Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefii Prefecturii, consemnati la domiciliu de sãrbãtori

• „Dacã plecati din localitate de sãrbãtori, plecati de tot“, a declarat premierul Emil Boc la prima sa videoconferintã din noul mandat, cînd li s-a adresat prefectilor si subprefectilor •

Noul premier, care este vechiul Emil Boc, s-a rãstit la autoritãtile locale si judetene în cadrul primei videoconferinte organizatã dupã nominalizarea sa pentru un nou mandat de prim ministru. Tema videoconferintei a fost legatã de problemele aduse de iarnã si desi în judetul Neamt complicatiile nu au fost majore, pentru cã nu s-au înregistrat drumuri înzãpezite si nici oameni blocati în nãmeti, conducerea Prefecturii a fost scuturatã bine. ÃŽn cazul autoritãtilor judetene s-a arãtat degetul amenintãtor, ca sã priceapã la ce riscuri se supun dacã iarna îsi va face de cap prin judet, pentru cã pînã acum nu prea este ce sã li se punã în cîrcã. „Dragi colegi, sînt nemultumit de cum si-au fãcut treaba autoritãtile la prima zãpadã. Vã spun asta cu pãrere de rãu. Primul examen al acestei ierni l-ati ratat. Am luat deja decizia demiterii unor persoane cu responsabilitãti în asigurarea fluidizãrii circulatiei pe drumurile din tarã si acest proces va continua. Singurul nostru obiectiv este sã interveniti cu bunã credintã si cu tot ce avem la dispozitie pentru a veni în ajutorul oamenilor. Vã anunt cã acolo unde vom constata cã este indolentã si incapacitate profesionalã, vom continua cu demiterile“, a declarat premierul Emil Boc, mesajul sãu fiind ascultat de cãtre subprefectul Vasile Sendrea, directorul Cristiana Bãlan din Prefecturã si membrii Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgentã Neamt, întrucît prefectul si celãlalt subprefect au viroze.

Militãrie coborîtã din pod

Prefectilor li s-a reamintit faptul cã fiind presedinti ai comitetelor locale pentru situatii de urgentã, printre misiunile pe care le au se aflã si cea de a avea grijã de oamenii blocati în trafic. „Aveti grijã de acest aspect. Au fost situatii în care s-a vãzut cã nu colaborati si cu alti responsabili de interventii în situatii de urgentã. Adicã nu stie stînga ce face dreapta. Aveti grijã, cã ne asteaptã un interval cu probleme. ÃŽn perioada sãrbãtorilor de iarnã, prefectii si subprefectii sã rãmînã în localitate. Dacã plecati din localitate de sãrbãtori, plecati de tot! Oamenii asteaptã de la noi sã fie în sigurantã. Si noi asta trebuie sã le oferim. Sã aveti telefoanele deschise 24 de ore din 24, pentru a putea fi contactati“, a mai spus premierul Emil Boc, care le-a recomandat prefectilor sã colaboreze între ei, pentru a se rezolva problemele interjudetene, astfel încît sã nu existe în primul rînd drumuri blocate, iar în cazul în care vor apãrea astfel de situatii ele sã fie solutionate cît mai repede.
Din discursul autoritar al premierului s-a putut vedea frica de sanctiunea de care se teme din partea cetãtenilor, în cazul în care autoritãtile nu îsi fac datoria. Boc a spus în toatã tara cã prefectul judetului Galati a fost dat în judecatã de cãtre un grup de cetãteni care a rãmas cu locuintele blocate în nãmeti mai multã vreme, timp în care nu a intervenit nimeni pentru „eliberarea“ lor. „N-am fãcut aceastã videoconferintã pentru a ne afla în treabã!“, si-a încheiat speach-ul amenintãtor noul premier.
ÃŽn tot acest timp, membrii Comandamentului pentru Situatii de Urgentã Neamt îsi notau „sarcinile de serviciu“ si cum problemele semnalate de cãtre premier nu se regãseau si în Neamt li se mai lumina din cînd în cînd fata. La finalul întîlnirii video, de la Neamt nu s-a pus nici o întrebare celor de la centru, autoritãtile judetene încercînd sã rezolve singure problemele din judet.

Articol afisat de 1170 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective