Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine rupe mîta la Spitalul Judetean?

• relatia dintre CJ si spital este mentinutã prin comunicate • dupã ce nota emisã de managerul spitalului a apãrut în presã, CJ a iesit cu un comunicat care nu spune mare lucru, dar se vrea aducãtor de precizãri

Spitalul Judetean Neamt a devenit subiectul numãrul unu în presa ultimelor zile. Managerul este contestat de multã lume, ba cã nu face, ba cã nu relationeazã, ba cã foloseste banii pe pilote în plinã varã, ba cã vorbeste gura fãrã el etc. Consiliul Judetean, pe de altã parte, a gãsit un subiect aducãtor de imagine si lungeste cît poate scandalul, fãrã sã ia mãsuri directe si eficiente. Sfîrsitul sãptãmînii a adus în presã un comunicat aiuritor al managerului cãtre sefii de sectie, agramat si plin de autoacuze. Aflam cu stupefactie cã în spital erau tolerate toate relele sistemului sanitar, cã medicii si asistentele nu si-ar face datoria, dar cã de-acum înainte managerul, care stia toate aceste lucruri, nu le va mai tolera. Ieri, la redactie a sosit un nou comunicat, al presedintelui Consiliului Judetean referitor la spital. Plin de fraze frumoase, dure, angajante, dar cam atît. Practic, el se rezumã la Presedintele care „vrea“, „doreste“, „sperã“, „asteaptã“. Pe fond, e vorba de o replicã la comunicatul managerului. ÃŽn fond, e vorba despre o detasare a administratorului - Consiliul Judetean Neamt, reprezentat de presedintele Vasile Pruteanu, fatã de prezentarea problemelor invocate de doctor Silvia Rosescu în nota internã trimisã sefilor de sectii. Ce spune comunicatul? Cã „... încã de la preluarea Spitalului Judetean Piatra Neamt, prioritatea numãrul 1 este si va fi cresterea calitãtii actului medical. Presedintele CJ Neamt asteaptã de la conducerea Spitalului Judetean actiuni imediate si eficiente în acest sens, remedierea situatiilor reclamate de pacienti (referitoare la medicamente si materiale sanitare solicitate pacientilor, la calitatea hranei si modalitatea de transport etc). El mai asteaptã de la conducerea Spitalului Judetean mãsurile gospodãresti necesare pentru cresterea ordinii din spital si din curtea acestuia. Presedintele rãmîne fidel intentiei de modernizare a spitalului, de dotare cu aparaturã modernã, actiuni care sã eficientizeze actul medical dar sã aducã si la un standard de calitate normal conditiile oferite pacientilor. Este constient cã toate aceste tinte pot fi atinse doar împreunã, prin eforturile conjugate al celor care conduc spitalul (directori plus membrii Consiliului de Administratie), ale medicilor, ale asistentilor, ale celorlalti salariati din SJU Neamt si, fireste, ale Consiliului Judetean Neamt. (..) Desi este la curent cu diferitele acuzatii care vizeazã activitatea sau pe unele persoane din spital, presedintele CJ Neamt se delimiteazã de acuzatiile generalizate, care nu sînt corecte nici din punct de vedere legal, nici din punct de vedere moral. Presedintele CJ Neamt considerã cã, în acest moment, în Spitalul Judetean Neamt este nevoie de actiune, de organizare, de îmbunãtãtirea realã a conditiilor oferite pacientilor si nu de exercitii de imagine“, se precizeazã în comunicatul emis de CJ Neamt.
Ce aflãm din comunicat? Nimic nou. E un nou exercitiu de imagine, un fel de program electoral înainte de alegerile din PDL si cam atît. Pe toatã lumea intereseazã doar un lucru: este competentã echipa de conducere în noile conditii sã conducã spitalul sau nu? Ce-l intereseazã pe bolnav comunicatele din spital si Consiliul Judetean, dacã sincopele de comunicare se simt în atmosfera de lucru din spital. Ne plîngem cã nu avem bani, medicamente, medici suficienti si mai pierdem timpul cu gãsirea motivelor si cosmetizarea lor pentru îndepãrtarea unui manager prea putin compatibil cu administratia judeteanã? Cui foloseste?

Articol afisat de 2255 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ; V. BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Radu S la data 24.08.2010 10:29
"Pinocchio" s-a dedulcit la bani!
Toata panarama pleaca de la bani.Il doare in cot pe Pruteanu zis "Pinnocchio" de bolnavi si de spital.Pecinginea portocalie a dat de gustul banilor de la spital si, avand ca varf de lance pe omul lui Pinalty (doctorul Andrita),vor sa puna laba pe toate contractele de la spital -inclusiv cele de medicamente.Beneficiari- gasca de mafioti condusa de Pinalty care deja au inceput "reabilitari" la fatada spitalului.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective