Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorul de la Drupo are o strategie pentru binele societãtii

• inginerul Radu Monda a avut o lunã de acomodare ca sef peste drumurile si podurile nemtene • de voie, de nevoie, cîteva zeci de persoane vor încheia contractele de muncã pe care le au la SC Drupo •

Noul director al SC Drupo, inginerul Radu Monda, a avut o lunã nu foarte usoarã, dat fiind faptul cã a trebuit sã se acomodeze cu problemele unitãtii care are în grijã drumurile judetene. ÃŽn ciuda crizei financiare care îsi pune amprenta pe toate societãtile de profil si a vremii reci, care nu le-a permis drumarilor decît sã actioneze pentru îndepãrtarea zãpezii de pe cãile de rulare, Radu Monda sustine cã activitatea s-a desfãsurat normal pentru aceastã perioadã. „ÃŽn prima mea lunã de mandat ca director al societãtii Drupo, am actionat pentru asigurarea bunei circulatii pe drumurile judetene. Altceva nu am putut face, pentru cã a fost ger, iar la temperaturi foarte scãzute activitatea principalã pe care o avem nu se poate desfãsura. Ne confruntãm cu probleme firesti, de crizã, care dau un lant al slãbiciunilor în ceea ce priveste lantul financiar“, a declarat directorul Radu Monda.
Ca reorganizare a societãtii, în cursul acestei luni, de la Drupo au plecat 22 de persoane. Opt dintre acestea si-au încheiat contractele de muncã si au mers la pensie, întrucît îndeplinesc conditiile legale de pensionare, iar 14 au ales sã renunte la contractele cu Drupo. „Ca si reorganizare a societãtii, se va diminua numãrul de salariati cu 20-25%, prin plecarea pensionarilor care activau în cadrul unitãtii si a celor de la sectiile din Roman si Tupilati, pentru cã în aceste zone nu avem prinse lucrãri în programul anual. ÃŽn 2010 vom lucra în special în zona Piatra Neamt si la Stefan cel Mare, unde este de modernizat un drum. Desigur, vom mai avea lucrãri de întretinere a drumurilor, care se desfãsoarã pe perioada caldã. Pentru a ajunge la cifra optimã de salariati, în perioada urmãtoare va mai avea loc o etapã de reducere de personal, aproape 20. Sper cã noul program de buget al Consiliului Judetean ne va permite sã mentinem numãrul de salariati pe care ni l-am propus, în jur de 120 fatã de 170 cîti sînt acum“, a mai declarat Radu Monda.
Radu Monda este de specialitate inginer de drumuri si poduri si nu este strãin de ceea ce înseamnã Drupo, el activînd în cadrul acestei societãti în perioada 2002-2004, cînd a fost sef al Sectiei Bicaz. La sfîrsitul anului trecut el a primit mandatul de director al SC Drupo, beneficiind de un contract pe un an de zile, cu posibilitatea de prelungire. În sedinta de Colegiu prefectural, de joi, 28 ianuarie, prefectul Mihai Archip a precizat cã se declarã optimist în ceea priveste viitorul societãtii Drupo si modul de solutionare a problemelor de care este rãspunzãtoare aceastã unitate, sustinînd cã noul manager al institutiei aflate sub autoritatea Consiliului Judetean este profesionist si bun cunoscãtor al aspectelor care tin de drumuri si poduri.

Articol afisat de 1924 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective