Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salarii mai mari pentru capii Pietrei

Salarii mai mari pentru capii Pietrei

• potrivit legii salarizãrii unice, primarului Gheorghe Stefan i se mãreste leafa anul viitor, de la 5.100 la 5.908 lei • viceprimarii Dragos Chitic si Ana Monda vor încasa si ei un plus de 733 de lei, impozabili • city-managerul Bogdan Puscasu va ajunge la vreo 5.000 de lei pe fluturas •

Legea salarizãrii unice, ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011, va aduce mai multi bani pe fluturasul lunar al sefilor Pietrei. Nici acum nu se pot plînge, însã noile prevederi parcã le mai dau vînt în pupa. Pentru primarul Gheorghe Stefan (în imagine), 1 ianuarie 2011 aduce mai bine de 800 de lei în plus la leafã. Cu un salariu actual de vreo 5.100 de lei brut, din care mai ia vreo 3.640 de lei acasã, Gheorghe Stefan va cîstiga de anul viitor 5.908 lei lunar. Suma reiese din sporirea coeficientului de ierarhizare cu salariul minim, adicã 9,23 cu 640 de lei (cît zice legea cã e baza de calcul). Gheorghe Stefan e încadrat la clasa de salarizare 91, ca primar de municipiu resedintã de judet cu o populatie mai micã de 150.000 de oameni.
Viceprimarii Ana Monda si Dragos Chitic intrã la clasa 86. Care le aduce 733 de lei în plus la leafa actualã, pentru cã se calculeazã cu 8,16 coeficient de ierarhizare. Astfel, de la 4.490 de lei cît au acum lunar pe statele de platã, cei doi viceprimari ai Pietrei vor avea de la începutul lui 2011 un salariu de 5.223 de lei. Din care sã tot rãmînã cu vreo trei - patru mii de lei în mînã, la finalul achitãrii dãrilor cãtre stat. City-managerul Bogdan Puscasu nu e ales, dar e al doilea om în municipiu dupã primar, asa cã banii sînt pe mãsurã. Acum. Cã dupã legea salarizãrii unice nu se stie. ÃŽn prezent, administratorul public pleacã acasã cu aproximativ 5.000 de lei lunar, bani curati, rãmasi dupã achitarea contributiilor la bugetul de stat. Dupã noua salarizare unicã, Bogdan Puscasu ar trebui sã aibã vreo 4.700 - 4.800 de lei salariu de bazã, la care sã se adauge un spor de manager public. Coeficientul de ierarhizare valabil în cazul sãu este de 7,39, iar clasa 82, mai micã decît a viceprimarilor, desi ca atributii si rãspundere îi depãseste pe acestia. Oficial, Primãria Pietrei nu comenteazã valorile. Pentru cã, zice purtãtorul de cuvînt, nu e sigur cã vor rãmîne asa. „Ministerul Muncii a elaborat aceastã lege, dar proiectul se aflã în dezbatere publicã pînã pe 3 septembrie si abia apoi vom putea dezvolta subiectul. Stim cã salariul fiecãrui bugetar va fi calculat ierarhic, dar nu a venit nimic oficial pe care sã ne bazãm. Vom vedea cum se aprobã legea în final si cum se va aplica si la noi“, a declarat Radu Tudor.
Potrivit legii elaborate de Ministerul Muncii, în administratia publicã localã, cea mai mare clasã de salarizare si cu coeficientul de ierarhizare aferent revine presedintelui de Consiliu Judetean, care, la clasa 98, se încadreazã la o leafã de peste 7.000 de lei lunar. Vicepresedintii CJ au opt clase sub seful lor si 9 coeficient. Adicã o leafã de aproape 6.000 de lei. Cele mai mici valori se înregistreazã la primarii si viceprimarii comunelor cu mai putin de 3.000 de locuitori: primarii vor avea cam 3.700 de lei, iar viceprimarii cam 3.500 de lei în fiecare lunã. Conducerea Pietrei se aflã, asadar, în partea superioarã a clasamentului. La salariile de mai sus, care sînt de bazã, se pot adãuga sporuri. Personalul care munceste noaptea, de la 22 la 6, primeste 25% spor de muncã prestatã în timpul noptii. Dar numai dacã a muncit mai mult de 3 ore. Orele suplimentare din timpul zilei se rãsplãtesc cu timp liber, iar dacã nu se poate, se dã 75% spor aplicat la salariul de bazã. Sau 100%, dacã se lucreazã în zi de sãrbãtoare ori de repaos sãptãmînal. Totusi, legea pune si o stavilã: suma sporurilor si compensatiilor primite de un functionar bugetar nu poate depãsi 30% din suma salariilor de bazã. Asta nu e neapãrat o problemã, pentru cã salarizarea unicã nu aduce doar sporuri, ci si premii. Lunare. În limita, zice legea, a 2% din cheltuielile cu salariile, aferente personalului din statul de functii. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2011, dupã un an în care dl. Seitan, ministrul Muncii, a... muncit din greu la ea.

Articol afisat de 2076 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 30.08.2010 09:48
Incredibil!Si va puteti imagina,ca la ora asta mai exista membri si simpatizanti PDL?
Cat de cretin trebuie sa fii,ca sa mai crezi in asa gunoaie umane?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective