Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O poveste cu niste coarne de cerb

• un pietrean spune cã, pe cînd încerca sã vîndã un trofeu vînãtoresc - coarne de cerb - a fost acostat de Mugurel Chitic, veche cunostintã • „Mi-a promis cã mã ajutã sã gãsesc cumpãrãtor, m-a plimbat cu taxiul, a intrat la BCR si dus a fost“, spune Marian Alexe • în final a rãmas fãrã coarne, dar cu o amendã de 5 milioane de lei vechi, aplicatã de politistii comunitari • „A uitat sã spunã cã era beat, nu-i asa? S-a dus la primãrie si a început sã urle si sã facã scandal“, motiveazã seful comunitarilor • „Mi-au împutit masina si nici nu mi-au plãtit cursa“, se plînge si taximetristul • „Aceastã poveste, cu coarne de cerb, cu vînzãri, cu taxiuri mie mi se pare dubioasã. Vreau sã vãd despre ce e vorba si cine s-a folosit de numele meu. Fratele meu este în strãinãtate“, a precizat viceprimarul Dragos Chitic n

Marian Alexe, pietrean care merge pe 60 de ani, s-a trezit joia trecutã cã vrea sã vîndã trofeul coarne de cerb pe care îl împuscase în ‘82. „Valoreazã douã mii si ceva de euro si voiam sã-l vînd pentru cã am ajuns la ananghie“, zice el. Pe cînd era prin piata mare, s-a întîlnit cu o veche cunostintã, Mugurel Chitic, amic de vreo 20 de ani. „Mi-a zis sã merg cu el, cã mi-a gãsit el cumpãrãtor. Am luat un taxi, am pus trofeul alãturi si am plecat. M-a dus prin tot orasul, am ajuns pînã la Ursuleti, apoi ne-am întors si am mers la BCR. A intrat în bancã, a zis cã se vede cu nu stiu cine, dar cred cã a iesit pe altã parte si dus a fost, cã nu l-am mai vãzut. Am stat eu sã-l astept, dar mi-am dat seama la un moment dat cã m-a lãsat baltã. Eu nu aveam nici un ban si am zis atunci sã mã duc la primãrie, la domnu’ viceprimar Chitic, sã plãteascã el taxiul angajat de fratele lui, cã doar nu eu l-am cerut. Era vorba de sapte - opt sute de mii vechi. M-am dus la primãrie, dar gardianul nu mi-a dat voie sã intru. Nu m-am întîlnit cu domnul Chitic, pentru cã între timp au apãrut sase gealati de la politia comunitarã si m-au dus la ei la sediu, în Dãrmãnesti. M-au luat ca pe un infractor, numai cãtuse nu mi-au pus. Am ajuns ca la 60 de ani sã fiu umilit în halul acesta! E rusinos, cã noi îi plãtim pe acesti «politisti». M-au pus întîi sã semnez, apoi au completat procesul verbal. M-au amendat cu 500 de lei. Si am rãmas si fãrã trofeu pentru cã taximetristul mi l-a confiscat. A zis cã mi-l dã înapoi dacã îi dau banii într-o sãptãmînã“, spune, plin de nãduf, Marian Alexe, adãugînd cã are de gînd sã cearã anularea procesului verbal de amendã, sã dea în judecatã politia comunitarã si sã cearã si daune morale pentru umilintele îndurate.

„Toti care ajung la noi considerã cã sînt prunci“

Dumitru Crãescu, directorul Politiei Comunitare pietrene, spune cã tot necazul lui Marian Alexe se trage de la bãuturã. „A uitat sã spunã cã era beat, nu-i asa?“, a întrebat seful comunitarilor. „El a avut de fapt o altercatie cu un coleg de bãuturã. S-au luat cu bãutul, el si acest Mugurel Chitic, si, rãmînînd fãrã bani de bãuturã, s-au urcat într-un taxi si s-au plimbat, cu gîndul ca apoi sã meargã la viceprimarul Chitic sã îi dea bani fratelui sãu. Pare-se cã ar fi vorba de fratele sãu. Numai cã pînã la primãrie Mugurel Chitic s-a rãzgîndit si s-a fãcut nevãzut, iar acest Marian Alexe a rãmas cu ochii-n soare. S-a dus la primãrie si a început sã urle si sã facã scandal. Fãcea scandal urît de tot în fata primãriei. Tot tipa sã i se dea banii. A fost chematã grupa de interventie de la noi, l-a ridicat si l-a dus la sediu. N-a fost tratat ca un infractor. Nu i s-au pus cãtuse, n-a fost bruscat. I s-a luat declaratie, a semnat procesul verbal în prezenta taximetristului, care a semnat si el ca martor. Dar toti, cînd ajung la noi, considerã cã sînt tratati ca niste infractori, toti sînt nevinovati, toti sînt imaculati si prunci. Noi am actionat conform legii. Asta e metodologia în cazurile de tulburare a linistii si ordinii publice. Iar amenda datã este conform legii“, a declarat Dumitru Crãescu.

„Mi-au împutit masina si mi-au tras teapã“

Taximetristul Petru Codrin, martor al comunitarilor la semnarea procesului verbal, spune cã a fost cules din statia de taxi din Piata Centralã. „Era un domn, cu niste coarne de cerb si încã unul, cu sapcã. M-au luat din statie si mi-au tras teapã. Au fãcut pe ei, mi-au împutit masina si nici nu mi-au plãtit cursa. M-au pus sã-i plimb pe la stadion, pe la strand, pe la BCR, iar într-un final, cînd a rãmas numai unul, m-a pus sã-l duc la primãrie. Era cel cu coarnele de cerb. Am mers, iar cînd a ajuns acolo s-a apucat sã facã panaramã la primãrie“, povesteste taximetristul. Potrivit acestuia, cursa se ridicã la „vreo 600 de mii de lei, cu tot cu stationare“. Pentru care, zice el, n-a confiscat nici un trofeu: „Omul mi-a lãsat niste coarne, pînã îmi aduce banii“.

„N-am nici o legãturã cu coarne de cerb si mizerii dintr-astea“

Dragos Chitic spune cã are, într-adevãr, un frate pe care-l cheamã Mugurel. „Dar e în strãinãtate de cîtiva ani si nu are nimic de-a face cu asta“, a explicat viceprimarul. „Am înteles cã acest domn a venit la noi, la primãrie, dar eu eram în sedintã de vreo douã ore cu domnul primar. Dînsul a strigat sã ies din sedintã, ceea ce e nefiresc. As vrea sã vinã la primãrie, sã discutãm, sã vedem despre ce e vorba, sã-mi povesteascã ce s-a întîmplat. Pentru cã aceastã poveste, cu coarne de cerb, cu vînzãri, cu taxiuri mie mi se pare dubioasã. Vreau sã vãd despre ce e vorba si cine s-a folosit de numele meu. Fratele meu este în strãinãtate. E posibil sã se fi întors si sã nu mã fi contactat, dar e putin probabil. Relatiile dintre frati sînt relatii între frati. Totusi, vreau sã stiu cine s-a folosit de numele meu si chiar mã gîndesc sã anunt politia. Trimiteti-l pe acest domn la mine, sã vorbim si sã vedem despre ce este vorba, O sã discut cu el. Numai sã nu fiu prins cu vreo actiune, cã vedeti cã sînt foarte multe pe agenda primãriei“, a adãugat Dragos Chitic.

Articol afisat de 2629 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective