Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Familiile plecate „afarã“ produc minori infractori

• anul trecut numãrul inculpatilor minori a fost în scãdere • cei mai multi provin din familii dezorganizate sau cu pãrinti plecati peste hotare • douã victime minore au fost ucise anul trecut •

Anul trecut am avut mai putini minori infractori si conform statisticii întocmite de Parchetul Judetean Neamt în 2009 au fost trimisi în judecatã 80 de inculpati din categoria mentionatã. Dacã în 2008 au fost inculpate 94 de persoane care nu trecuserã de vîrsta majoratului, rezultã o scãdere cu 15%. Din cei 80 de inculpati deferiti justitiei zece minori au fost arestati, fatã de numai cinci arestati în 2008. „Cel mai mare numãr de infractori minori provin din familii dezorganizate, cum ar fi cele cu pãrinti decedati, despãrtiti, cu multi copiii, familii imorale, cu multe neîntelegeri, cu consum de alcool în exces, precum si cele în care ambii pãrinti sau unul dintre ei sînt plecati la muncã în strãinãtate. Aceleasi aprecieri sînt valabile si pentru victimele minore, marea lor majoritate avînd un nivel de instruire elementar, cu unul sau cu ambii pãrinti plecati în strãinãtate“, a declarat Virgil Cornea, prim procuror al Parchetului Judetean Neamt. ÃŽn perioada analizatã au fost 17 pãrti vãtãmate minore, 14 fete si trei bãieti. Douã din acestea au fost ucise, iar 15 au fost victime ale infractiunilor privitoare la viata sexualã. Sapte au fost victime ale infractiunii de viol, patru au fost pãrti vãtãmate în infractiuni de act sexual cu un minor, iar patru fete au fost supuse infractiunii de coruptie sexualã. Anul trecut nu au fost cazuri de minori victime ale infractiunilor contra patrimoniului. Din cei deferiti justitiei nici unul nu a fost achitat si nu s-a dispus restituirea în nici o cauzã cu minori.
Unul din dosarele de omor cu victimã minorã este cel în care a fost anchetat si inculpat Bogdan Tincu, de 21 de ani, din Iasi. Într-un acces de furie si pe fondul geloziei el a ucis-o pe Irina Rãcaru, de 17 ani, din Tarcãu. Cei doi aveau împreunã un copil mai mic de doi ani, iar cînd a fost ucisã adolescenta era însãrcinatã în luna a IV-a. Totul s-a întîmplat pe pe 10 iaunuarie 2009 cînt Tincu a lovit-o iar tînãra a cãzut cu capul de ciment si a decedat în scurt timp. Necropsia a concluzionat cã moartea a fost violentã si s-a datorat hemoragiei cerebrale, consecintã a unei fracturi de mandibulã. Pe scurt, fata a fost lovitã cu fortã în bãrbie, lovitura i-a rupt maxilarul si a proiectat-o cu capul de cimentul din holul casei. Fãptuitorul nu a recunoscut vina, nici mãcar dupã aflarea rezultatului necropsiei ce atesta loviturile active, dar în fata judecãtorilor, la arestare, si-a reconsiderat pozitia. La finalul anchetei a afirmat cã între ei ar fi izbucnit o ceartã, timp în care Irina Rãcaru i-ar fi dat o palmã. Martorii audiati în cauzã au sustinut cã învinuitul era gelos si din aceastã cauzã cei doi concubini se certau. Tincu îsi bãtea concubina, iar vecinii au tot sfãtuit-o sã-l lase. Ea nu s-a plîns niciodatã de traiul pe care-l ducea si nu a renuntat la cel ce o chinuia. Totusi, cei doi concubini nu locuiau împreunã. El stãtea în anexa unei case de vacantã, tocmit de proprietarul din Iasi, iar Irina Rãcaru, la bunici. Initial Tincu a primit cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar Curtea de Apel Bacãu i-a majorat sentinta la nouã ani de detentie.

Articol afisat de 1961 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dispeceru la data 16.02.2010 18:30
asta da ziarista!
doar un bolnav mintal poate da unui articol un asa titlu. ai idee ca datorita acelor oameni care au luat drumul pribegiei ai duso tu mai bine ani buni? realizezi cati bani au trimis acei oameni in tara si cum a stat rata somajului la limite rezonabile deoarece ei au avut curajul sa plece prin alte tari?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective