Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2010
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dãscãlimea sindicalistã se simte folositã

• „agentul“ este tocmai presedintele tãrii, Traian Bãsescu •


Sindicatul Liber al Lucrãtorilor din Învãtãmînt si Cercetare Neamt îsi exprimã protestul fatã de afirmatiile presedintelui Traian Bãsescu, exprimate recent, potrivit cãrora veniturile profesorilor sînt mai mari decît ale presedintelui tãrii, raportat la numãrul de ore lucrate.
„Presedintele încearcã în mod subversiv, prin tehnica intoxicãrii, sã inducã opiniei publice falsa idee cã personalul din învãtãmînt reprezintã o categorie privilegiatã de salariati ai bugetului de stat, datoritã timpului de muncã de numai 16 ore pe sãptãmînã, confundînd (voit sau nu) norma didacticã cu timpul de muncã al unui cadru didactic. Adevãrul este cã, potrivit legii, în învãtãmîntul preuniversitar, atît în cazul personalului didactic de predare sau didactic auxiliar, cît si a personalului nedidactic, durata timpului de muncã este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe sãptãmînã. Pentru personalul didactic de predare din învãtãmîntul preuniversitar, timpul de muncã sãptãmînal cuprinde norma de predare. De regulã este vorba de 18 ore pentru profesori, învãtãtori, educatoare cu exceptia situatiilor prevãzute de Legea 128/1997, si 24 de ore pentru maistri instructori. Sãptãmînal, acelasi personal mai efectueazã activitãti de pregãtire metodico-stiintificã si activitãti de educatie complementare procesului de învãtãmînt. Asta înseamnã nouã ore de pregãtire, trei-patru ore de activitãti stiintifico-metodice, douã ore de comunicare cu familiile elevilor, patru-cinci ore de evaluare a elevilor, o orã de dirigentie, activitate de consiliere si orientare, o orã-douã de serviciu pe scoalã“, sustin liderii sindicatului dascãlilor nemteni. Desi Federatia Sindicatelor Libere din Învãtãmînt a reactionat imediat, în media, prin vocea presedintelui Aurel Cornea si a secretarului general, Liviu Marian Pop, la intentia lui Traian Bãsescu de a instiga opinia publicã împotriva cadrelor didactice, Sindicatul Liber al Lucrãtorilor din Învãtãmînt si Cercetare Stiintificã Neamt revine asupra acestei teme, considerînd cã declaratiile presedintelui Traian Bãsescu urmãresc cãderea în derizoriu a solicitãrilor privind salarizarea si statutul social al cadrelor didactice, precum si abaterea atentiei de la problemele reale cu care se confruntã învãtãmîntul românesc.

Articol afisat de 1648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective