Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pãrintele Iustin, în sfîrsit acasã

Pãrintele Iustin, în sfîrsit acasã

• staretul Mãnãstirii Petru Vodã a fost externat joi dimineatã din spitalul clujean unde a stat mai bine de o lunã • starea acestuia este bunã dar a primit recomandãri sã se menajeze •

Pãrintele Iustin Pîrvu, staretul Mãnãstirii Petru Vodã a fost externat ieri dimineatã din spitalul clujean unde a stat internat timp de mai bine de o lunã. Bucuros peste mãsurã de vestea cã va ajunge în sfîrsit acasã, acesta a ales sã plece din spital încã de dinainte de a se crãpa de ziuã, pe la 4 dimineata. „Starea pãrintelui Iustin este bunã, motiv pentru care ne-am dat acceptul sã fie externat. Bineînteles cã i-am fãcut numeroase recomandãri de a se menaja, de a avea foarte mare grijã de sãnãtatea lui si în special sã nu facã nimic ce l-ar putea obosi. A primit si tratament pentru perioada urmãtoare si pãrintele va reveni la controale periodice dar sperãm sã-i fie din ce în ce mai bine“, a declarat medicul Nicolae Constantea, managerul Spitalului Municipal Cluj unde a fost internat monahul nemtean. Acesta a petrecut în unitatea sanitarã clujeanã mai bine de 5 sãptãmîni deoarece a avut unele probleme respiratorii dar si un dezechilibru electrolitic, adicã o lipsã acutã de minerale cauzate de postul aspru si prelungit la care s-a supus.
Desi starea pãrintelui Iustin se îmbunãtãtise încã de acum douã sãptãmîni, medicii clujeni au fost precauti si au preferat sã-l tinã internat pînã cînd era în afara oricãrui pericol. Reticenta lor a fost provocatã si de vîrsta înaintatã a pacientului care putea crea surprize nedorite.
Staretul Mãnãstirii Petru Vodã, preotul Iustin Pîrvu, în vîrstã de 92 de ani, a fost transportat în noaptea de marti spre miercuri, 30/31 martie, la Cluj deoarece se simtea rãu. Medicii de la Ambulanta Neamt, care l-au consultat în prima fazã, l-au diagnosticat cu dispnee, o afectiune respiratorie ce poate fi urmatã de un infarct miocardic. Doctorii au considerat cã în starea sa si la vîrsta lui este de preferat sã fie îngrijit într-o clinicã universitarã. S-a intentionat chemarea unui elicopter pentru a-l transporta la Cluj dar, cum acest lucru nu a fost posibil, transportul s-a fãcut cu o ambulantã. De atunci si pînã ieri monahul nemtean a fost internat în sectia de Terapie Intensivã a clinicii clujene. Pe parcursul spitalizãrii sale, mii de credinciosi din judetul Neamt s-au rugat pentru sãnãtatea pãrintelui si foarte multã lume s-a interesat de starea sa, semn cã monahul reprezintã un pol de interes pentru credinciosi si un adevãrat simbol al ortodoxiei. Tot în perioada în care s-a aflat în spital, au apãrut imediat dupã Pasti si zvonuri care acreditau ideea cã pãrintele ar fi murit iar aceeastã informatie a creat o adevãratã isterie, sute de oameni sunînd la redactia ziarului Monitorul de Neamt sau la Mãnãstire. Din fericire, zvonul s-a dovedit a fi fals iar staretul lãcasului de la Petru Vodã a revenit de ieri printre credinciosii care l-au asteptat cu nerãbdare.

Articol afisat de 2129 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective