Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboiul gãinilor din Speranta s-ar putea sfîrsi de Crãciun

Cosmarul locuitorilor din cartierul Speranta care se plîng de mai bine de o lunã cã sînt intoxicati cu mirosuri pestilentiale de la o fermã de pãsãri s-ar putea sfîrsi cu putin timp înaintea Crãciunului. Proprietarul fermei de pãsãri de acolo a anuntat municipalitatea cã are programat pe data de 22 decembrie tãierea puilor dintr-o halã care avea ventilatoarele cãtre locuintele oamenilor. Dupã ce pãsãrile vor fi sacrificate, conducerea fermei sustine cã va muta ventilatoarele pe cealaltã parte a halelor si astfel mirosurile vor fi rãspîndite peste cîmp si nu spre casele pietrenilor. Tot scandalul din Speranta a debutat în urmã cu peste o lunã cînd o fermã de pãsãri gen Avicola a început sã functioneze în imediata apropiere a locuintelor. ÃŽn scurt timp, oamenii au fost invadati de mirosuri greu de suportat cu atît mai mult cu cît ventilatoarele scoteau aerul exact cãtre blocurile de apartamente. ÃŽn aceste conditii, oamenii au început sã reclame peste tot doar-doar or scãpa de duhorile cumplite. Din pãcate, acest lucru nu s-a întîmplat iar probabilitatea de a rãmîne fãrã vecinele „înaripate“ este minimã, întrucît ferma respectivã are toate autorizatiile necesare si functioneazã perfect legal. De asemenea, si locatarii au perfectã dreptate, deci, în buna traditie româneascã, toatã lumea are dreptate, dar nu prea se poate face nimic. „Am primit numeroase sesizãri si de aceea am fost de douã ori si am verificat ferma de pãsãri din Speranta. Aceasta are toate autorizatiile necesare de functionare, mare parte dintre ele fiind obtinute înaintea construirii blocurilor de locuinte. Mai mult, ferma respectivã a fost realizatã cu finantãri europene deci a îndeplinit standardele de calitate. ÃŽntelegem foarte bine si problema locuitorilor din cartier pentru cã într-adevãr miroase foarte tare. Acum am sesizat Agentia pentru Protectia mediului ca sã facã si ei o verificare la aceastã fermã ca sã vadã dacã îndeplinesc standardele. Pentru cã toatã lumea are dreptate, singura solutie este sã se ajungã la o întelegere. Patronul fermei a promis cã pe 22 decembrie va tãia puii iar apoi va muta ventilatoarele pe partea cealaltã si astfel mirosurile nu ar mai ajunge în casele oamenilor“, a declarat Dragos Chitic, viceprimarul municipiului Piatra Neamt.
ÃŽn ciuda promisiunilor, locatarii din Speranta sînt disperati si sustin ei cã în casele lor nu se mai poate respira. „ÃŽn anul 2006 ne-am bucurat cu totii cã am primit o locuintã ANL, dar din pãcate aceastã bucurie a durat pînã în aceste zile cînd aerul a devenit irespirabil. Sînt multi copii în zonã, stiti cã ni se face rãu cînd deschidem ferestrele, de ce mai construiti locuinte în zonã? Vã rugãm ajutati-ne, faceti ceva ca sã scãpãm de acest crescãtor de pui“, scria pe site-ul primãriei un pietrean care locuieste în Speranta. Altii sînt si mai supãrati, ba chiar amenintã cã dacã pe data de 23 nu scapã de mirosuri, vor da foc fermei de gãini.

Articol afisat de 1291 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective