Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Accidente pe bandã rulantã

• mai multe persoane au ajuns la spital dupã ce au fost implicate în evenimente rutiere • un bãrbat a murit la Crãcãoani, iar un minor din Tãmãseni a ajuns în comã la Iasi n

Inconstienta, dar si neatentia în conducere, a dus la producerea mai multor evenimente rutiere soldate cu persoane rãnite si un deces. Seria neagrã a fost deschisã vineri, 27 august, cu un accident petrecut în comuna Bãltãtesti. Ion D., de 63 ani, din localitate, se deplasa cu o cãrutã, condusã de Constantin M., de 54 ani, din aceeasi comunã, pe DN 15 C. La un moment dat Ion D. s-a dezechilibrat si a cãzut din atelaj, rãnindu-se.
Un alt accident rutier, soldat cu rãnirea usoarã a unei persoane, s-a înregistrat vineri searã pe strada Profesor Ion Negre, din Piatra Neamt. Roxana I., de 23 ani, din localitate, conducea un autoturism, pe strada Profesor Ion Negre, cînd l-a surprins si accidentat usor pe B.T., de 10 ani, care se deplasa cu bicicleta pe strada Bradului, si nu a respectat semnificatia indicatorului „Cedeazã trecerea”. Copilul a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral minor si contuzie gambã dreaptã“.
Un alt pusti, de 5 ani, din Podoleni, a ajuns la spital sîmbãtã searã, dupã ce a fost victima unui accident rutier petrecut pe o ulitã din comunã. Lãsat nesupravegheat de pãrinti, bãiatul s-a angajat în traversarea strãzii prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, moment în care a fost accidentat usor de autoturismul condus de cãtre Lidia L., de 29 de ani, din Oituz, judetul Bacãu.
Cel mai grav accident a avut loc sîmbãtã, în jurul orei 21,55, în comuna Crãcãoani si s-a soldat cu decesul unei persoane. Din cercetãri a reiesit faptul cã Victor A., de 45 ani, din Bodesti, conducea un autoturism, pe DN 15 C, pe directia de deplasare Piatra Neamt-Tîrgu Neamt, cînd a accidentat mortal un bãrbat, care se afla culcat pe partea carosabilã.
Un alt accident s-a înregistrat în noaptea 28 spre 29 august, pe DN 15. Petru F., de 20 ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism, pe directia de mers Borsec - Poiana Largului. La un moment dat, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de carosabil ud, într-o curbã la dreapta, a pierdut controlul asupra directiei de mers, iar masina a iesit de pe carosabil izbindu-se de un parapet de beton. În urma impactului, conducãtorul auto a suferit un politraumatism. Politistii au constatat cã tînãrul avea o alcoolemie de 0,22 mg/l în aerul expirat.

Inconstientã la volan

Douã accidente rutiere grave soldate cu rãnirea gravã a douã persoane s-au petrecut în noaptea de sîmbãtã spre duminicã, 28 spre 29 august. În jurul orei 00.50, pe DN 2, în afara localitãtii
Sãbãoani, avut loc un eveniment rutier soldat cu rãnirea gravã a unei persoane. Din primele verificãri, politistii au stabilit cã în timp ce Nicolae S., de 37 ani, din Piatra-Neamt, conducea un autoturism, pe DC 52, si ajuns la intersectia cu DN 2, nu a respectat semnificatia indicatorului „Oprire”. Soferul a pãtruns în intersectie fãrã a acorda prioritate unui autoturism, condus regulamentar dinspre Suceava de cãtre Ovidiu S., de 41 ani, din Roman, intrînd în coliziune cu acesta. ÃŽn urma impactului, a rezultat rãnirea gravã a conducãtorului primului autoturism, care a suferit o fracturã costalã si o contuzie la nivelul antebratului drept. Ambii conducãtori auto au fost testati cu aparatul etilotest, care a indicat pentru Ovidiu S. o concentratie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetãrile sînt continuate de Politia Roman.
În aceeasi noapte, cîteva ore mai tîrziu, în jurul orei patru, pe DJ 201 C, în interiorul localitãtii Tãmãseni, a avut loc un accident rutier soldat cu rãnirea gravã a unui minor de opt ani. Din primele verificãri efectuate, politistii au stabilit cã, în timp ce minorul I. G., din Tãmãseni, se deplasa pe partea dreaptã a carosabilului, avînd directia de mers Adjudeni -Tãmãseni, a fost surprins si accidentat cu oglinda retrovizoare dreaptã a unui autoturism. Soferul autoturismului, care se deplasa în aceeasi directie de mers cu bãiatul, a pãrãsit locul faptei imediat dupã producerea accidentului. Minorul a fost transportat la Spitalul Roman, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind în prezent în comã de gradul III, suspect de fracturã cervicalã si cu escoriatii toracice. Politistii romascani continuã cercetãrile pentru identificarea conducãtorului auto. Minorul a fost transportat la Clinica de neurochirurgie Iasi, pentru investigatii suplimentare.

Articol afisat de 2841 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; L BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective