Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 August 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vuvuzelele publicitare, interzise ´┐Żn Piatra Neamt

• „Este deranjant´┐Ż reclama prin difuzoarele montate pe masini“, spun oamenii • „´┐Żn Piatra Neamt este interzis´┐Ż reclama publicitar´┐Ż sonor´┐Ż, pentru a nu produce disconfort“, spune prim´┐Żria • „Masinile circul´┐Ż pe strad´┐Ż si noi nu avem dreptul s´┐Ż le oprim“, zice Politia comunitar´┐Ż • „Nu s´┐Żnt autorizate de noi, cei ´┐Żndept´┐Żtiti s´┐Ż ia m´┐Żsuri s´┐Żnt politistii comunitari“, spune IPJ Neamt •

Pe str´┐Żzile Pietrei circul´┐Ż masini care fac reclam´┐Ż pentru diverse firme, servicii, evenimente. Privite si ascultate cu oaresce interes la ´┐Żnceput, aceste masini dotate cu difuzoare au ajuns s´┐Ż deranjeze oamenii, care le v´┐Żd acum mai degrab´┐Ż ca pe niste vuvuzele publicitare ce ar trebui s´┐Ż dispar´┐Ż. Problema este usor de expus, ´┐Żns´┐Ż nu la fel de simplu de rezolvat. Pentru c´┐Ż nimeni nu stie cine ar trebui s-o rezolve. Zilele trecute, Mihaela Bulichi a trimis o sesizare prim´┐Żriei despre difuzoarele publicitare. „Este extraordinar de deranjant´┐Ż metoda de reclam´┐Ż prin intermediul difuzoarelor montate pe masini. Prim´┐Żria autorizeaz´┐Ż acest mijloc de reclam´┐Ż? Si dac´┐Ż da, de ce o face? S´┐Żnt suficiente locuri de afisaj ´┐Żn oras, ca s´┐Ż nu fim obligati cu totii s´┐Ż ascult´┐Żm asa ceva. V´┐Ż rug´┐Żm s´┐Ż dispuneti restr´┐Żngerea sau anularea acestui mijloc de reclam´┐Ż, care din punctul nostru de vedere se ´┐Żncadreaz´┐Ż la tulburarea linistii publice“, spune femeia. Pietreanca precizeaz´┐Ż si articolul 2, punctul 28 al legii 61/1991, potrivit c´┐Żruia constituie contraventie tulburarea f´┐Żr´┐Ż drept a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote, cu orice aparat sau obiect ori prin strig´┐Żte sau larm´┐Ż. Oficialii prim´┐Żriei pietrene au primit nemultumirea femeii si ´┐Żi dau dreptate. „´┐Żn Piatra Neamt este interzis tipul acesta de reclam´┐Ż si se sanctioneaz´┐Ż de Politia Comunitar´┐Ż, cu amend´┐Ż ´┐Żntre 200 si 1.000 de lei, pentru tulburarea linistii publice. Noi aprob´┐Żm doar reclama vizual´┐Ż. Adic´┐Ż pot circula acele masini care au ´┐Żn spate panouri mari de afisaj. Pentru acestea se acord´┐Ż autorizatii. Reclama sonor´┐Ż este interzis´┐Ż ´┐Żn Piatra Neamt pentru a nu produce disconfort cet´┐Żtenilor“, spune Gabriel Muraru, de la serviciul Comunicare al prim´┐Żriei.

Si, totusi, cine?

„Noi nu am dat amenzi pentru asta si nici nu vom da“, spune Dumitru Cr´┐Żescu, directorul Politiei comunitare. „Pentru simplu motiv c´┐Ż nu putem. Aceste mijloace de transport care fac reclam´┐Ż prin difuzoare s´┐Żnt ´┐Żn deplasare pe carosabil. A-l opri ´┐Żn trafic si a-l sanctiona este de competenta Politiei Rutiere. Politia Comunitar´┐Ż nu are competent´┐Ż dec´┐Żt s´┐Ż ´┐Żnsoteasc´┐Ż Politia Rutier´┐Ż. Iar sanctiunea se d´┐Ż pe Legea 61“, a ad´┐Żugat el. „Dac´┐Ż exist´┐Ż cet´┐Żteni nemultumiti de prezenta acestor autovehicule pe str´┐Żzile orasului, cei ´┐Żndrept´┐Żtiti s´┐Ż ia m´┐Żsuri s´┐Żnt politistii comunitari. Acestia pot solicita sprijinul Politiei Rutiere pentru a opri aceste autovehicule ´┐Żn trafic“, a precizat C´┐Żt´┐Żlina B´┐Żdeanu, purt´┐Żtorul de cuv´┐Żnt al Politiei Neamt.
P.S.: Articolul 7 al aceleiasi legi 61/1991, modificat ulterior prin legea 153/2010, spune: „Contraventiile se constat´┐Ż de c´┐Żtre primar, ´┐Żmputernicitii acestuia, de c´┐Żtre ofiterii sau agentii de politie ori de c´┐Żtre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate ´┐Żn zona specific´┐Ż de competent´┐Ż, de c´┐Żtre politistii de frontier´┐Ż“. Noroc c´┐Ż nu s´┐Żntem la granit´┐Ż, c´┐Ż mai g´┐Żseam niste factori decizionali dornici s´┐Ż se spele pe m´┐Żini.

Articol afisat de 1590 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU, D. MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de zdranganitu la data 13.08.2010 07:27
pe nervii nostri
cine sa ia decizia de sanctionare a tulburarii linistii publice daca toti sunt mana in mana? - politia comunitara cu politia rutiera, cu primaria, iar primaria cu casa de comert si industrie. cel mai mare scandal il fac reclamele la targurile organizate de camera de comert si industrie neamt. lasati locuitorii orasului sa traiasca in liniste, domnilor!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective