Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TEPE PE MOBIL

TEPE PE MOBIL

• o nouã escrocherie a fost brevetatã: posesorii de celulare cu cartele telefonice primesc bip-uri de la un anumit numãr de telefon • dupã ce l-au apelat au constatat cã banii de pe cartelã au dispãrut • este vorba despre un scam telefonic - un numãr de telefon cu suprataxã • o altã înselãtorie constã în trimiterea de false mesaje cu premii •

Mintea diabolicã a escrocilor nu are limitã, iar acest lucru a fost confirmat recent de o nouã metodã folositã pentru a obtine bani fãrã sã facã nimic. De aceastã datã, escrocheria este aplicatã prin intermediul telefonului mobil. Mai multi posesori de cartele telefonice Vodafone au cãzut, în ultimele zile, victime acestor escroci. Metoda este una foarte simplã si aduce profituri substantiale infractorilor. Astfel, clientii serviciului de telefonie amintit primesc un apel scurt de la numãrul +88213550860. Curiosi sã vadã cine i-a apelat, oamenii au sunat la numãrul respectiv si s-au trezit cã au rãmas fãrã toti banii de pe cartelã. „M-am trezit într-o dimineatã si am vãzut cã am un apel pierdut. Nu am dat atentie numãrului si l-am apelat sã vãd ce s-a întîmplat. M-am gîndit cã mã cautã cineva de la serviciu. Cînd s-a fãcut legãtura am constatat cã-mi rãspunde un robot. Mi-am dat seama cã este ceva necurat si am închis telefonul imediat. Degeaba, pentru cã toti banii mei de pe cartelã, respectiv vreo 4 euro, dispãruserã. M-am interesat si am înteles cã este o escrocherie electronicã. Este bine ca oamenii sã fie foarte atenti la aceste apeluri. Mai ales cei care au abonamente, pentru cã apelul te poate costa si 25 de euro“, ne-a declarat un pietrean pãtit. Povestea este una cunoscutã, inclusiv si de serviciile de telefonie care nu o datã i-au atentionat pe clienti sã nu dea curs unor apeluri dubioase. Cunoscãtorii afirmã cã la mijloc este vorba de un scam telefonic. Adicã, pe româneste, un numãr de telefon cu suprataxã, iar toti cei care apeleazã sînt taxati imediat, trezindu-se fie cu banii luati de pe cartelã, fie cu factura încãrcatã. Astfel de centrale, care folosesc numere cu suprataxã, existã si în România.

Atentie si la sms-urile cu „premii“

O altã înselãtorie „de succes“ este cea cu mesaje telefonice primite pe mobil prin care posesorii aparatelor sînt anuntati cã au fost desemnati cîstigãtorii unor concursuri si cã au de ridicat diverse premii. ÃŽn cele mai multe dintre situatii, astfel de escrocherii se fac în numele unor cunoscute firme de telefonie mobilã, ori de obiecte electrocasnice. Cei care recurg la astfel de siretlicuri sînt de fapt escroci care doresc sã îsi procure gratis cartele telefonice reîncãrcabile. ÃŽn consecintã, de pe un telefon mobil cu numãr ce apartine celor mai cunoscute firme din domeniu, se trimit SMS-uri ale cãror texte este cam asa: „Felicitãri! Sînteti cîstigãtorul unui premiu în valoare de... Pentru a vã ridica premiul, cumpãrati cartele reîncãrcabile în valoare de... euro, al cãror cod de reîncãrcare îl veti comunica reprezentantilor nostri“. Credulii care cad în plasã fãrã a se gîndi nici o clipã cã ar putea fi victimele unor înselãtorii respectã instructiunile, nefãcînd altceva decît sã prelungeascã creditul cartelelor telefonice pentru escroci.
„ÃŽnainte de a respecta indicatiile primite prin intermediul acestor mesaje, recomandãm celor care primesc astfel de SMS-uri sã îsi ia mãsuri de precautie. Astfel, este bine sã se contacteze reprezentantii firmelor care semneazã mesajele si sã cearã toate informatiile despre premiul promis. O firmã de telefonie mobilã sau de electrocasnice cu care aveti contract detine în baza de date numãrul de telefon al unei persoane, numele, adresa etc. Ca atare, este bine sã se apeleze numãrul de la care oamenii primesc mesajul si sã cearã cît mai multe detalii prin care sã se convingã dacã mesajul este real sau nu“, sustin operatorii de telefonie mobilã. De asemenea, reprezentantii acestor societãti recomandã cetãtenilor tratarea cu toatã atentia a oricãrui concurs la care sînt invitati sã participe si sã se asigure cã premiul este real, înainte de a plãti o taxã, vreun comision de transport sau orice altã sumã de bani pretinsã de asa-zisii organizatori.

Articol afisat de 2944 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective