am ´┐Żnchis telefonul imediat. Degeaba, pentru c´┐Ż toti banii mei de pe cartel´┐Ż, respectiv vreo 4 euro, disp´┐Żruser´┐Ż. M-am interesat si am ´┐Żnteles c´┐Ż este o escrocherie electronic´┐Ż. Este bine ca oamenii s´┐Ż fie foarte atenti la aceste apeluri. Mai ales cei care au abonamente, pentru c´┐Ż apelul te poate costa si 25 de euro“, ne-a declarat un pietrean p´┐Żtit. Povestea este una cunoscut´┐Ż, inclusiv si de serviciile de telefonie care nu o dat´┐Ż i-au atentionat pe clienti s´┐Ż nu dea curs unor apeluri dubioase. Cunosc´┐Żtorii afirm´┐Ż c´┐Ż la mijloc este vorba de un scam telefonic. Adic´┐Ż, pe rom´┐Żneste, un num´┐Żr de telefon cu supratax´┐Ż, iar toti cei care apeleaz´┐Ż s´┐Żnt taxati imediat, trezindu-se fie cu banii luati de pe cartel´┐Ż, fie cu factura ´┐Żnc´┐Żrcat´┐Ż. Astfel de centrale, care folosesc numere cu supratax´┐Ż, exist´┐Ż si ´┐Żn Rom´┐Żnia.

Atentie si la sms-urile cu „premii“

O alt´┐Ż ´┐Żnsel´┐Żtorie „de succes“ este cea cu mesaje telefonice primite pe mobil prin care posesorii aparatelor s´┐Żnt anuntati c´┐Ż au fost desemnati c´┐Żstig´┐Żtorii unor concursuri si c´┐Ż au de ridicat diverse premii. ´┐Żn cele mai multe dintre situatii, astfel de escrocherii se fac ´┐Żn numele unor cunoscute firme de telefonie mobil´┐Ż, ori de obiecte electrocasnice. Cei care recurg la astfel de siretlicuri s´┐Żnt de fapt escroci care doresc s´┐Ż ´┐Żsi procure gratis cartele telefonice re´┐Żnc´┐Żrcabile. ´┐Żn consecint´┐Ż, de pe un telefon mobil cu num´┐Żr ce apartine celor mai cunoscute firme din domeniu, se trimit SMS-uri ale c´┐Żror texte este cam asa: „Felicit´┐Żri! S´┐Żnteti c´┐Żstig´┐Żtorul unui premiu ´┐Żn valoare de... Pentru a v´┐Ż ridica premiul, cump´┐Żrati cartele re´┐Żnc´┐Żrcabile ´┐Żn valoare de... euro, al c´┐Żror cod de re´┐Żnc´┐Żrcare ´┐Żl veti comunica reprezentantilor nostri“. Credulii care cad ´┐Żn plas´┐Ż f´┐Żr´┐Ż a se g´┐Żndi nici o clip´┐Ż c´┐Ż ar putea fi victimele unor ´┐Żnsel´┐Żtorii respect´┐Ż instructiunile, nef´┐Żc´┐Żnd altceva dec´┐Żt s´┐Ż prelungeasc´┐Ż creditul cartelelor telefonice pentru escroci.
„´┐Żnainte de a respecta indicatiile primite prin intermediul acestor mesaje, recomand´┐Żm celor care primesc astfel de SMS-uri s´┐Ż ´┐Żsi ia m´┐Żsuri de precautie. Astfel, este bine s´┐Ż se contacteze reprezentantii firmelor care semneaz´┐Ż mesajele si s´┐Ż cear´┐Ż toate informatiile despre premiul promis. O firm´┐Ż de telefonie mobil´┐Ż sau de electrocasnice cu care aveti contract detine ´┐Żn baza de date num´┐Żrul de telefon al unei persoane, numele, adresa etc. Ca atare, este bine s´┐Ż se apeleze num´┐Żrul de la care oamenii primesc mesajul si s´┐Ż cear´┐Ż c´┐Żt mai multe detalii prin care s´┐Ż se conving´┐Ż dac´┐Ż mesajul este real sau nu“, sustin operatorii de telefonie mobil´┐Ż. De asemenea, reprezentantii acestor societ´┐Żti recomand´┐Ż cet´┐Żtenilor tratarea cu toat´┐Ż atentia a oric´┐Żrui concurs la care s´┐Żnt invitati s´┐Ż participe si s´┐Ż se asigure c´┐Ż premiul este real, ´┐Żnainte de a pl´┐Żti o tax´┐Ż, vreun comision de transport sau orice alt´┐Ż sum´┐Ż de bani pretins´┐Ż de asa-zisii organizatori.

Articol afisat de 2970 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective