Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberalii ies în stradã

• PNL Neamt îi invitã pe toti cetãtenii care s-au sãturat de salarii tãiate, de pensii reduse, de sãrãcie si mizerie, sã picheteze miercuri sediile si cabinetele parlamentarilor PDL din tot judetul • „Actiunea trebuie sã fie comunã pentru toti cei care vor sã scape de Boc si ai lui“, spune Dorinel Ursãrescu, presedintele PNL Neamt • PNL e dispus sã-si asume si neautorizarea mitingurilor • toate organizatiile distribuie pliante de sustinere a motiunii de cenzurã •

Liberalii cheamã românii în stradã. La proteste organizate si decente împotriva lui Boc si a guvernului sãu. „Iesim în stradã organizat“, a anuntat ieri Dorinel Ursãrescu, presedintele PNL Neamt. „Ne întîlnim si cu liderii de sindicate pentru a demara actiuni concertate. Actiunea trebuie sã fie comunã pentru cei care vor sã scape de Boc si ai lui. Chiar dacã în ultimii ani sindicatele au fost parazitate. Vom picheta sediile PDL si cabinetele parlamentarilor PDL si UNPR. Cu institutiile nu avem nimic. Schimbarea lui Boc tine, din nefericire, de aritmetica parlamentarã, asta înseamnã cã trebuie luat parlamentarul la bucatã. Dacã nu vom obtine autorizatii, vom suporta consecintele, vom fi amendati si vom plãti. Toti sã stie cã lucrurile pot fi schimbate si cu sprijinul lor. Trebuie sã iasã în stradã sã picheteze sediile de partid si cabinetele parlamentarilor PDL si UNPR, ai celor care au fost votati ca sã le facã viata mai bunã si le-au fãcut-o în schimb un chin“, a adãugat Ursãrescu.
ÃŽn opinia acestuia, motiunea de cenzurã ce va fi votatã miercuri de parlamentari este un act important, sustinut de peste 90% din români, care „vor ca lucrurile sã se schimbe, nu mai vor acest guvern care si-a dovedit incompetenta“. Dorinel Ursãrescu spune cã PNL nu vrea un al saselea Guvern Boc sau ceva asemãnãtor lui, cu o schimbare în fond. „Pentru cã de 20 de ani perpetuãm aceeasi stare. Iar principalul dusman al poporului român este statul, statul construit prost în ‘90 de urmasii securistilor, convertiti la democratie sub flamura FSN, un stat clientelar si asistential. De aici vine tot rãul românilor din ultimii 20 de ani. România e stat asistential pentru cã existã un interes major sã se mentinã populatia în sãrãcie, ca sã poatã fi manipulatã. Un om liber financiar nu poate fi cumpãrat cu gãleti, fulare, ulei sau salam. Este un stat clientelar pentru cã de 20 de ani resursele sînt dirijate cãtre clientela politicã pentru tot felul de achizitii fanteziste, de genul stadioanelor cu nocturnã în comune cu mai putin de o mie de locuitori sau piscine, achizitii care nu fac decît sã îmbogãteascã clientela politicã si sã cumpere votul celor tinuti în sãrãcie. Cu regret recunosc cã nici noi, liberalii, nu am avut tãria, chiar în conjunctura grea în care ne-am aflat, n-am schimbat în fond. Am considerat cã doar schimbînd oamenii lor cu oamenii nostri este de ajuns pentru a schimba sistemul. N-a fost. A functionat ceva mai bine sistemul, pentru cã PNL nu este din acelasi aluat, nu e urmasul FSN-ului. Dar sistemul a rãmas si acum statul condus de PDL actioneazã împotriva românilor. De aceea noi sîntem mai hotãrîti ca oricînd ca lucrurile sã se încheie, de aceea am venit cu un program de reconstructie a României, cu solutii reale, cu oameni cu nume si prenume, fãrã figurile triste care de 20 de ani inundã spatiul public. Partidul National Liberal nu poate asista pasiv la ce se întîmplã cu România, cu poporul, chiar dacã oamenii au fost încurajati sã fie pasivi, sã priveascã cu silã clasa politicã pe motiv cã toti am fi la fel, cã toti politicienii sînt o apã si un pãmînt. Ei bine nu toti sîntem la fel“, mai spune liderul liberalilor nemteni.

„Oamenii sã stie ce au fãcut parlamentarii pentru ei“

Viorel Chirilã, presedintele PNL Piatra Neamt, a fãcut referire la fosti colegi liberali, dezertati la UNPR cu tot cu mandatele de parlamentari primite în 2008 de pe lista PNL. „Eu nu vreau sã mai vorbesc generalitãti. Cred cã a venit momentul sã spunem lucrurilor pe nume si sã îi nominalizãm pe parlamentarii care, prin aportul si gîndul lor, au deturnat sensul votului pe care l-au dat nemtenii. Mã refer la cei doi parlamentari care au fost sustinuti de PNL, senatorul Ovidius Mãrcutianu si deputatul Emil Bostan. Pe ei îi consider trãdãtori, pentru cã au ajuns parlamentari cu eforturile materiale, cu munca si sprijinul întregii organizatii Neamt a PNL, au preluat toate voturile penelistilor din judet si le-au deturnat în tabãra cealaltã. Acesti oameni au rude, vecini, colegi, cunostinte. Toti trebuie sã încerce sã-i convingã, sã-i forteze sã voteze pentru motiune. Ar fi al doisprezecelea ceas în care ei ar reprezenta în Parlament interesele voturilor primite de la alegãtori. Trebuie sã vedem la fiecare parlamentar ce a promis si ce a fãcut. Vom împãrti pliante sã stie oamenii ce au fãcut parlamentarii care sustin puterea si ca sã le spunem si ce ne propunem noi. Se împart pînã la motiune. Strîngem si semnãturi pentru sustinerea motiunii de cenzurã. Vrem ca în ziua motiunii presiunea pusã pe parlamentari sã ducã la cãderea guvernului Boc si sã fie instaurat alt guvern, cu un premier tehnocrat, capabil sã vinã cu mãsuri anti-crizã si sã relanseze economia“, a adãugat Viorel Chirilã, convins cã în trei zile va fi acoperit tot judetul. La Piatra Neamt, de exemplu, liberalii au capacitatea de a acoperi 90% din oras în numai jumãtate de zi.

Fiecare nemtean va sti cum a votat parlamentarul lui

Emil Pericicã, liberalul care conduce organizatia de la Roman spune cã în municipiul sãu va împãrti pliante si ziare în fiecare cutie postalã. „Este prima motiune sustinutã de milioane de oameni. Este foarte important sã ajungem la fiecare în casã, la fiecare om în parte, pentru ca acesta sã stie ce s-a întîmplat cu salariul lui, cu pensia lui, cu ceea ce pune pe masã. La Roman am strîns semnãturi si vom continua actiunile. Campania aceasta este doar începutul, avem planificate mai multe actiuni“, a spus liderul PNL Roman. Mai mult, liberalii continuã munca indiferent de rezultatul motiunii. Sigur, si-ar dori ca miercuri seara sã vorbeascã de un alt guvern, dar dacã nu, au de gînd sã spunã lumii cã parlamentarii portocalii sînt cei care au contribuit la calvarul lor, prin sustinerea vãditã a lui Boc, Udrea si Anastase. La Tîrgu Neamt liberalii picheteazã doar sediul PDL. „Pentru cã avem biroul senatorului Ovidius Mãrcutianu, dar din pãcate nu mai functioneazã“, spune Neculai Andone, liderul organizatiei liberale. „Afarã a rãmas firma, dar înãuntru functioneazã o societate de asigurãri. Azi oamenii îl cautã pe domnul senator si nu-l gãsesc, oameni care suferã de pe urma Guvernului Boc, pensionari, mame cu copii. Nu-l gãsesc ca sã îi cearã sã se tinã de ce le-a promis. Vom sprijini locuitorii din Tîrgu Neamt sã-si apere libertãtile si drepturile lor, ca sã trãiascã liberi în tara lor, nu prin alte tãri asa cum ne trimite presedintele tãrii“, a adãugat el. Pe zona Roznov PNL a început demult actiunile. Asa zice presedintele Vasile Rusu. „Cetãtenii sînt total dezamãgiti. Se cheltuie banul public aiurea, nu se fac licitatii corecte pe nici un segment, de la medicamente pînã la constructii, se cheltuie bani pe parcuri si oamenii nu au drumuri, nu au apã, nu au canalizare. A ajuns sã-mi fie rusine cã locuiesc în Roznov, la mizeria si sãrãcia care existã. Lucrurile trebuie sã se schimbe. E momentul ca oamenilor sã nu le mai fie teamã, sã se trezeascã si sã lupte pentru drepturile lor, pentru viitorul lor sau mãcar cel al copiilor nostri“, a spus acesta.

Articol afisat de 1415 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective