Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 18 Octombrie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Festivalul de Teatru Piatra Neamt - Editia a XXV-a

Festivalul de Teatru Piatra Neamt - Editia a XXV-a

După ce în urmă cu doi ani Teatrul Tineretului din Piatra Neamt marca festiv jubileul prestigioasei institutii teatrale care a făcut istorie în peisajul spectacular al tării, iată că si Festivalul de Teatru pietrean consemnează împlinirea unui semijubileu, aflîndu-se în aceste zile la cea de a XXV-a editie. Soarta potrivnică a făcut ca acest important eveniment teatral să aibă loc în peisajul arid al unei prelungite crize economice care, de bună seamă, se reflectă amar si în teritoriul scenei si al slujbasilor ei. Faptul că totusi, în ciuda binecunoscutei si bineresimtitei austerităti, manifestarea nu si-a permis să fie întreruptă este un fapt îmbucurător. Iar faptul că, spre deosebire de alte dăti, maratonul spectacular se întinde de-a lungul a nu mai putin de două săptămîni, poate părea cel putin ciudat. Dar, fireste, socotelile fiind făcute, publicul pietrean interesat are din nou prilejul ca în fiece zi si în fiece seară să simtă pulsatia vietii teatrale. Desfăsurat, conform principiilor statuate în ultimele editii, în două sectiuni dedicate pe de o parte scolilor de teatru si pe de alta profesionistilor, festivalul va înmănunchea nu mai putin de treizeci si trei de spectacole de-a lungul a treisprezece zile.
Dintre institutiile teatrale consacrate vor fi prezente: Teatrul National „Vasile Alecsandri“ din Iasi, Teatrul Mic Bucuresti, Teatrul german de Stat Timisoara, Teatrul „Nottara“ Bucuresti, Teatrul Odeon Bucuresti, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul „Andrei Muresanu“ Sfîntu Gheorghe, cărora li se va alătura, fireste, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt cu două spectacole în afara concursului.
Sectiunea scolilor de teatru va fi reprezentată de Universitatea Natională de Artă Teatrală si Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ Bucuresti, Universitatea „Hyperion“ Bucuresti, Universitatea de Arte „George Enescu“ Iasi, Universitatea „Babes-Bolyai“ Cluj Napoca, Universitatea de Arte Tîrgu Mures, Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu.
Acestora li se vor alătura si cîteva trupe profesioniste cu spectacole în afara concursului: Teatrul „Luni“ de la Green Hours, „Just Push Play“, cu un spectacol de improvizatie sau trupa franceză de la Theatre du Bourg-Neuf, dar si cîteva trupe ce vor intra în competitie, precum Teatrul Inexistent si Teatrul Arca Bucuresti, Teatrul „Figaro“ Gheorgheni sau „Yorick Studio“ Tîrgu Mures.
Manifestările culturale din cadrul festivalului vor fi completate si de o expozitie de fotografie Tudor Platon, precum si de un consistent calup de lansare de carte unde vom avea plăcerea să ne întîlnim cu criticii Florica Ichim, Miruna Runcan, Andreea Dumitru si cu noile aparitii editoriale semnate de Miruna Runcan, Ioana Anghel, Goran Stefanovski, Andrzej Zurowski, Maria Sevtova, Fabienne Pascaud, Beatrice Picon-Vallin. Tot în această selectă companie va fi lansat numărul 3 al Revistei „Antiteze“, a Asociatiei Scriitorilor din Neamt.
Decernarea premiilor „Pledez pentru tine(ri) va avea loc sîmbătă, 30 octombrie 2010, cînd se va consuma si ultimul act al acestei editii a Festivalului de Teatru Piatra Neamt.

Articol afisat de 1365 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective