Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Soferi, e groasã!!

Soferi, e groasã!!

• în maxim douã sãptãmîni, Serviciul Politiei Rutiere Neamt va primi nouã Loganuri dotate cu aparaturã radar ultraperformantã • cele nouã aparate se vor adãuga celorlalte sase aflate deja în dotare • noile radare sînt extrem de performante: nu vor putea fi detectate, iar politistii simpli nu vor mai avea acces la datele stocate •

Vitezomanilor din judet, si nu numai lor, Politia Rutierã le pregãteste o surprizã de proportii. Este vorba de nouã autoturisme Logan noi, dotate cu aparaturã radar ultra performantã. Noile radare se vor alãtura celor sase care existã în acest moment în dotarea Politiei Rutiere Neamt. Informatia a fost confirmatã de inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, care a precizat cã aparatele radar vor ajunge la Neamt în douã sãptãmîni. „Si Politia Neamt va primi aparate radar noi. Comanda este datã si, probabil, în douã sãptãmîni autospecialele vor ajunge în Neamt. Este vorba de nouã masini noi, marca Logan break“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu. La rîndul sãu, comisarul Neculai Catanã, seful Politiei Rutiere Neamt, a confirmat faptul cã serviciul pe care îl conduce va primi radare noi. „Stim sigur cã vom primi aparate radar, însã nu stim cîte. Termenul limitã de livrare este 31 martie, însã este posibil sã le primim mai repede. La noi a venit doar o procedurã de lucru spre consultare. Trebuie sã trimitem consideratiile noastre privind noua aparaturã, la Bucuresti într-un termen stabilit. Noile radare se vor adãuga celor sase care existã deja în dotare“, a declarat comisarul Neculai Catanã.
Noile aparate de mãsurare a vitezei vor fi instalate doar pe masini Logan inscriptionate obligatoriu „Politia Rutierã“. ÃŽn ceea ce priveste
diferentele majore între noile aparate radar si cele folosite în acest moment, se poate spune cã cele noi sînt de ultimã generatie. Cei care au avut acces la datele tehnice ale aparatelor Darad spun cã acestea înregistreazã si salveazã datele, dar si imaginea, pe un hard disc intern, iar informatiile vor putea fi accesate doar cu parolã la care agentii de politie nu au acces. Cu alte cuvinte, datele înregistrate nu pot fi sterse decît de persoana care detine parola.

Vitezomani luati de la 1,2 km

Noua aparaturã dispune din fabricatie de un sistem prin care undele radio transmise de aparatul radar sînt întrerupte temporar de cãtre agentii de politie aflati în masinile Politiei Rutiere, pentru ca aparatele sã nu poatã fi detectate de detectoarele radar. Dupã activarea undelor radio, aparatul radar îsi seteazã automat si aproape instantaneu toate functiile, putînd sã surprindã viteza realã cu care se deplaseazã autovehiculele. Se mai spune cã noua aparaturã îi poate detecta pe vitezomani si la o distantã de 1.200 de metri, inclusiv noaptea. Daciile pe care vor fi amplasate noul aparat sînt Logan break, cu motoare 1,5 dci de 85 CP. Masinile sînt dotate cu geamuri electrice, ABS si aer conditionat. Blocurile optice de pe capotã echipate cu sirenã, girofar si proiectoare, includ si difuzoare de 100 W, astfel încît soferii din trafic sã nu mai poatã sustine cã n-au auzit cînd au fost somati sã tragã pe dreapta. Nu va exista masinã care sã nu aibã în dotare etilotest, statie de emisie-receptie fixã si mobilã, dar si un set de cauciucuri de varã si altul de iarnã.
Politistii nemteni cu care am discutat au confirmat faptul cã noile aparate radar sînt mult mai performante decît cele actuale. „Vor fi mai multe autoturisme dotate cu radar pe drumuri, iar asta este îmbucurãtor, pentru cã doar asa vitezomanii vor fi mai atenti cu ce vitezã circulã. Noile aparate vor face ca aproape toate drumurile importante din judet sã fie monitorizate cu mare atentie“, ne-a declarat un politist. Ar mai fi de spus cã cele sase autoturisme dotate cu aparaturã radar, nu acoperã decît în micã parte traficul din Neamt. De regulã, un autoturism este folosit pe DN 15, pe ruta Bicaz-Poiana Teiului-Grinties, un altul pe traseul Costisa-Piatra Neamt, cel de-al treilea pe traseul Piatra Neamt-Tîrgu Neamt sau Tîrgu Neamt Pipirig, iar celelalte trei pe traseele Piatra Neamt-Roman, pe E-85, atît la intrare dinspre Bacãu, cît si la iesire spre Iasi.

Articol afisat de 10414 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 16.02.2010 07:59
Bravo! O veste cu adevarat imbucuratoare.
Politia rutiera,se va numi POLITIA RADAR.Nu au treaba cu intersectiile aglomerate,cu starea drumurilor,etc.Ei au treaba cu radarele.Multe radare.Inca zece masini in fiecare an si vom avea un radar la fiecare km.Ca doar de aia exista politie.Sa ne pandeasca.Mai au putin si se ascund prin copaci cu masinile.La munca nu-i pune nimeni pe vagabonzii de la rutiera? Sunt atatea de facut acolo.
Ad�ugat de dispeceru la data 16.02.2010 18:23
alte spagi
iar se imbogatesc exponential matusile politistilor. de la viena la vale radarele sunt infipte intr-un par si puse in locurile unde in trecut au avut loc mai multe accidente (adica prevenire), la noi sunt date pe mana haiducilor (doar ca astia iau de la saraci si dau la bogati). dar de ce nu se doteaza politia si cu lucratori incoruptibili sa nu ne mai bagam unghia in gat cand platim impozitele?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective