Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareĂŽnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sănătate 5 Mai 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta are buget doar pînă în octombrie

• banii pe care i-a primit Serviciul de Ambulantă Neamt pentru 2010 acoperă cheltuielile pînă prin octombrie •

Criza financiară ce bîntuie sistemul financiar încă de anul trecut se pare a nu se sfîrsi nici anul acesta iar perioada cea mai cruntă este asteptată pentru ultima parte a acestui an. Serviciul Judetean de Ambulantă Neamt are de la finele lunii aprile buget pentru anul 2010 si, desi se astepta la ceva mai mult, nici anul acesta banii alocati nu acoperă integral activitatea pe tot anul. Potrivit datelor publicate de SAJ Neamt, bugetul acestei institutii este de 152 de miliarde de lei vechi, din care 13 miliarde reprezintă banii pe care trebuia să-i încaseze încă de anul trecut pentru anumite servicii efectuate. Ambulanta si-a defalcat bugetul anului 2010 pentru fiecare trimestru si dacă pentru primele trei lucrurile stau relativ bine, fondurile fiind în medie cam de 45-50 de miliarde de lei, pentru trimestrul patru al acestui an, SAJ nu are de cheltuială decît 7,5 miliarde de lei vechi din care circa 6 miliarde de lei vor fi cheltuiti în luna octombrie. „Altfel spus, există bani pentru acoperirea cheltuielilor salariale, cu combustibilii si a utilitătilor pînă la jumătatea lunii octombrie, situatie care s-a întîmplat si în perioada similară din anul 2009. Avem promisiuni că se vor identifica resursele financiare pentru sprijinirea activitătii Serviciului de Ambulantă si în ultima perioadă a anului, prin rectificări bugetare. Nu sîntem singurii în această situatie, nici în celelalte judete lucrurile nu stau mai bine pentru ultima parte a anului dar sînt convinsă că lucrurile se vor rezolva“, a declarat medicul Letitia Damoc, managerul Serviciului Judetean de Ambulantă Neamt.
În afara acestui buget stabilit în urma negocierii cu Casa pe baza serviciilor efectuate, Ambulanta mai are de primit de la Ministerul Sănătătii, alte 5 miliarde de lei. Acesti bani trebuie să acopere contravaloarea medicamentelor si a materialelor sanitare dar si a politelor RCA si CASCO pe care trebuie să le încheie SAJ pentru parcul auto din dotare. Deocamdată banii nu au venit dar conducerea Ambulantei crede că nu vor întîrzia prea mult, dat fiind faptul că este vorba despre o sumă destul de modestă. Cert este că si anul acesta sistemul sanitar va fi subfinantat si, chiar dacă vor exista rectificări bugetare care să acopere trimestrul patru, bugetele existente sînt minimale si care permit doar supravietuirea si nicidecum efectuarea unor servicii medicale la standardele dorite de toată lumea.

Articol afisat de 739 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politică Stiri Politică
Stiri Sănătate Stiri Sănătate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ă®ntregului continut al acestui site apartin Ă®n totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective