Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽndiguirea Bistritei, poate anul acesta

ÃŽndiguirea Bistritei, poate anul acesta

• Prefectura Neamt a fost înstiintatã cã o nouã licitatie pentru proiectul hidrotehnic ar putea fi organizatã în acest an • prima încercare a esuat, pentru cã licitatia a fost contestatã si timp de doi ani s-a asteptat sentinta definitivã • se intentioneazã realizarea a circa 16 km de diguri pentru a stãvili zãporul •

Executarea digurilor pe Bistrita, pe Valea Muntelui, pare cã se va realiza, chiar dacã cu mari întîrzieri. Dupã doi ani în care licitatia organizatã pentru desemnarea cîstigãtorului lucrãrii a trenat, fiind atacatã în instantã, aceasta se va relua anul acesta. Prefectura a primit din partea Administratiei Nationale Apele Române rãspunsul pozitiv la un demers, initiat la sfîrsitul lunii ianuarie 2010, cãtre Ministerul Mediului si Pãdurilor, cu privire la pericolul pe care îl prezintã pentru cetãtenii din zonã fenomenul de zãpor, care se manifestã în fiecare iarnã pe rîul Bistrita, în zona Poiana Teiului - Farcasa, Borca. Astfel, printr-o adresã, s-a solicitat Ministrului Mediului si Pãdurilor sã analizeze posibilitatea reluãrii procedurii de licitatie pentru executia proiectului „Reducerea gradului de risc la inundatii pe rîul Bistrita, sector Borca - Poiana Teiului, judetul Neamt“.
Si de la Apele Române s-a promit o înstiintare cã dupã ce ministerul amintit va aproba Lista obiectivelor de investitii pe anul 2010, cu finantare integralã sau partialã de la bugetul de sta va fi initiatã din nou o licitatie pentru lucrarea din Neamt. „Pentru punerea în sigurantã a cetãtenilor din zona expusã riscului, institutia noastrã împreunã cu primãriile din zonã, va continua eforturile si în privinta promovãrii lucrãrilor hidrotehnice pe rîul Bistrita, pentru acestea urmînd sã avem o întîlnire de documentare cu conducerea Hidrocentrale Bistrita, cît mai curînd posibil“, a declarat prefectul Mihai Archip.
Proiectul „Reducerea gradului de risc la inundatii pe rîul Bistrita“ a fost a fost aprobat prin HG 446/2007 si conform acestuia urmau sã se execute 15,6 km de diguri de apãrare în satele: Soci, Stejaru, Vadu Rãu, Busmeni, Frumosu, Pîrîul Fagului, Dreptu, Sãvinesti si Galu si un canton de exploatare. A fost întocmit proiectul tehnic si în octombrie 2008 a fost organizatã licitatia de executie a lucrãrilor. Numai cã licitatia a fost contestatã, procesul terminîndu-se recent. O valoare estimativã a proiectului era în 2007 de circa 500 de milioane de lei vechi.

Articol afisat de 1914 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective