Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalele somate sã se transforme în azil

• ministerul a cerut ca persoanele fãrã adãpost sã fie internate dacã este cazul • cei 137 de nemteni care necesitã dializã pot ajunge la tratamente fãrã probleme •

Directia de Sãnãtate Publicã Neamt a verificat situatia persoanelor din judet care necesitã dializã pentru a vedea dacã acestia pot primi tratamentul vital si pentru a verifica dacã nu cumva nãmetii împiedicã deplasarea acestora cãtre centrele de dializã. Ministerul Sãnãtãtii a cerut joi, 17 decembrie, tuturor directiilor din judetele avertizate de noul cod galben sã verifice care este situatia pacientilor dializati, iar în cazul în care existã persoane în localitãti ce ar putea fi izolate de viscol, sã-i transporte pe acestia în spitale si sã-i interneze. Desi Neamtul nu se regãseste printre judetele avertizate si nu ar fi fost nevoie sã facã un astfel de inventar, DSP Neamt a fãcut o evidentã clarã a tuturor dializatilor pentru a vedea dacã acestia pot ajunge sau nu la centrele medicale. „Nu aveam obligatia sã facem asa ceva, am decis sã gestionãm cazurile dializatilor pentru a fi siguri cã totul este în regulã. ÃŽn judet, avem 137 de persoane care necesitã dializã dintre care 116 sînt arondati centrului privat Nefromed din Piatra Neamt iar restul merg pentru dializã la un centru privat din Tîrgu Neamt. Din toate datele pe care le avem pînã acum, nu este cazul sã aducvem nici un pacient în spital întrucît au cu totii acces la dializã, mai ales cei care merg la Nefromed au contract cu ambulanta. De asemenea, am cerut spitalelor din judetul sã ia toate mãsurile care se impun astfel încît acestea sã poatã primi, tria si interna un numãr mai mare de pacienti, în special persoane fãrã adãpost“ a declarat medicul Daniela Marcoci, directorul DSP Neamt.
Ministerul a cerut si Ambulantei sã-si suplimenteze în aceastã perioadã echipajele pentru a asigura toate urgentele ce ar putea apãrea din cauza gerului si viscolului etc. Din pãcate, acest ordin se bate cap în cap cu un altul, care cerea Ambulantei sã reducã personalul prin trimiterea în concedii fãrã platã. „Nu suplimentez nimic pentru cã nu am cu cine. Oamenii mei si asa sînt la lucru fãrã a fi plãtiti iar anul viitor am de dat la libere încît nu stiu cu cine o sã lucrez. Ar trebui si ministerul sã decidã ce vrea, ori trimitem oamenii acasã ori nu. Pînã acum angajatii Ambulantei tot au fãcut muncã voluntarã, anul acesta nu pot suplimenta echipajele sub nici o formã“, a precizat Letita Dãmoc, sefa Serviciului Judetean de Ambulantã.
Medicii mai recomandã populatiei ca în aceastã perioadã cu temperaturi extrem de scãzute sã evite deplasãrile în spatii deschise si expunerea la frig, sã mãnînce alimente bogate în proteine si grãsimi si sã evite consumul de bãuturi alcoolice.

Articol afisat de 1088 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective