Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cine rupe mîta la Spitalul Judetean?

• relatia dintre CJ si spital este mentinută prin comunicate • după ce nota emisă de managerul spitalului a apărut în presă, CJ a iesit cu un comunicat care nu spune mare lucru, dar se vrea aducător de precizări

Spitalul Judetean Neamt a devenit subiectul numărul unu în presa ultimelor zile. Managerul este contestat de multă lume, ba că nu face, ba că nu relationează, ba că foloseste banii pe pilote în plină vară, ba că vorbeste gura fără el etc. Consiliul Judetean, pe de altă parte, a găsit un subiect aducător de imagine si lungeste cît poate scandalul, fără să ia măsuri directe si eficiente. Sfîrsitul săptămînii a adus în presă un comunicat aiuritor al managerului către sefii de sectie, agramat si plin de autoacuze. Aflam cu stupefactie că în spital erau tolerate toate relele sistemului sanitar, că medicii si asistentele nu si-ar face datoria, dar că de-acum înainte managerul, care stia toate aceste lucruri, nu le va mai tolera. Ieri, la redactie a sosit un nou comunicat, al presedintelui Consiliului Judetean referitor la spital. Plin de fraze frumoase, dure, angajante, dar cam atît. Practic, el se rezumă la Presedintele care „vrea“, „doreste“, „speră“, „asteaptă“. Pe fond, e vorba de o replică la comunicatul managerului. În fond, e vorba despre o detasare a administratorului - Consiliul Judetean Neamt, reprezentat de presedintele Vasile Pruteanu, fată de prezentarea problemelor invocate de doctor Silvia Rosescu în nota internă trimisă sefilor de sectii. Ce spune comunicatul? Că „... încă de la preluarea Spitalului Judetean Piatra Neamt, prioritatea numărul 1 este si va fi cresterea calitătii actului medical. Presedintele CJ Neamt asteaptă de la conducerea Spitalului Judetean actiuni imediate si eficiente în acest sens, remedierea situatiilor reclamate de pacienti (referitoare la medicamente si materiale sanitare solicitate pacientilor, la calitatea hranei si modalitatea de transport etc). El mai asteaptă de la conducerea Spitalului Judetean măsurile gospodăresti necesare pentru cresterea ordinii din spital si din curtea acestuia. Presedintele rămîne fidel intentiei de modernizare a spitalului, de dotare cu aparatură modernă, actiuni care să eficientizeze actul medical dar să aducă si la un standard de calitate normal conditiile oferite pacientilor. Este constient că toate aceste tinte pot fi atinse doar împreună, prin eforturile conjugate al celor care conduc spitalul (directori plus membrii Consiliului de Administratie), ale medicilor, ale asistentilor, ale celorlalti salariati din SJU Neamt si, fireste, ale Consiliului Judetean Neamt. (..) Desi este la curent cu diferitele acuzatii care vizează activitatea sau pe unele persoane din spital, presedintele CJ Neamt se delimitează de acuzatiile generalizate, care nu sînt corecte nici din punct de vedere legal, nici din punct de vedere moral. Presedintele CJ Neamt consideră că, în acest moment, în Spitalul Judetean Neamt este nevoie de actiune, de organizare, de îmbunătătirea reală a conditiilor oferite pacientilor si nu de exercitii de imagine“, se precizează în comunicatul emis de CJ Neamt.
Ce aflăm din comunicat? Nimic nou. E un nou exercitiu de imagine, un fel de program electoral înainte de alegerile din PDL si cam atît. Pe toată lumea interesează doar un lucru: este competentă echipa de conducere în noile conditii să conducă spitalul sau nu? Ce-l interesează pe bolnav comunicatele din spital si Consiliul Judetean, dacă sincopele de comunicare se simt în atmosfera de lucru din spital. Ne plîngem că nu avem bani, medicamente, medici suficienti si mai pierdem timpul cu găsirea motivelor si cosmetizarea lor pentru îndepărtarea unui manager prea putin compatibil cu administratia judeteană? Cui foloseste?

Articol afisat de 2158 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TĂRNĂ; V. BĂLĂNESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Radu S la data 24.08.2010 10:29
"Pinocchio" s-a dedulcit la bani!
Toata panarama pleaca de la bani.Il doare in cot pe Pruteanu zis "Pinnocchio" de bolnavi si de spital.Pecinginea portocalie a dat de gustul banilor de la spital si, avand ca varf de lance pe omul lui Pinalty (doctorul Andrita),vor sa puna laba pe toate contractele de la spital -inclusiv cele de medicamente.Beneficiari- gasca de mafioti condusa de Pinalty care deja au inceput "reabilitari" la fatada spitalului.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective