Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bacalaureat cu 800 de întîrziati

800 de tineri nemteni intrã de azi în focurile examenului de BAC, 23 august fiind prima zi a celei de-a doua sesiuni din acest an. Evaluãrile se vor face la douã centre de examen - la Colegiul Tehnic Piatra Neamt si la Liceul cu Porgram Sportiv Roman.
Potrivit calendarului, sesiunea de toamnã debuteazã cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã si în limba maternã (la Neamt nu este cazul), în 23 si 24 august. În perioada 24-25 august va avea loc evaluarea competentelor într-o limbã modernã, iar între 26 si 27 august - evaluarea competentelor digitale. Probele scrise încep în 30 august cu limba si literatura românã, urmatã în 31 august de proba la limba si literatura maternã, 1 septembrie - proba obligatorie a profilului si 3 septembrie - proba la alegere a profilului si specializãrii. În 5 septembrie vor fi afisate rezultatele, dupã care pot fi depuse eventualele contestatii. În intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, iar în 9 septembrie vor fi anuntate rezultatele finale. Candidatii la examenul de Bacalaureat din acest an sesiunea I au trecut cu bine de evaluare, avînd în vedere faptul cã promovabilitatea fost de aproape 84%, procent înregistrat înainte de solutionarea contestatiilor. Spre deosebire de alte sesiuni, în aceastã varã trei candidati au reusit sã obtinã media maximã, 10. Toti cei trei absolventi de liceu - Andreea Sorana Paleu, Daniel Stefan Simion si Iulia Ecaterina Teofãnescu - au terminat studiile la Colegiul Calistrat Hogas. S-au înscris pentru prima sesiune de BAC din aceastã varã 4.895 de candidati si s-au prezentat 4.794. Dintre cei care au fost prezenti, 769 au fost respinsi. Absolventii de la sapte licee din Neamt au promovat în procent de sutã la sutã aceastã evaluare. Este vorba despre Liceul Vasile Alecsandri Sãbãoani, Colegiul Roman Vodã, Colegiul Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Seminarul Ortodox de la Mãnãstirea Agapia, Seminarul Catolic Sfîntul Francisc de Assisi din Roman, Seminarul Ortodox din Roman si Seminarul Ortodox Sfintii Împãrati Constantin si Elena din Piatra Neamt.

Articol afisat de 1498 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective