Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dăscălimea sindicalistă se simte folosită

• „agentul“ este tocmai presedintele tării, Traian Băsescu •


Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învătămînt si Cercetare Neamt îsi exprimă protestul fată de afirmatiile presedintelui Traian Băsescu, exprimate recent, potrivit cărora veniturile profesorilor sînt mai mari decît ale presedintelui tării, raportat la numărul de ore lucrate.
„Presedintele încearcă în mod subversiv, prin tehnica intoxicării, să inducă opiniei publice falsa idee că personalul din învătămînt reprezintă o categorie privilegiată de salariati ai bugetului de stat, datorită timpului de muncă de numai 16 ore pe săptămînă, confundînd (voit sau nu) norma didactică cu timpul de muncă al unui cadru didactic. Adevărul este că, potrivit legii, în învătămîntul preuniversitar, atît în cazul personalului didactic de predare sau didactic auxiliar, cît si a personalului nedidactic, durata timpului de muncă este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe săptămînă. Pentru personalul didactic de predare din învătămîntul preuniversitar, timpul de muncă săptămînal cuprinde norma de predare. De regulă este vorba de 18 ore pentru profesori, învătători, educatoare cu exceptia situatiilor prevăzute de Legea 128/1997, si 24 de ore pentru maistri instructori. Săptămînal, acelasi personal mai efectuează activităti de pregătire metodico-stiintifică si activităti de educatie complementare procesului de învătămînt. Asta înseamnă nouă ore de pregătire, trei-patru ore de activităti stiintifico-metodice, două ore de comunicare cu familiile elevilor, patru-cinci ore de evaluare a elevilor, o oră de dirigentie, activitate de consiliere si orientare, o oră-două de serviciu pe scoală“, sustin liderii sindicatului dascălilor nemteni. Desi Federatia Sindicatelor Libere din Învătămînt a reactionat imediat, în media, prin vocea presedintelui Aurel Cornea si a secretarului general, Liviu Marian Pop, la intentia lui Traian Băsescu de a instiga opinia publică împotriva cadrelor didactice, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învătămînt si Cercetare Stiintifică Neamt revine asupra acestei teme, considerînd că declaratiile presedintelui Traian Băsescu urmăresc căderea în derizoriu a solicitărilor privind salarizarea si statutul social al cadrelor didactice, precum si abaterea atentiei de la problemele reale cu care se confruntă învătămîntul românesc.

Articol afisat de 1536 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective