Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vuvuzelele publicitare, interzise în Piatra Neamt

• „Este deranjantã reclama prin difuzoarele montate pe masini“, spun oamenii • „ÃŽn Piatra Neamt este interzisã reclama publicitarã sonorã, pentru a nu produce disconfort“, spune primãria • „Masinile circulã pe stradã si noi nu avem dreptul sã le oprim“, zice Politia comunitarã • „Nu sînt autorizate de noi, cei îndeptãtiti sã ia mãsuri sînt politistii comunitari“, spune IPJ Neamt •

Pe strãzile Pietrei circulã masini care fac reclamã pentru diverse firme, servicii, evenimente. Privite si ascultate cu oaresce interes la început, aceste masini dotate cu difuzoare au ajuns sã deranjeze oamenii, care le vãd acum mai degrabã ca pe niste vuvuzele publicitare ce ar trebui sã disparã. Problema este usor de expus, însã nu la fel de simplu de rezolvat. Pentru cã nimeni nu stie cine ar trebui s-o rezolve. Zilele trecute, Mihaela Bulichi a trimis o sesizare primãriei despre difuzoarele publicitare. „Este extraordinar de deranjantã metoda de reclamã prin intermediul difuzoarelor montate pe masini. Primãria autorizeazã acest mijloc de reclamã? Si dacã da, de ce o face? Sînt suficiente locuri de afisaj în oras, ca sã nu fim obligati cu totii sã ascultãm asa ceva. Vã rugãm sã dispuneti restrîngerea sau anularea acestui mijloc de reclamã, care din punctul nostru de vedere se încadreazã la tulburarea linistii publice“, spune femeia. Pietreanca precizeazã si articolul 2, punctul 28 al legii 61/1991, potrivit cãruia constituie contraventie tulburarea fãrã drept a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote, cu orice aparat sau obiect ori prin strigãte sau larmã. Oficialii primãriei pietrene au primit nemultumirea femeii si îi dau dreptate. „ÃŽn Piatra Neamt este interzis tipul acesta de reclamã si se sanctioneazã de Politia Comunitarã, cu amendã între 200 si 1.000 de lei, pentru tulburarea linistii publice. Noi aprobãm doar reclama vizualã. Adicã pot circula acele masini care au în spate panouri mari de afisaj. Pentru acestea se acordã autorizatii. Reclama sonorã este interzisã în Piatra Neamt pentru a nu produce disconfort cetãtenilor“, spune Gabriel Muraru, de la serviciul Comunicare al primãriei.

Si, totusi, cine?

„Noi nu am dat amenzi pentru asta si nici nu vom da“, spune Dumitru Crãescu, directorul Politiei comunitare. „Pentru simplu motiv cã nu putem. Aceste mijloace de transport care fac reclamã prin difuzoare sînt în deplasare pe carosabil. A-l opri în trafic si a-l sanctiona este de competenta Politiei Rutiere. Politia Comunitarã nu are competentã decît sã însoteascã Politia Rutierã. Iar sanctiunea se dã pe Legea 61“, a adãugat el. „Dacã existã cetãteni nemultumiti de prezenta acestor autovehicule pe strãzile orasului, cei îndreptãtiti sã ia mãsuri sînt politistii comunitari. Acestia pot solicita sprijinul Politiei Rutiere pentru a opri aceste autovehicule în trafic“, a precizat Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
P.S.: Articolul 7 al aceleiasi legi 61/1991, modificat ulterior prin legea 153/2010, spune: „Contraventiile se constatã de cãtre primar, împuternicitii acestuia, de cãtre ofiterii sau agentii de politie ori de cãtre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate în zona specificã de competentã, de cãtre politistii de frontierã“. Noroc cã nu sîntem la granitã, cã mai gãseam niste factori decizionali dornici sã se spele pe mîini.

Articol afisat de 1564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de zdranganitu la data 13.08.2010 07:27
pe nervii nostri
cine sa ia decizia de sanctionare a tulburarii linistii publice daca toti sunt mana in mana? - politia comunitara cu politia rutiera, cu primaria, iar primaria cu casa de comert si industrie. cel mai mare scandal il fac reclamele la targurile organizate de camera de comert si industrie neamt. lasati locuitorii orasului sa traiasca in liniste, domnilor!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective