Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vaccinul antigripal de sezon, cu gripã la pachet

• 7.000 de nemteni au fost vaccinati dar deja au apãrut 64 de cazuri de gripã de sezon

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere pare sã fi început anul acesta mult prea tîrziu întrucît deja au apãrut primele îmbolnãviri din acest an. Sãptãmîna trecutã a debutat campania de vaccinare împotriva gripei iar aceasta s-a adresat în special persoanelor trecute de 65 de ani si cu afectiuni cronice. Odatã cu primele vaccinãri au apãrut si primele cazuri de gripã obisnuitã, 64 la numãr, care au fost raportate la sfîrsitul sãptãmînii cãtre Directia de Sãnãtate Publicã Neamt. Medicii sustin însã cã nu are nici o legãturã vaccinarea cu gripa, iar cei care trebuie sã facã aceste imunizãri o pot face si de acum încolo, efectul fiind garantat doar dacã nu au contractat boala. Anul acesta, imunizarea gratuitã pe care o fãcea Ministerul Sãnãtãtii anumitor categorii de populatie a început cu mai bine de o lunã întîrziere iar numãrul beneficiarilor de vaccin a fost redus la aproape un sfert. În Neamt, în anii trecuti erau imunizate circa 80.000 de persoane dintre care copiii, bãtrînii, bolnavii cronic, gravidele, etc. Numãrul mare de persoane vaccinate gratuit a fãcut ca peste iarnã, numãrul cazurilor de gripã sezonierã sã fie foarte putine, de ordinul zecilor. În plus, campania de vaccinare începea în trecut în luna octombrie fapt care permitea vaccinului sã-si facã efectul, acesta necesitînd cam trei sãptãmîni pentru a deveni eficient. Anul acesta, Ministerul Sãnãtãtii a decis cã nu are suficiente fonduri pentru a vaccina prea multe categorii de populatie si a stabilit ca beneficiarii de anul acesta sã fie doar persoanele trecute de 65 de ani. Din pãcate, nici pentru acestia nu a avut suficienti bani si astfel, în Neamt au fost trimise doar 23.000 de doze de vaccin pentru cele peste 47.000 de persoane trecute de 65 de ani. Tot sãptãmîna trecutã a început si campania de vaccinare împotriva gripei noi, cu virusul AH1N1. Au fost aduse în judet peste 18.000 de doze care vor fi distribuite cu prioritate cadrelor medicale si politistilor. Dar si elevilor de peste 15 ani, pentru cã se considerã cã aceste categorii sînt cele mai expuse infectãrii cu noul virus gripal. În cele cîteva zile de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat foarte multe refuzuri, majoritatea cadrelor medicale din spitalul nemtean preferînd sã nu se vaccineze.

Articol afisat de 1286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 03.12.2009 09:15
mda iar informare de 2bani in tara asta
nu s-au vaccinat cadrele medicate ca sunt prost informate de catre rau voitori si uneori de catre cativa dusi cu "bila" care trimit tot felul de emailuri si mesaje.aici gasiti prospectul ptr vaccinul AH1N1 (gripa A sau porcina cum i se mai zice):
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Prospectul_vaccinului_impotriva_gripei_porcine_ADVFIL20091126_0001.pdf
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective