Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

COPIL INTOXICAT CU FUM

• un copil de un an si nouã luni, din David - Vãleni, a murit în casa bunicului, intoxicat cu fum • bãietelul fusese lãsat dormind de pãrinti, iar focul a pornit de la jarul din sobã • pînã la urmã si casa s-a transformat în scrum • pagubele în bani sînt de 300 de milioane •

O dramã fãrã margini se consumã, zilele acestea, într-o familie din cãtunul David, comuna Vãleni, rãmasã fãrã acoperis deasupra capului, fãrã acte, fãrã agonisealã si vãzutã nevoitã sã-si îngroape singurul copil, în vîrstã de un an si nouã luni, care a murit sîmbãtã, 9 ianuarie, într-un mistuitor incendiu. Micutul Denis Costin Moales fusese lãsat dormind de cãtre pãrintii ce au plecat cu treburi prin sat, dorinta acestora de a-l sti la adãpost de frig dovedindu-se fatalã în lipsa supravegherii permanente. Cîteva fragmente de jar au cãzut din soba încinsã pe covoarele din camerã si au ars mocnit, provocînd un fum gros. Cu toate cã încã nu se întunecase, începutul de incendiu a fost observat prea tîrziu pentru a se mai putea face ceva pentru micut. Acesta a trecut în nefiintã, cel mai probabil din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon, vecinii si ambulantierii neputîndu-l resuscita. „Sîmbãtã dupã amiaza, la ora 16.16, am fost solicitati sã ne deplasãm la un copil intoxicat cu fum, în localitatea David, comuna Vãleni. Ambulanta a plecat din statie la ora 16.17, ajungînd la locul solcitãrii în timp util. Si vecinii familiei respective au încercat, pînã la venirea noastrã, sã resusciteze bãietelul în vîrstã de un an si nouã luni, însã acesta era decedat. Copilul nu a suferit arsuri, cel mai probabil a murit în urma intoxcatiei cu monoxid de carbon. Sãtenii spun cã gura copilasului mirosea a fum, încã un semn în plus cã acesta a inhalat gazul toxic. Ajunsi la casa respectivã, am constatat doar cã bãietelul era decedat. Din pãcate, nu am mai putut face nimic pentru salvarea micutului. Am înteles de la vecini cã mama a plecat de acasã, lãsînd copilasul singur pe pat. Vecinii au spus cã mama bãiatului ar fi cam oligofrenã, ceea ce este foarte probabil“, a declarat Teodora Obreja, asistent medical sef în cadrul Substatiei de Ambulantã Roman.

Clipe de chin

Pompierii militari din Roman au trebuit sã mobilizeze douã masini pentru a duce lupta cu flãcãrile însã, si din punctul de vedere al pagubelor materiale, nu s-a putut face mai nimic, casa familiei în cauzã fiind distrusã. ÃŽn cifre, nenorocirea însumeazã 300 de milioane de lei vechi. Aceasta, în conditiile în care satul David este unul dintre cele mai îndepãrtate pentru salvatorii de vieti de la malul Moldovei, în plus terenul pînã acolo fiind destul de accidentat. „Imobilul respectiv este detinut de Dumitriu Boros, însã era locuit de familia Moales, formatã din fiica proprietarului, sotul ei si copilul. Cauza incendiului a fost efectul termic al jarului cãzut din sistemul de încãlzire pe o serie de materiale textile. A ars acoperisul casei, confectionat din asterialã de lemn si învelitoare de tablã, pe o suprafatã de 80 de metri pãtrati. ÃŽn plus, au fost distruse tîmplãria casei, mobilierul din douã camere, bucãtãrie si hol si electrocasnicele de aici. Au mai ars obiecte de îmbrãcãminte, documente personale ale familiei Moales, precum si o tonã de cereale. De mentionat cã la sosirea gãrzii de interventie ardeau atît acoperisul, cît si lucrurile din casã. Minorul în vîrstã de un an si nouã luni, care fusese lãsat singur în casã, era decedat, cu toate cã ambulanta ajunsese înaintea noastrã, cel mai probabil fiind intoxicat cu fum“, au anuntat cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Petrodava“ Neamt.

Moarte suspectã?

Politistii de la Vãleni au înregistrat, în acest caz, un dosar de cercetare penalã, pentru „moarte suspectã“. „ÃŽn urma cercetãrilor efectuate, colegii nostri au stabilit cã la locuinta în cauzã locuiau fãrã forme legale un bãrbat în vîrstã de 34 de ani, cu sotia, de 22 de ani si fiul lor în vîrstã de un an si nouã luni. ÃŽn momentul producerii incendiului, pãrintii minorului nu erau acasã, copilul fiind lãsat dormind pe un pat. Pompierii au stabilit cauza probabilã a incendiului ca fiind focul în sobã, lãsat fãrã supraveghere. Cadavrul minorului nu prezenta urme de arsuri sau urme vizibile de violentã, cauza probabilã a decesului fiind intoxicarea cu monoxid de carbon. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Roman în vederea efectuãrii necropsiei“, au anuntat oficialii Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Articol afisat de 1623 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective